Anasayfa
8 Mayıs 2021, 7:15
missa95
Abone

Hatay Usulü Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

Hatay Usulü Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

Kayıtsız Üye
Hatay Usulü Aşure Tarifi Nasıl Yapılır


Cevap: Hatay Usulü Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

Desert Rose
Aşure Tarifi ( Hatay )

MALZEMELER

750 gr. şeker
12 adet incir
200 gr. aşurelik (dövme) buğday
12 adet kuru kaysı
150 gr. kuru fasulye
150 gr. nohut
75 gr. çamfıstığı
125 gr. kuru üzüm
600 gr. şeker
150 gr. ceviz içi
1 su bardağı süt
1/2 kahve fincanı gül suyu
5 adet incir
3,5 kg. su
150 gr. pirinç

Okudunuz mu?  Yalan yere yemin etmek zorunda kalmak

Üst malzemesi:
5 adet kaysı
10 adet ceviz içi
50 gr. antepfıstığı

YAPILIŞI
Akşamdan ıslatılan nohut ve kuru fasulyeyi ayrı ayrı pişirip süzdürün. Mümkünse nohutların kabuklarını soyun. Kullanacağımız suyu ikiye ayırıp içine buğday ve pirinci koyup yavaş ateşte 30 dk. pişirelim. Pişen pirinci, suyu ile birlikte mikserden geçirip buğdayın üstüne ilave edelim. Buğdayla birlikte 30 dk. daha pişirilip üzerine haşlanmış olan nohut ve kuru fasulyeyi ilave ediniz. inciri, ceviz içini, üzümü, kaysıyı, fıstığı ayrı ayrı, 10 dk. bol suda kaynatlp üç dört defa yıkayıp süzdürünüz. Tereyağı dahil tüm malzemeyi buğdayın üzerine döküp 15 dk. daha kaynatın. Üstüne süt ve gül suyu ekleyip 2 dk. daha kaynatın. Sonra ateşten alın. ilk sıcaklığı geçtikten sonra kaselere doldurulup üst malzeme ile süsleyerek servis edilir.

Okudunuz mu?  Sad harfinin yazımı

hatay usulü aşure, adana usulü aşure tarifi, adana usulu asure tarifi

Bu kategoride yer alan Kıllar için karınca yumurtası kullanmak haram mıdır helal midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hatay Usulü Aşure Tarifi Nasıl Yapılır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.