Anasayfa
8 Mayıs 2021, 7:16
missa95
Abone

Kirvelik nedir? Dinimize göre kirve olan kimse ile evlenmenin hükmü nedir? Bazı yörelerde kirve ile evlenilmez diye bir

Kirvelik nedir? Dinimize göre kirve olan kimse ile evlenmenin hükmü nedir? Bazı yörelerde kirve ile evlenilmez diye bir

Kayıtsız Üye
Kirvelik nedir? Dinimize göre kirve olan kimse ile evlenmenin hükmü nedir? Bazı yörelerde kirve ile evlenilmez diye bir adet var?

Okudunuz mu?  Babam seni çok özledim seni çok seviyorum

Cevap: Kirvelik nedir? Dinimize göre kirve olan kimse ile evlenmenin hükmü nedir? Bazı yörelerde kirve ile evlenilmez di

Muhasibi
İslam’da kirvelik diye bir şey yoktur. Kirve, erkek çocuğu sünnet ettirirken kucağına alır ve sünnet bu şekilde yapılır. Çocuğu tutan kimse kirve olur. Kızlar sünnet olmadığına göre kirve ile evlenmek diye bir durum olamaz zaten.
Kirvenin İslam’da yeri olmadığı için hükümlerde bir değişiklik olmaz. Kirve olan kimse çocuğun evine geldiğinde, çocuğun kız kardeşlerine ve çocuğun annesine karşı namahremdir. Yabancı bir erkek gibidir. Şayet nesebi bir akrabalık varsa başka.
Her hangi bir nesebi akrabalığı olmayan yabancı bir erkek kirve olmakla mahremiyet ölçüleri değişmez. Kirvenin çocuğu ile evlenmek de caizdir.

Bu kategoride yer alan Ve Selemun Alel Murselin ne demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kirvelik nedir? Dinimize göre kirve olan kimse ile evlenmenin hükmü nedir? Bazı yörelerde kirve ile evlenilmez diye bir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.