Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:52
sizden93
Abone

Tek başına kılınan namazda melekler ve cinlerle cemaat oluşturmak

Tek başına kılınan namazda melekler ve cinlerle cemaat oluşturmak

ikindi
S.a. degerli kardeslerim,

ben tek basima namaz kildigimda melekler ve cinlerle cemaat yapabilirmiyim? belki biraz sacma gelebilir size ama namazdan önce "ey melekler ve mümin cinler gelin benimle cemmat olun" desem ve farzi sesli kilsam cemaatle kilmis oluyormuyum?


Yorum: Tek başına kılınan namazda melekler ve cinlerle cemaat oluşturmak

arifselim
Aleykum selam. Allah dilerse melekler ve mümin cinler bir cemaate uyabilir. Ama bu şekilde senin dediğin gibi yapmanın dinen bir anlamı yoktur. Cemaat sevabı için de geçerli olmaz.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti aldıktan sonra tuvalete gitmek

Cevap: Tek basina kilinan namazda melekler ve cinlerle cemaat olusturmak?

Kayıtsız Üye
Cumada hutbeden önce müftünün hopöröden gelen sesinde dinledim. Diyelim ki dağdasınız cemaat yapacak kimse yok.kamet getip niyet edildiğinde arkanda saf oluşuyor. Ezan okuyup kamet getirtildiğinde ise ucunu göremediğin bir cemaat oluşturmuş olursun…
Ben il müftüsünden duyduğum. Hani araştırmak lazım tabi bunu bir kaç defa hada duydum…

Okudunuz mu?  Üzerimde Nazar Mı Var?

Cevap: Tek başına kılınan namazda melekler ve cinlerle cemaat oluşturmak

Kayıtsız Üye
selamın aleyküm
Öncelikle hemen şunu belirteyim:

ZUHRÛF-44: Ve şüphesiz o (Kur’an), senin ve kavmin için gerçekten bir zikirdir. Siz (ondan) sorulacaksınız

Neyden sorulacakmışız?: Kurandan. Allah’ u Teala böyle söylüyor. Ayrıca bu apaçık bir ayet. Başkaları gibi önünü arkasını kesip bağlamından koparıp, farklı anlam yüklenebilecek bir ayet değil. Gayet açık ve net.

öncelikle kuranda geçen salat ın ne anlama geldiğini iyice araştırmanızda fayda var. Kuranda namaz diye bir kelime geçmez. Salat kelimesi geçer ve her salat geçen yere namazı yapıştırmışlar.

Okudunuz mu?  İnsanın içine cin girmesi nasıl anlaşılır

ahzap 43 ve 56 ayetlerindeki salat ı , salat olarak bırakmışlar. çünkü uyduramamışlar!!!

cübbeli ahmet demişsiniz. cübbeli ahmetten referans verelim.

https://www.youtube.com/watch?v=78_LEOh83jE

"kuranda namazın şekli yok, rekat sayıları çıkmıyor, hatta salat ın anlamı namazda değil." diyor…

o zaman bu namaz ne ola ki!!!!!

Yine sorgulanması gereken bazı hususlar :

cenaze namazı: Namaz eğer Allah ile kul arasında ise, Allah ın huzuruna çıkmak ise, bu cenaze namazı nedir? Cenazeye mi namaz kılınıyor?!!!!!
gelenek derseniz, dinin içine gelenek sokulabilir mi?

Okudunuz mu?  Vesvese ve Şirk

diğer bir konu cemaatle namaz: yine tekrarlarsam, namaz Allah ile kul arasında ise, Allah’ a niyaz ise, cemaatle namazdaki, imam ın işlevi nedir?!!! Ne işi var ARADA?!!!

diğer bir konu: Kuranda maide 6 da tarif edilen ve bize farsçadan abdest olarak geçen abdest! Maide en son inen surelerden!! SOndan üçüncü olması lazım. O zamana kadar abdestsiz mi kılındı namazlar!!!!

Okudunuz mu?  Peygamberimiz hangi savaşta kimi öldürmüştür?

