Anasayfa
8 Ağustos 2021, 16:07
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada peygamber efendimizi görmek ne anlama gelir

Rüyada peygamber efendimizi görmek ne anlama gelir

eneserk
Selamun Aleyküm.
Benim ismim Enes geçen sene 13 yaşındayken yazın rüyamda boş bir yüz gördüm ve bana iplik verdi. Ama onun peygamber efendimiz olduğunu hissettim yani sanki öyle bir ses geldi kulağıma daha sonra bir camiye gittim ama secde ettiğimiz yer kare şeklindeydi karşısına bakamıyordum ama yani cami seccadesinden sonraki 5cm mermerdi ilerisini göremiyordum.
(Boş bir yüz derken yüzünü görüyordum ama yüz hatlarını göremiyordum sanki yok gibiydi değişik bir şey)

Okudunuz mu?  Rüyada Peynir Görmek (imam nablusi)

Sizce gerçekten görmüşmüyümmüdür? Bununla ilgili bir tabir olabilirmi merak ettim?

Birde izninizle bir soru daha sormak istiyorum. Ben olabildiğince (arada aksaklıklar oluyor.) geceleri abdest alıp yatıyorum bunun şehit sevabı getirdiğini söylüyorlar doğru mu? Bununla ilgili bir bilgi varmı cevaplarsanız sevinirim.
Hayırlı Akşamlar.


Cevap: Rüyada Peygamber Efendimizi (S.A.V.) Görmek

musab.b.umeyr
< Birde izninizle bir soru daha sormak istiyorum. Ben olabildiğince (arada aksaklıklar oluyor.) geceleri abdest alıp yatıyorum bunun şehit sevabı getirdiğini söylüyorlar doğru mu? Bununla ilgili bir bilgi varmı cevaplarsanız sevinirim.
Hayırlı Akşamlar
. >

Şehit sevabı var mı bilmiyorum ama abdestli yatan kişi için Allah bir meleği görevlendirir ve o melek o kişi için gece boyunca af diler Allah’tan.

Okudunuz mu?  Rüyada parmak uçlarının kesilmesi

Cevap: Rüyada Peygamber Efendimizi (S.A.V.) Gördüm rüyamı yorumlarmısınız?

Hoca
RÜYAN HAYROLSUN.

Abdestli uyumak

"Abdestli olarak uyuyan kimse, gece ibadet eden ve gündüz oruç tutan gibidir."
Ramuz el-Hadis, Nu:238/6
"Bir kimse abdestli yatar ve o gece ölürse şehid olarak ölür."
Ramuz el-Hadis, Nu:411/1
İbn Ömer (r.a.) Peygamber’in (s.a.v.) şöyle dediğini nakletti: "Kim tahir/temiz olarak uyursa onun kılları arasında bir melek geceler. Gecenin bir saatin de bu kimse uyanırsa melek onun için şöyle dua eder: Allah’ım, falan kuluna mağfiret et. O tahir/temiz olarak yattı."
Senedi Sahihtir. Ahmed, Nu:5/235 Muaz b. Şahin kanalıyla, Terğib, Nu:463, Bezzar, Nu:1/149
Ebu Umame’den (r.a.) merfu olarak rivayet edildiğine göre şöyle dedi: "Kim zikrederek ve tahir olarak/abdestli yatar sonra gece uyanırsa Allah’tan dünyaya ve ahirete dair ne isterse Allah onun isteğini verir."
Ebu Davud, Nu:5042, İbn Mace, Nu:3881

Okudunuz mu?  Rüyada rakamlar görmek

Rüya

Sevimeren
Hayırlı günler rüyamda peygamberimiz çatal bir dağ da beni bekliyormuş siyah cübbesi ve yeşil arapça yazılı bandajı vardı asasına dayanmış karşıya bakıyordu bende peygamberimizin baktığı yöne baktım ashabı kiram giyimli atın üstün de hızla peygamberimize yaklaşıyorlardı birden peygamberimizin yanında bir nur indi gökten noluyo dedim yanımdaki kişiyi Allahu teala hazretleri dedi o kadar nur vardı ki göremeden uyandım şimdiden Allah razı olsun yorumunuz için

