Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:16
missa06
Abone

İmam Nikahı Nasıl Kıyılır? Dini Nikah Şartları Nedir?

İmam Nikahı Nasıl Kıyılır? Dini Nikah Şartları Nedir?

Kayıtsız Üye
imam nıkahı nasıl kıyılır ve sartları nelerdir bunları ögrenmek istiyorum lütfen tşk


Yorum: İmam Nikahı Nasıl Kıyılır? Dini Nikah Şartları Nedir?

arifselim
Dini nikah eşler arasında bir akit ve bir sözleşmedir. Bu o kadar önemli bir konudur ki mutlaka işin ehli olan ve ilim sahibi kimselere kıydırılması gerekir. Dini nikahın şartları bellidir ve bunlardan bir tanesi eksik olursa nikah gerçekleşmiş olmaz. Dini nikahın şartlarını şöyle sıralamak mümkündür:

Okudunuz mu?  Adetliken üzerinde Eşofmanı Varken Kadının Kocasının Eliyle Boşalması Guslü Gerektirirmi???

– Evlenecek kişilerin yada onların vekalet verdikleri kişilerin hazır bulunması.
– Her iki tarafın kendi iradeleri ile kabul ettim diyerek ifade etmeleri.
– Nikahın gizli yaptırılmaması ve duyurulması. Bu şart Malikilere göredir.
– Kızın velisinin izninin olması. Bu şart ise Hanefiler hariç diğer tüm mezheplere göredir.
– Şahitlik etmeye ehil olan kişilerin hazır bulunması.

Okudunuz mu?  Tuz büyüsü ev tuzu ile mi yapılır

Yorum: İmam Nikahı Nasıl Kıyılır? Dini Nikah Şartları Nedir?

Kuldurdileyen
Bayan kul Allah ın emanetidir erkek kuluna. Allah korusun, Allah sevmez ama boşanma olur ise bayan kulun korunmasını, geçiminin nafakasının güvence altına alınmasını istiyor erkekten. Günümüzde resmi nikah devletin bu gücenceyi vermesini sağlıyor. Allah evlilik akdinin duyurulmasını, bu yolla diğer müslüman erkeklerin o bayana talip olmamasını istiyor bizden. Davetiye mi gönderirsiniz, telefonla mı haber verirsiniz, bir davulcu tutup mahalleye mi haber verirsiniz, bir yüzük takıp mı onu en iyi halledersiniz o sizin durumunuza göredir. Akidleşirken birbirinize verdiğiniz sözlere dikkat edin, onlar sizi bağlayacak. Mesela boşama hakkı erkekte iken evlenme şartı olarak kadın bu hakkı üstüne almak isteyebilir. Ve daha bu konu çok derindir, evlenmeden önce bunları bir okuyun.
Öncelikli konular, bayanın boşanma halinde korunması tamam mı? Evlilik duyuruldu mu? Erkek müslüman mı?
arifselim hocamız genel hatları anlatmış sağolsunlar. Konu daha da derindir daha fazlasını da öğrenmenizde fayda vardır. Mesela eşimize karşı sorumluluklarımız nelerdir. Biz bunları karşılayacakmıyız, bu şartları kabul ediyormuyuz, yani hazırmıyız, bilmiyorsanız hazır değilsinizdir.

Okudunuz mu?  Musa peygamberin doğum tarihi

imam nikahı şartları, dini nikah şartları, dini nikahın şartları

Bu kategoride yer alan Evliyken başkasını bir başkasını seviyor olmak bu durumda boşanmak yada boşanmamak ne kadar doğrudur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İmam Nikahı Nasıl Kıyılır? Dini Nikah Şartları Nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.