Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:15
missa07
Abone

İslamda oral sevişme mekruh değil haramdır!

İslamda oral sevişme mekruh değil haramdır!

Kayıtsız Üye
aziz ve celil olan Allah’ın selamı üzerimize olsun
İslamda cinsel ilişki kısımlarında oral sevişmenin haram olmadığı ama tavsiye dilmediği vurgulanıyor/ kadın tarlanızdır livata ve hayız hali hariç her türlü yaklaşım helal sayılıyor oral sağlık olarak ahlak olarak yada eşler arası saygıda zedelenme olarak ters görülüyor ve ağız başka şeyler içindir denildiği halde neden mekruh yada caiz değildir gibi yaptırımlarla sınırlandırılmayıp sadece tavsiye edilmiyor kısmıyla kalmıştır yada mekruh yada haramsa kaynak gösterirseniz sevinirim…

Okudunuz mu?  İstenilen birşeyin olması için hangi duayı önerirsiniz?

Yorum: İslamda oral sevişme mekruh değil haramdır!

zorunluyolcu7
Hocam bu konuda kimi haram diyor kimi değil diyor, soruyu bende merak ediyorum, evlensem eşime karşı yaptırmam o isterse yapar ama ben eşime yaparım.

Bilmiyorum cevabını bende merak ediyorum ama haram olduğunu düşünmüyorum.

Okudunuz mu?  Ölen bir Müslümanın zekat borcu nasıl ödenir?

Yorum: İslamda oral sevişme mekruh değil haramdır!

Kuldurdileyen
Selam Allah ındır.

Belli bir yaşın altındaki, idrak edemeyecek veya sağlığını rahatsız edecek konuları açık konuşanlar, küçükleri düşünmezler. Küçüklerinizi düşünmeyenlerde nasıl bir sevgi vardır, onları korumayan toplumların akıbetini sor istersen. Bozulan toplumlar için ne varsa bizim için o vardır. Hesabı vardır, ödeyecek olan kimdir? Siz bildiniz mi bu hesabı ödemeye hangisinin gücü vardır?

Okudunuz mu?  Peygamberlerin Sıfatları nelerdir?

Yorum: İslamda oral sevişme mekruh değil haramdır!

Omer Faruk
< İslamda oral sevişme mekruh değil haramdır! >
Selamün Aleyküm,

Birincisi ve en önemlisi kaynağını Kur’an’dan almayan hiçbir şey haram kabul edilemez. Kimse kafasına göre haram veya farz koyamaz.

İkincisi; İslam’da yalnızca yasak olan Anal ve kadının adetli döneminde yaklaşmadır.

Okudunuz mu?  Hz Nuh as özellikleri nelerdir ?

Üçüncüsü; Eşlerin yatak odası mahremleridir. Orada iki tarafın da rızasıyla (bu önemlidir) istedikleri gibi sevişir, istedikleri gibi davranırlar. Üstlerinin örtülü veya açık olması onların kapılarını ve pencerelerini tam anlamıyla örtülü tutmalarıyla ilişkilidir.

Dördüncüsü; Eşler asla cinsellik konusunda birbirine dayatmamalı, karşılıklı rızayı aramalıdır. Anal ise zaten haram olduğu için bu konuda herhangi bir esneklik yoktur.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin güzel ahlakla ilgili 40 hadisi

Beşincisi; İslam’da cinsellik, tabu, gizlenecek bir olgu olmayıp helalinden Allah’ın bize lutfettiği en güzel nimetlerindendir. Ancak; Rabbimiz bu konuda sınırlar çizmiş bunlara uyarak bu nimeti kullanmamızı istemiştir. Yemek de bir nimettir ama haddi aşarsanız, yemek sizi yaşatmaz, erken öldürür. Cinselliğin sınırı ise Nikah ve eşlerin karşılıklı rızasıdır.

Okudunuz mu?  Tövbe ederken ağlamak gerekiyor mu

Altıncısı; Bir kadına istemediği şekilde yaklaşmak kul hakkıdır. Eşinizi cinsellikte zorlamanız sağlıklı bir evlilik hayatı yürütmenizde engeldir.

Yedincisi; Eşler Oral ilişkiye karşılıklı rıza göstermişlerse, bu durumda dikkat etmeleri gereken tek şey temizliktir. Eşlerin bütün vücudu haram kısmı hariç birbirlerine helaldir.

Okudunuz mu?  İslamda bıriyle sevgili olmak günah mıdır

SON SÖZ: Karşılıklı rıza esastır.

Selametle…


cinsellikte haram olan pozisyonlar, iliskide gunah olan pozisyonlar, cinsellikte haram olan şeyler

Bu kategoride yer alan Hıdırellez kutlamak caiz midir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamda oral sevişme mekruh değil haramdır! Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.