Anasayfa
4 Ocak 2024, 21:05
sizden6
Abone

Dinimize göre hayatın amacı nedir

Dinimize göre hayatın amacı nedir

Hakan
Dinimizde bütün canlılar bu dünyada bir amaç için yaratılmıştır. Hiç bir canlı boş bir nedenle yaratılmamıştır. Hayatın amacıktı ise Yüce Allah’a kalubelada vermiş olsusuz yemini yerine getirmektir. Yüce Allahon bizlere koyduğu yasaklardan uzak durmanın, emrettiği şeyleri yerine getirmemiz gerekmektedir. Kalpler ancak Allahı zikreden huzur bulacak ve cennette ulaşabileceksiniz. Sonuç olarak bir insanın amacı Allahın koydugu emir ve yasaklara uyarak Allah’a laik bir kul olduğumuzu göstermek dünyada tek amacımızdır.

Okudunuz mu?  Camide namazın sonunda dua ettikten sonra imam bi hürmeti diyor. nedemektir?

Yorum: Dinimize göre hayatın amacı nedir

İslam
İslamda hayatın amacı

Amaç dünya ve ahiret mutluluğudur. Dünya ve ahirette mutlu olmanın yolu, Yüce Yaratıcımızın bize emrettiği yoldan gitmekle yani Kurana uymak ile olur.


Yorum: Dinimize göre hayatın amacı nedir

Ümmet06
Amacımız ölümü bol bol anmak ve dünyadaki fani mührünü görerek dünyaya tamamen bağlanmamak Alkahın rızasını kazanmak ve cehennemin korkunç azabından korunup rahat edeceğimiz keyf süreceğimiz cennet için çalışmak günahlardan kaçınmak istemeden girdiğimizde ise tövbe etmek Allah hepimizi cennetine alsın inşAllah selam ve dua ile…

Okudunuz mu?  Namaza karşı isteksizlik

Yorum: Dinimize göre hayatın amacı nedir

Kayıtsız Üye
Yaşamanın amacı cehenneme girmemek için günahlardan sakınmak ve direk sonsuz cennete girebilmek için sevaplar kazanmaktır. Çünkü bu hayat kısa, fakat cennet hayatı sonsuzdur.


Kayıtsız Üye
Hayatta iki amaç vardır.İnsanlardan bir kısmı içerisindeki Allah inancını çok uğraşır ve yok eder.Bir diğer kısım ise çok uğraşır ve içerisindeki Allah inancını ortaya çıkarır.Hayatta insanlar hep bu doğrultuda bir çaba içerisindedir.Bir insan çok çaba göstererek müslüman oluyor.Bir diğer çok çaba gösteriyor ve kafir oluyor.Bir insan ya içerisindeki inancı ortaya çıkarır yada yok eder.

Okudunuz mu?  Arkadaşımın Öğretmeni Peygamber Olduğunu İddia Ediyor

hayatın amacı nedir, hayatın amacı nedir kısaca, hayatın amacı nedir din kültürü

Bu kategoride yer alan Alacağını alamayıp karşılığında izinsiz mal almak caiz midir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dinimize göre hayatın amacı nedir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.