Yanlış anlaşılma olmasın; BAKARA 170 ve birçok ayette, Atalarımızın dinini yaşamak yani sorgulamadan, gelenekleri devam ettirmek, Allah tarafından eleştirilmektedir.

BAKARA-170: Onlarıa ; «Allahın indirdiğine uyun» denildiği zaman onlar: «Hayır, biz atalarımızı üzerinde bulunduğumuz şey’e(gelenek) uyarız» derler. Ya ataları bir şey anlamamış, doğruyu da bulamamış idiyseler?

Kendimize sormamız gereken birkaç soru:
1- bir insan hristiyan olmak istediğinde yapacağı ilk şey nedir…?
El Cevap: İncil i okumak

2- Bir insan müslüman olmak istediğinde, ilk yapacağı şey nedir …?

Okudunuz mu?  Günah olan şeyleri beğenmekle Küfre girmiş olur muyuz?

EL Cevap: Kuran’ ı okumak!!!!!

Peki biz müslümanız ama kuranı anlamak için hiç okuduk mu? Allah bize ne demiş niye hiç merak etmiyoruz? Yoksa çok iyi mi biliyoruz dinimizi, gerek yok diye mi düşünüyoruz???

En son olarak, çok istismar edilen maalesef dinimizin yozlaşmasına en çok neden olan konulardan biri: Peygamberimizin dinimizdekii yeri nedir konusu…

Peygamberimiz hüküm verebilir mi, helal haram belirleyebilir mi, gaybı bilebilir mi?

bunların hepsinin cevabı kuranda var ama tabi yine kurandan insanları yanıltıyorlar.

Okudunuz mu?  Helallik Almanın şekilleri Ve Suizan Nedir?

lütfen rasul ve nebi kavramlarını kurandan inceleyin. İstismar edilen Allah ve Rasulune itaat ile ne kastediliyor anlayın.

aksi halde şeyhlere, hocalara, imamlara yem oluruz…

bu konu ile ilgili çok iyi bir video:

https://www.youtube.com/watch?v=mK7I-8ybPRc

Saygı ve selamlarımla…


Kayıtsız Üye
Değerli kardeşim bu kadar kur-an’ı kerim araştırıp hala sadece ayetlerle din oluşturalamayacağını anlamadıysan bu senin eksikliğindir! Ancak ayetlerden örnekler verip şu niye böyle,bu niye şöyle dersen bende sana o zaman peygamberlerin neden gönderildiğini sorarım. Allah(c.c) bilmiyormuydu herşeyi yazıp okuyan okur okumayan hapı yutar demeyi! O örnekler verdiğin kitapta umarım "o sapmışları bekleyen elim azap" kısmınıda okumuşsundur. Aslında burdan ayetlerle sana bir kaç tanede cevap vermek isterdim ama birşeyler sandığını sanan insanlara bir şey anlatamassın…

Okudunuz mu?  Kaderime küserim demek günah mıdır?

Kayıtsız Üye
Kardeşim az biraz okudumda gerçekten güzel saçmalayıp küfre giriyosun hadis diye bir şey bilmiyosun imam olayına kadar okudum orda güldüm zaten sence 15 kişi biriyle konuşması mı doğru hep bir ağızdan ? Yoksa 1 sözcü mü? Az aklını kullan . Kendi aklını kullanacam diye çok yırtınırsan ortada kalırsın böyle . Biraz daha mantık kur doğru yol hak yolu mübarek ne açık arayıp durun. :))))) Seviyorum seni . Selamu Aleyküm

Okudunuz mu?  Bir kişiye şehvetle bakmamak haram mıdır?

Kayıtsız Üye
Maneviyatsiz ilim zehire munkalip olur…
Senin ilminde (!) Maneviyat olmadığı için bilginin derinliğine inemiyorsun zahirde kalıp batini gormeni maneviyatsiz ilmin mani oluyor…
Bence biraz naneviyatla işi çözersiniz


tek başına cemaat olur mu, melekler bizimle namaz kılar mı, meleklere imam olmak

Bu kategoride yer alan Tövbe eden cezasını çeker mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tek başına kılınan namazda melekler ve cinlerle cemaat oluşturmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.