Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:44
missa4
Abone

Genç yaştaki abimi kaybettim oradaki akıbetini düşünüyorum beni bilgilendirirmisiniz?

Genç yaştaki abimi kaybettim oradaki akıbetini düşünüyorum beni bilgilendirirmisiniz?

Kayıtsız Üye
merhaba benim adım dilek 21 yaşındayım ben bir balıkçı kızı ve kardeşiyim benim abim nisanın 20sinde denizde balığa çıktı ve kayığın batması sonucu boğularak hayatını kaybetti bu çok acı bişey abim daha 23 yaşındaydı ve dün onun doğum günüydü ben çok ağlıyorum isyan ediyorum biliyorum Allah’a isyan etmemem gerekiyo o verdi o aldı ama içim yanıyo bu çok farklı bir acı iki kez rüyamda gördüm çok ağlayıp yalvardım o günlerde hep rüyama geldi acaba beni görüyomudur yada ağlıyorum diye bana kızıyomudur geliyomudur yanıma her perşembe yasinimi okuyorum ama çok genç değil mi biz hiç doymadık birbirimize nasıl olucak o orda aç mı yada üşüyomu karanlıktan korkuyo mu ben deliricem böle şeyleri silemiyorum aklımdan lütfen beni bilgilendirin o yürüyomu uçuyomu bana görünücek mi hiç geldiğinde sorularımı yanıtlarsanız inanın çok büyük bir iylik yapmış olursunuz lütfen

Okudunuz mu?  Hutbe dualarının anlamları

Cevap: Genç yaştaki abimi kaybettim oradaki akıbetini düşünüyorum beni bilgilendirirmisiniz?

Desert Rose
< günlerde hep rüyama geldi acaba beni görüyomudur yada ağlıyorum diye bana kızıyomudur geliyomudur yanıma her perşembe yasinimi okuyorum ama çok genç değil mi biz hiç doymadık birbirimize nasıl olucak o orda aç mı yada üşüyomu karanlıktan korkuyo mu ben deliricem böle şeyleri silemiyorum aklımdan lütfen beni bilgilendirin o yürüyomu uçuyomu bana görünücek mi hiç >

Allah c.c rahmet eylesin kardeşim bu saydığınız
şeyler yani açlık üşüme karanlıktan korkma gibi duygular
dünya hayatıyla ilgilidir.O’şimdi bu dünya hayatına benzemeyen
farklı bir boyutta Rahman ve Rahim olan Allah’ın huzurunda
Eğer abiniz Allah katında iyi bir kul ise endişelenmeyin inşaAllah
Rabbimizin rahmeti onu kuşatmıştır.Bunları düşünüp üzülmenin yerine
Allah c.c dan bağışlanması ve rahmeti altına alması için bol,bol dua
ve istifar etmeniz daha hayırlıdır,her olayın Allah c.c nun dilemesiyle
gerçekleştiğini ve herkese takdir ettiği bir kader ve ecel vakti
olduğunuda sakın unutmayın.Allah c.c ölmüşlerimizi ve bizleri af etsin,
geride kalanlara sabırlar versin…amin
Sabır acıdır meyvesi tatlıdır…

Okudunuz mu?  Aynı konu için edilen birden çok yemine bir kefaret yetermi

Cevap: Genç yaştaki abimi kaybettim oradaki akıbetini düşünüyorum beni bilgilendirirmisiniz?

@mir
size öğretiği
öğrenmenizi teşvik ettiği ya da öğrenmenize vesile olduğu
bir sevap varsa onu bol bol yapın
böylece abiniz sevabınıza ortak olur İnşaAllah
bu da onun ahiretteki derecesini yükseltir
tabii kendisi ibadetlerini yapan biri idiyse
değilse bilemem

Okudunuz mu?  Kapanmak istiyorum ama nasıl? kadınlar için kapanmanın ölçüsü nedir?

Cevap: Genç yaştaki abimi kaybettim oradaki akıbetini düşünüyorum beni bilgilendirirmisiniz?

