Anasayfa
18 Şubat 2023, 21:16
missa
Abone

İmam nikahı nasıl bozulur?

İmam nikahı nasıl bozulur?

Kayıtsız Üye
dini nikah nasıl bozulur, imam nikahı nasıl düşer, dini nikah nasıl düşer


Cevap: imam nikahı nasıl bozulur

imam
imam nikahı bozulma şekli için bakınız "Talak" (boşanma) maddesi


Cevap: İmam nikahı nasıl bozulur?

Misafir
resmi nikahımla boşandım ama imam nikahım duru yoru onula şu an Allah katında evliyimi ve eski eşim ona calıştıgım süre boyun ca cocuk latın nafakasının gönderiyorum ve buzaman icerisinde kendisi tahminle 3 ve 4 evlilik yaptı onunla bizim imam nikahımız varımı yokmu ögren mek istiyorum Allah katında eyer kendisi 3 ve 4 sever imam nikahıla evlendi ve ayrıldı size şunu sormak istiyorum eşimden remi boşandık ama imam nikahıyla nasıl boşanaca gımı söyleyin lütven bu acı çok yoruyorur icimde sevgilerimle

Okudunuz mu?  Müzik dinlemek ve dans etmek günah mı?

Cevap: İmam nikahı nasıl bozulur?

Misafir
Evlilik bağına talak denir. Her evlilikte 3 bağ olur. Mahkemelerin boşadığı 1 talak götürür.


arifselim
Mahkeme kararı bir talakı bitirir ondan sonra geriye iki talak kalır bu konuda çok hassas davranmak gerekiyor.


Turkuazz
Kocam cezaevinde bu süre içersinde imam nikahımız düşermi?düşerse çıkınca yenidenmi nikahlanmamız gerekli?

Okudunuz mu?  Ashab-ı Kehf Mehdi gelince uyanıp biat edip beraber savaşacaklar mı?

Kocam cezaevinde ne zaman çıkacağıda belli değil bu arada imam nikahımız düşermi?düşerse çıkınca tekrar yeni nikahmı kıydırmalıyız?


arifselim
Evlilerin herhangi bir nedenle ayrı kalmaları nikahlarını düşürmez. Eşin hapiste ne kadar kalırsa kalsın nikahınız bundan dolayı düşmez. ve çıktığında yeni bir nikah kıymanız da gerekmez. Allah kavuştursun.

Okudunuz mu?  Sabah namazını kılamadım ne yapmalıyım?

Kayıtsız Üye
merhaba ben gecen sene ramazanin ilk gununun sabahi esimle tartistim ve esimi çok zorladim bosa diye o da çok sinirlenmisti gozu donmustu ve bana 3 kez bos ol dedi sonra gitti yanimizda kimse yoktu 1 saat sonra sinirimiz dinmisti ve cokk pisman olmustuk arastirmaya basladigimizda 3 talak oldugunu ogrendik esiminde bebimde 3 talaktan haberimiz yoktu vede niyetliydik ilk gunuydu o sinirle bende ustune çok gitmistim esimin gozleri donmustu ama şuan 1 yildir çok iyiyiz bir ayrilimiz olmadi nikahimiz dusmusmu oluyo yoksa 1 talak hakkimi gitmis oluyor lütfen yardımcı olurmusunuz

Okudunuz mu?  Yasin süresi bir defada nasıl kırkbir kere okunur?

mum
NOT: Öncelikle şunu unutmayın!
Erkek dinlenmeden verilecek cevaplar pek isabetli olmaz, onun için size yakın bir müftülüğe gidin halinizi anlatın.

Aşırı sinirle yapılan boşamalar geçersizdir. Kocanız sinirinden ne diyeceğini şaşıracak durumda verdiği talaklar geçersizdir.
Maalesef kadınların çoğu bu sinirli hallerde erkelerin üzerine gidip boşama lafzını kullandırtıyorlar

Okudunuz mu?  Teknolojinin özellikleri nedir?

Kayıtsız Üye
Merhaba bundan 1 buçuk sene önce düğünümüze çok az bir zaman varken nişanlımla ayrıldık nişanlı olduğumuz dönemde imam nikahımızı da kıymıştık haram olmasın diye.. Fakat nişanlım imam nikahımızı ayrılırken bozmadı ve bu bir.buçuk senelik süreçte de bozmadı defalarca söylememe rağmen üstelik gitti başkasıyla evlendi şuan 1 buçuk aydır.da evli.. Daha önce bir kere nişanlılık döneminde kavgalıyken 3 kere boş ol boş ol boş ol demişti bizim evdeyken ama hemen pişman oldu falan derken imam nikahımızın düşmediğini öğrenmiştik ama sonraki süreçte.de yukarıda anlattığım oldu.. Ne yapacağımı bilemiyorum araya sokabileceğim kimse yok.. İmam nikahı sırasındaki şahitlerden birini tanımıyorum diğeri de onun arkadaşı şahitlik yapmaz.. Bu nasıl çözülebilir acaba?

Okudunuz mu?  Mürid nasıl olmalıdır? mürşidin müridi sevmesi nasıl anlaşılır?

Omer Faruk
Kıymetli kardeşim,

Normalde bu nikah türü Mucadile süresinde geçen "zıhar" ayetine dönmüş durumda. Yani evlilik gereklerini yerine getirmeyip evlilik bağını korumak, bir yandan da kişinin başkası ile evlenmesine engel teşkil etmek.

Normal islami mahkemeler geçerli olsaydı zaten nikahınız kadı tarafından sona erdirilirdi. Buna göre bu nikah geçersiz bir nikahtır. Bu konuyu en yakın müftülüğe giderek sorabilirsiniz. Ya da diyanetin fetva hattını arayarak daha geniş bilgi alabilirsiniz.

Okudunuz mu?  Yalan yere Kur'ana el basmanın günahı nedir?

Allah’a emanet olun…


muvaffak
Bahsettiğiniz kişi hiçbir amaç olmaksızın sizi zor duruma düşürmek amacıyla bu faaliyette bulunmaktadır. İslam hukuku bu durumlarda kadının tarafını tutmaktadır. Nikahınızı "haram olmasın" diye kıydığınızdan dolayı zaten sahih nikah değildir. İkinci konu ise daha önce size "boş ol" şeklinde üç defa söylediyse normal şartlarda nikahınız düşmüş olur. Üçüncü durum ise araya sokmanız gereken kimse yoktur, ayrıntılı bilgi almak için Müftülüğe uğramanız yeterlidir. Orada sizin gönlünüzü daha rahat ettirecek, nikahınızın zaten batıl olduğu söylenecektir.

Okudunuz mu?  Zaruri haller dışında faiz haramdır cevabını yüksek din kurulundan aldım Ancak; zaruri olanlar Faiz nelerdir

imam nikahı nasıl bozulur, imam nikahının bozulması, imam nikahi nasıl bozulur

Bu kategoride yer alan Nişanlıya itaat edilir mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İmam nikahı nasıl bozulur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.