Anasayfa
8 Mayıs 2021, 7:17
missa95
Abone

Duâ, rûhun gıdasıdır, bu gıda rûha fâsılasız verilmelidir

Duâ, rûhun gıdasıdır, bu gıda rûha fâsılasız verilmelidir

Kayıtsız Üye
Duâ, rûhun gıdasıdır, bu gıda rûha fâsılasız verilmelidir


Cevap: Duâ, rûhun gıdasıdır, bu gıda rûha fâsılasız verilmelidir

Desert Rose
Dua Konusunda söylenen Peygamberimizin sözleri..

Mealen
Dua, bir yakarış ve küçükten büyüğe, arzdan, arzlılardan semâlar ötesine bir yöneliş, bir talep, bir niyaz ve bir iç dökmedir.
Dua, kıvrana kıvrana ve duânın ayrılmaz bir şartı olan yalvarış, yakarış edâsıyla.. meselâ; deniz ortasında, bir tahta parçası üzerinde kalmış ve bütün ümitlerin tükendiğini anlamış bir insanın teslîmiyeti içinde yapılmalıdır.
Dualar bize hedef verir, şuuru besler, gönüllerimizi kanatlandırır, kudretimizin sınırlılığını idrak ettirir ve "her şeye gücü yeten birisine" sığınma ihtiyacını hissettirir.
Dualar bir yönüyle Cenâb-ı Hakk’ın "nâçâr kaldığımız yer”lerde "birden bir perde açması” ve derdimize derman olması açısından yeri başka hiçbir dinamik ile doldurulamayacak öneme haizdirler.
İnsanın çaresi olan şeylerde çare araması, kendi iradesini güçlendirmesi ve kuvve-i maneviye sini takviye etmesi ancak dua ile olur.
Dua öncesi maddî planda üzerimize düşen her şeyi yapmalıyız. Ardından da dua dua Rabbimize yalvarmalıyız..

Okudunuz mu?  İslam dininde yapmamız gereken davranışları verirmisiniz?

Dua, ruhun gıdasıdır, bu gıda ruha fâsılasız verilmelidir.
İmanın zevkine ermiş ve ibadette hassaslaşmış ruhlar, katiyen duada kusur etmezler.
· Allah, kulu kendisine dua etmek için ellerini kaldırdığını gördüğünde; O elleri boş çevirmeden haya eder, utanır.
· Acele etmediği müddetçe her birinizin duasına cevap verilir. Ancak şöyle diyerek acele eden var: "Ben Rabbime dua ettim duamı kabul etmedi.
· Cevap verilme hususunda, bir kimsenin bir başka, orada bunmayan, kimseye yaptığı dua en süratle kabul olunan duadır.
· Kardeşinin gıyabında dua eden için melek de: "Bir misli de sana olsun" der.
· Dua ibadetin kendisidir.
· Ayet: Rabbimiz: ”Bana dua edin ki size karşılık vereyim. Bana ibadet etmeyi kibirlerine yediremeyenler alçalmış olarak cehenneme gireceklerdir.
· Kime dua kapısı açılmış ise ona rahmet kapıları açılmış demektir.
Allah’tan talep edilen dünyevî şeylerden, Allah’ın en çok sevdiği afiyettir.
Duada elleri açmak bir yana, insan asıl gönlünü açmalıdır.
· Dua, inen ve henüz inmeyen her çeşit musibet için faydalıdır.
· Bir hadisenin olmasını sadece dua geri çevirir. Öyle ise siz dua etmeniz gerekir.
· Günah veya akrabalardan irtibatı koparıcı olmamak şartıyla bir Müslüman Allah’tan bir talepte bulundu mu? Allah, ya onun dileğini yerine getirir, ya karşılığını ahrete bırakır, ya da ondan, onun mislince bir günahı siler.
· Allah, her gece gecenin son üçte birinde, "Kim bana dua ediyorsa ona cevap vereyim. Kim benden bir şey istemişse onu vereyim, kim Bana tövbe ediyorsa onu bağışlayayım." der.
· En çok kabul edilen dua; Gecenin sonunda yapılan dua ile farz namazların ardından yapılan dualardır."
· Ezanla kamet arasında yapılan dua reddedilmez, mutlaka kabul olur.
· Kul Rabbine en ziyade secdede iken yakın olur, öyle ise secdede duayı çok yapın.
· Allah’ın kabul ettiği üç dua vardır, bunlara cevap verilmesi hususunda hiçbir şüphe yoktur. Mazlumun duası, misâfirin duası, babanın evladına duası."
· Allah’a duayı, size cevap vereceğinden emin olarak yapın. Şunu bilin ki Allah, bu inançla olmayan ve başka meşguliyetlerle oyalanan kalbin duasını kabul etmez.
· Bir kimse dua ederken önce Allah’ı Teâlâ’ya hamd u senâ ederek başlasın, sonra Hz. Peygamber (S.A.V.)’e salavat okusun, sonra da dilediğini istesin, sonra yine salavat getirsin ve amin desin.
· Sakın kendinizin aleyhine, çocuklarınızın aleyhine, birlikte olduğunuz kimselerin aleyhine, mallarınızın aleyhine … dua etmeyin. Allah’ın duaları kabul ettiği saate rast gelir de, istediğiniz kabul ediliverir.
· Allah c.c. Kendisinden istenmesini sever, kendisinden istenmediği zaman kızar.
· Allah’ın doksan dokuz ismi vardır. Kim bunları ezberlerse cennete girer.
Allah’ım, ne azabına dayanacak hâlim, ne de rahmetinden mahrum kalmaya mecâlim var…
Allah’ım, vefasızlık edip Senden uzak kalsam da, hâlim, Sensiz edemeyeceğimi haykırmaktadır.. vefasızlığım itibarıyla değil, ihtiyacıma göre Senin lütfuna tâlibim…!

Okudunuz mu?  Rüyaların gerçekleşmesi mümkün mü?

Hz. Süleyman yağmur duasına çıkmıştı. Giderken de çoluk çocuk kim varsa hepsini götürmüştü.Orada herkes yalvaracak, Cenâb-ı Hakk’ın rahmetini celbetmek için herkes kendi diliyle niyazda bulunacaktı.Hz. Süleyman ve yanındakiler yolda giderken, bir manzara Nebi’nin dikkatini çekti: Sırtüstü yatmış, büyükçe bir karınca, antenlerini el gibi kullanarak havaya kaldırmış ve kendi diliyle bir şeyler söylüyordu. Hz. Süleyman dikkat kesildi ve karıncanın şu şekilde dua etmekte olduğunu duydu: "Allah’ım, ben senin mahlukatından bir mahlukum. Senin vereceğin rızktan ayrı olamam. Eğer bize su gönderirsen sulanırız, rızka mashar oluruz. Gayrı ne diyeyim. Bundan böyle ya su gönderir bizi yaşatırsın ya da biz böyle helak olur, gideriz.”Hz. Süleyman, karıncanın bu içli feryadını duyunca etrafındakilere şöyle dedi: "Artık geriye dönün. Sizin duanızdan başka bir dua sebebiyle Allah yağmur gönderecektir…
Karınca bütün bunları sevk-i ilahî ile, Cenab-ı Hakk’-ın ilham ve irşadıyla yapıyordu.

Okudunuz mu?  Hz.musa'nın, Hz.davut'un, Hz.isa'nın kıssaları

dua ruhun gıdasıdır

Bu kategoride yer alan Peygamberimizin Kızına Öğrettiği Özel Dua (borcu olanlar için) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Duâ, rûhun gıdasıdır, bu gıda rûha fâsılasız verilmelidir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.