Mürid74
Öncelikle Allah´dan (c.c.) abinize sonsuz rahmeti ile muamele etmesini diliyor sizide idrak sahibi kullarindan olmasini en icden dileklere diliyorum.
Bende daha henüz 1 yasina girmemis oglumun ellerimde son nefesini verdiginde kendimi çok büyük bir boslukda bulmusdum.
O zamanlar Allah´i (c.c.) sadece isim olarak bilmeme ragmen sükürler olsun ki isyan etmemisdim, fakat çok derin düsüncelere girdim ve durmadan sormaya ve sorgulamaya basladim.

Hani birisi size çok sevdiginiz ve hosnut oldugunuz birseyi ödünc veriri ve zamani gelince o ödünc verdigi seyi geri alinca, o kisiye kizariz niye aldin, o benimde bana vermisdin diye…
Halbuki doğru dürüst oturup iki dakka düsünsek bize verilen hersey, sevsek veya sevmesek, sadece bir emanetdir ve Mülk sahibi zamani geldimi, onu kesin olarak alicakdir.
Ne kadar cirpinirsak cirpinalim, ne kadar isyan edersek edelim bunun degismiyecegini bilie bile Mülk sahibine hakaret etmis ve nankörlük yapmis oluruz.
Sonucda Abinizin gittigi yer, onu yaratan Allah´in (c.c.) yanidir ve ümid ederiz ki Rabbimiz ona sonsuz rahmeti ile muamele ediyordur.

Kisinin arkasinda elbette agliyacagiz, fakat bunu aliskanlik haline getirip durmadan aglar hatta isyan edersek o kisinin Allah´in (c.c.) huzurunda rahatsiz etmis oluruz.
Burda size üc örnek vermek isterim.

Benim esimin Babaannesi vefat ettiginde çok agliyor ve ic dünyasinda hüzün firtinalari esiyordu.Bir gece rüyasinda Babaannesi "Aglamamasini, kendisnin çok rahat oldugunu söylemis".

Bir yakinimizin önce kocasi bir-iki yil sonrada büyük kizi vefat etti.Kadin haliyle yanliz kalinca hüzün ve duygu yüklü anlari cogalmaya baslamis ve ölen kizi ve kocasinin arkasindan agliyormus.
Bir gece kizini rüyasinda görüyor ve kizi ona artik aglamamisini kendisini rahat oldugunu bildiriyor.

Mutasavvıf Cemalnur Sargut evladini kaybettiginde Annesi "Kizim sen Allah´in (c.c.) çok büyük bir lutfüne nail oldugunu, kalk beraber Sükür Secdesi yapalim " demis.
Cemalnur Sargut bu olayi yaptigi sohbetlerde anlatirmis ve bir sohbetinden sonra bir Kadin Cemalnur Sargut ile birebir konusarak sunlari demis.
Sizin Sohbetlerinizde bu anlatimdan sonra evime gittim, genc yasda sehit verdigim evladim aklima geldi, o ana kadar hiç göz yasi dökmemisdi, cünkü sehit annesi oldugum için Rabbime hep sükretmisdim, fakat sizin sohbetinizdeki anlatimdan dolayi icim burkuldu ve oglumu düsünerek aglamaya basldim.O gece oglumu rüyamda gördüm ve oglum bana "Anne niye agliyorsun, beni niye rahatsiz ediyorsun" demis.

Sevgili kardesim umarim Allah (c.c.) hepimizi idrak sahibi eder ve kalbimize ona kavusma arzusu verir.

Allah (c.c.) yardımcımiz olsun!!!


serap2408
Allah rahmet etsin,sizi en çok ben anlarım zannediyorum.ben de yakın zamanda kardeşimi kaybettim.biz de onunla birlikte kaybolduk sanki,hayatın dışındayız ,bizden ayrı akıp giden bir hayat var biz içinde değiliz,her an aklımızda fikrimizde o, Allah’ım biz ve bizim gibi bu acıyı yaşayanlara sabır ve güç versin,kaybettiğimiz canlarımız da rahmet ve merhamet etsin inşAllah.

Okudunuz mu?  Manevi derece nedir? Manevi derece ne demek

cemalnur sargut kızını kaybetti, cemalnur sargut oğlunu kaybetti, cemalnur sargut evladını kaybetti

Bu kategoride yer alan İzdivaç ne demektir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Genç yaştaki abimi kaybettim oradaki akıbetini düşünüyorum beni bilgilendirirmisiniz? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.