Okudunuz mu?  Rüyada Peri Görmek (imam nablusi)

Hayırlı günler rüyamda dağın tepesindeyim yanımda biri var ama göremedim karşımda ayrı çatal bir dağ da peygamberimiz beni bekliyormuş yanımdaki kişi bana öyle söyledi siyah cübbesi var peygamberimizin başında bandaj yeşil arapça yazıları vardı asasına dayanmış karşıya bakıyordu bende O yöne baktım atın üstünde ashabı kiram gibi giyimli insanlar hızla peygamberimize doğru gidiyorlar di sonra gökten bir nur indi bu kim noluyo dedim Allahu teala hazretleri dedi ama o kadar nur vardı ki heryer bembeyaz oldu göremedim sonra uyanmışım şimdiden Allah razı olsun yorumunuz için

Okudunuz mu?  Rüyada Palto Görmek (imam nablusi)

Tohat
Hayırlı günler. Çok hayırlı bir rüya görmüşsünüz. Bu size müjde ve işarettir. Hayırlı ve bereketli bir ömür geçirmekle birlikte Allah yolunda ilim yapacak ve ahiretiniz için çabalayacaksınız. Allah hakkıyla bilendir.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum hocam bu yil ilim talebesiydim kis aylarinda peygamberimiz aleyhisselami rüyamda gördüm benim ezberledigim dualri kontrol etti hepsi bir cerceve halindeydi ancak sadece bir vav harfi sanirim bir de ye bunlara uzunca baktik.oncesinde insanların elinde catal gibi uc disli bir seyin ortasini kesti.benimkini ortasi çok kisaydi.beraber gokyuzune baktik hilalin ustundr parlayan yildizlara çok güzel değil mi dedi tasdikledim.karsida evlerr vardi biri beton biri tahta ama kotu evler.hangisini istiyorsun dedi.tahtaya bakip babamin köyde evi var yaptirinca orda bahardan kasima kadar oturacak dedim.ikizlerimi kaybettim gecen sene ikisi de erkekti onu anlattim.o rada sanki hz.aysenin halini almisti.ara ara.sonra biri cagirdi.giderken bizim de bir tanidigimizn basina boyle bir sey geldi dedi.ben efendimiz gidince pencereden asagi hafif sarkarak zaten yuksek bir binadaydik gozyaslarimi akittim.rüyadaki vav harfini ve o catali ne oldugunu tam cozemedim.tanidigim dedigi kisinin kendimce hz.cabir ve ogullari oldugu seklinde yorumladim ve ben bu hikayeyi ruyayi gördüğümde bilmiyordum.

Okudunuz mu?  Rüyada Pijama Görmek (imam nablusi)

Tohat
Ve aleyküm selam. peygamber efendimizin (s.a.v) görüldüğü rüyaların iletilmek istenen mesajların doğruluk derecesi şüphesizdir. Her anlamda hayırla bahsedilen güzel bir rüyadır. Hak yoluna bağlı olduğunuzu ve bu yolda ilerlemek kendinizi geliştirmek için elinizden geleni yaptığınızı gösterir. Allah’tan dileyip de olmasını arzu ettiğiniz her şeyin bir bir gerçekleşeceğine delalet eder. Göstermiş olduğu harflerle ilgili düzeltmeniz gereken bir yönünüz olduğu düşünülebilir. Ayrıca efendimizin (s.av.) timsal olarak göstermiş olduğu kişileri sizin için teselli mahiyeti taşıması için olabilir. Hakkıyla bilen bir tek Allahtır.

Bu kategoride yer alan Rüyada pasta yapmak ikram etmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada peygamber efendimizi görmek ne anlama gelir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.