Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:57
admin
Yönetici

Vefat eden eşimle Ahirette birlikte olabilecekmiyim?

Vefat eden eşimle Ahirette birlikte olabilecekmiyim?

Kayıtsız Üye
selamun aleyküm eşimden boşanmıştım ama onu seviyodum oda bana öyleydi fakat bir türlü onu affetmedim onca yalvarışlarına rağmeneşim vefat etti acaba ahirette birleşebilirmiyiz ?


Cevap: Vefat eden eşimle Ahirette birlikte olabilecekmiyim?

muvahhidim
ve aleykumusselam ve rahmetullah.
Kardeş, Allah (c.c) eşinize Rahmet eylesin Cennette de sizleri beraber eylesin…

Okudunuz mu?  Deylemî ile İbn Asâkir'in hadis sahasında güvenilirliği nasıldır?

Eğer ikinizin de dünyada Allah’ın rızasını gözetip yaşadıysanız, O’nun rızasını aldıysanız ve Cennetlik olmuşsanız Siz ve eşiniz isterseniz tekrar birlikte olabilirsiniz ..

Çünkü bu konuda Allah Rasulu (s.a.v) şöyle buyurmuştur :

2385- Enes b. Mâlik (r.a.)’den rivâyet edilmiştir. Bir adam Rasûlullah (s.a.v.)’e gelerek:Ey Allah’ın Rasûlü kıyamet ne zaman kopacaktır?Diye sordu. Rasûlullah (s.a.v.), namaza kalktı ve namazını bitirince; "Kıyametin kopmasını soran kimse nerededir? Buyurdu. Adam: Benim Ey Allah’ın Rasûlü dedi. Bunun üzerine Rasûlullah (s.a.v.): "Kıyamet için ne hazırladın?” buyurdu. Adam: "Kıyamet için fazla namaz ve oruç hazırlayamadım fakat ben Allah’ı ve Rasûlünü seviyorum” dedi. Bunun üzerine Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: "Kişi sevdiğiyle beraberdir, sende sevdiğinle beraber olacaksın buyurdu. Müslümanların Müslüman olmaları dışında bu söze sevindikleri kadar başka bir şeye sevindiklerini görmedim.” (Ebû Dâvûd, Edeb: 113; Müslim, Birr: 50)
Tirmizî: Bu hadis sahihtir.

Okudunuz mu?  Batıl inanç ne demektir açıklamasını istiyorum

2386- Enes b. Mâlik (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: "Kişi sevdiği kimseyle beraberdir. Hayır ve şer kazandığı her şey kişinin kendisinindir.” (Ebû Dâvûd, Edeb: 113; Müslim, Birr: 50)

Bu konuda Ali, Abdullah b. Mes’ûd, Safvân b. Assâl, Ebû Hüreyre ve Ebû Musa’dan da hadis rivâyet edilmiştir.

Tirmizî: Bu hadis, Hasan-ı Basrî’nin, Enes’den rivâyeti olarak hasen garibtir. Bu hadis değişik şekillerde de Peygamber (s.a.v.)’den rivâyet edilmiştir.

Okudunuz mu?  Bir günü verimli geçirmek için nasıl bir plan yaparsınız

2387- Safvân b. Assâl (r.a.)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Tok sesli bir bedevî geldi ve: "Ya Muhammed! Bir kimse bir toplumu seviyor fakat her yönden onlar gibi olamamıştır, bu kişi ne olacak?” dedi. Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: "Kişi sevdiğiyle beraberdir.” (Ebû Dâvûd, Edeb: 113; Müslim, Birr: 50)

Tirmizî: Bu hadis hasen sahihtir. Ahmed b. Abde ed Dabbî, Hammad b. Zeyd vasıtasıyla Âsım’dan, Zir’den, Safvân b. Assal’dan, Mahmûd’un hadisinin bir benzerini bize aktarmıştır.

Okudunuz mu?  Genç yaştaki abimi kaybettim oradaki akıbetini düşünüyorum beni bilgilendirirmisiniz?

Ayrıca Cehennemlik erkeklerin Cennetlik olan hanımları, Cennet ehli mü’min erkeklere miras olarak kalır. Çeşitli hadislerde ifade edildiği gibi, mü’min erkekler kendi hanımlarından ayrı olarak bir de Cennetlik hanımlardan bu şekilde olanları nikahlayacaktır. (İbni Mace, Zühd: 39)

O’na Emanet Olun..

Okudunuz mu?  Meni dokunmadan gelirmi?

Ahirette esimle olacakmıym, ölünce eşimle , Oldukten sonra yakinlarimizi gorecekmiyiz

Bu kategoride yer alan Arapça kuduriye duası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vefat eden eşimle Ahirette birlikte olabilecekmiyim? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.