Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:38
sizden7-2
Abone

Ben gusülde çok vesvese yapıyorum?

Ben gusülde çok vesvese yapıyorum?

ekrem004
selamünaleyküm ben gusülde çok vesvese yapıyorum banyoya girdim maddi kirlerden temizlendikten sonra niyet ettim abdest almaya dedim ve namaz abdesti aldım ayaklarımı altı ile birlikte yıkadım sonra gusle niyet ettim ve 3 defa ağza 3 defa burnuma su verdim ve bütün vücudumu yıkadım sonra ayaklarımın altını tekrar yıkayıp yıkamadığımı hatırlamadım namaz abdestinde yıkadım ama gusüle niyet ettikten sonra yıkayıp yıkamadığımı hatırlamadım takıntı yaptım yıkamayacam tekrar dedim 45 dk falan dolaştıktan sonra dayanamayıp ayaklarımın altını tekrar yıkadım ama bu seferde yıkamadığınızı unuttuğunuz yeri hemen yıkayın ertelemeyin hadisi aklıma geldi ben 45 dk ayaklarımı yıkadım mı yıkamadım mı diye düşündüğüm için acaba ertelemiş mi oldum diye düşündüm guslüm sahih olmuşmudur

Okudunuz mu?  Sınava girdim cenabet olarak duş alacak zamanım yoktu

Cevap: Ben gusülde çok vesvese yapıyorum?

HAMMADUN
Cevabını bir hakkın vermişsin. Takıntı yaptım demişsin. O halde kurtul bu takıntıdan. Yıkandığın yerde su akıcı değilmi. Yıkandığın yerde ayakların yere basmıyormu. Yere bastığın yerde su yokmu. Ayağının üstünü yıkarken altını elinde tutmuyormuydun. Tüm bunları birleştir zaten ayağının altını yıkamışsın demektir. Ne dersin bunlar böyle olmadımı…..???? Allah cümlemizden razı olsun. Amin.

Okudunuz mu?  Kalbim mi mühürlendi :(

Cevap: Ben gusülde çok vesvese yapıyorum?

şaf_ak
guslün farzları ağız burun ve tüm vücuttur guslünüz tamamdır inşAllah takıntı yapmayın


Şema
Hadiste geçen hemen yıkayın ifadesi tavsiyedir emir değildir


umutlucan
vesvese vesvese vesvese ALLAH bu durumdan kurtarsın sizi

Bu kategoride yer alan Abdestim bozuldu ancak... başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ben gusülde çok vesvese yapıyorum? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.