Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:41
missa
Abone

İnsan kendi kaderini öğrenebilirmi,nasıl öğrenir?

İnsan kendi kaderini öğrenebilirmi,nasıl öğrenir?

Kayıtsız Üye
Ben kaderimi öğrenmek istiyorum nasıl olacak bana bir açıklama yapar mısınız ?


Cevap: İnsan kendi kaderini öğrenebilirmi,nasıl öğrenir?

Desert Rose
İnsan kaderini öğrenmesi mümkün değildir,
çünkü gaybın bilgisi yalnızca Alla c.c ya aittir.
Bunun isbatı Allah c.c nun Ayet-i Kerimeleridir
Konu hakkındaki yazıyı inceleyebilirsin kardeş.
Hayırlarla kal…

Okudunuz mu?  Namaz kılıp kılmadığını hatırlamamak

"Gaybın anahtarları O’nun katındadır, O’ndan başka hiç kimse gaybı bilmez. Karada ve denizde olanların tümünü O bilir, O bilmeksizin bir yaprak dahi düşmez; yerin karanlıklarındaki bir tane, yaş ve kuru dışta olmamak üzere hepsi (ve herşey) apaçık bir kitaptadır." (En’am Suresi, 59)

Okudunuz mu?  Gezegenimiz dünya ile ilgili şiirler

Cevap: İnsan kendi kaderini öğrenebilirmi,nasıl öğrenir?

Kayıtsız Üye
kader konusuyla ilgili verdiğiniz bilgi için sağolun bilgilendim


Cevap: İnsan kendi kaderini öğrenebilirmi,nasıl öğrenir?

Kayıtsız Üye
ben kaderimi öğrenmek istiyom ne yapabilirim


Kayıtsız Üye
Ben kübra 2014 de evlilik yaptım 9 kasımda evlendim ama olaylı bir evliligim sürmedi 6 7 aydır ailemin yanındayım ve bundan sonrası kaderim nasıl olur nasıl bir beklentilerim olacak

Okudunuz mu?  Geçici nikah kıymak caiz mi? Süreli nikah geçerli mi?

Sumeyye A.
Hayirli bir es için sadece dua etmek ve gerisini Allah a birakmak doğrumudur? Bazen hayirli birisi karsimiza cikar. Akil ve mantigimiz evet der ama kisinin dis gorunusu yuzunden kalp bir turlu evet diyemez. Kalbinde evet demesi için ne yapmali? Hayirli evlilik akil ve mantik yoluylami secmeli yoksa kalbinde evet demesi mi gerekir? Insan hayirli es için dua ettigi halde yanlis tercih verebilir mi? Insan istemeyerek hataya dusebilir. Bu onun hayirli olanini kaybetmesine sebeb olabilir mi? Insan yanlis tercih verme korkusuna karsi ne yapmali?

Okudunuz mu?  Sinirle yemin etmek kefareti var mı

Kuveys
Öncelikle Selamın Aleyküm.Dua etmek karşınıza nasibinizin çıkmasına vesiledir.3 çıkar 5 çıkar.Doğruluğuna araştırıp güvenip siz karar vereceksiniz.Akıl ve mantıkla ilerlemeyin nasıl kalpten dua ettiyseniz bu amaçta da kalbinizi dinleyin.Hayırda şerde Allah’tandır.Rızkı da musibetide veren O’dur,alan O’dur.Karşınıza birisi çıkar zengindir,eli ayağı düzgün,dininde birisidir.Kalbiniz uyuşmaz ikinizede hayat zulüm olur.Evlilik önemli bir müessese.Yanlış tercihi peygamberler bile yapmış evlilik olmasa bile bazı hususlarda.İnsanda bir kul dua yoldur,yolda illaki ayağınıza taş takılabilir.Hayırlı olanı kazanıp kaybetmekde insanın elinde değildir.Kaderdendir.Kaderde senin yerden aldığın 1 ekmek parçasının sana kazandırdığı 3 5 saniye o adamı veya kadını karşına çıkartabilecek zamanlamayı oluşturabilir.Kader bir muamma ve gaybdır.Gaybıda Allah tan başkası bilemez.Ama dua edip insanları tanımaya çalışmak işte kaderde sana hayırlı kısmetin kapısını açaçak anahtardır.

Okudunuz mu?  Cinler neden musallat olur?

Kayıtsız Üye
Şunu anla kaderi bir tek Allah bilir belki evlenmezsiniz tabi Allah bilir


kaderimizdeki insanı nasıl öğreniriz, insan kaderini nasıl anlar, kaderimizi nasıl öğrenebiliriz

Bu kategoride yer alan Duamı büyümü? nasıl anlayacağız? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İnsan kendi kaderini öğrenebilirmi,nasıl öğrenir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.