Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:44
sizden03
Abone

Eşimin ailesine karşı acaba günahmı işliyorum

Eşimin ailesine karşı acaba günahmı işliyorum

şearse
selamünaleyküm arkadaşlar. benim bir derdim var Allah’a hergün dua ediyorum düzelsin diye. sizinlede paylaşmak istedim manen destek ve yardımcı olursunuz diye Şimdiden hepinizden Allah razı olsun. evet ben dört yıllık evliyim ve evlendiğimiz günden beri eşimin ailesiylesorunlarım var beni bir türlü kabullenemediler ve bende onların tavırlarını. hep beni kendilerine uymak zorunda bıraktılar beni olduğum gibi kabul edemediler. kültür farkımızda var arada.hep alttan aldım uydum duymadım. hatta affınızasığınarak söylüyorum kotü sözlere hakaretlere maruz kaldım ama yinede boşver dedim üç günlük dünya kötü olma diyip yine güldüm lakin artık sabrım kalmadı ve içimdekileri döktüm şu anda konuşmuyoruz napabilirim. ben alttan aldıkca daha çok üstüme gelmeye başladılar. Kalplerde olanı Rabbimde başkası bilemez. bitarafım git diyo bitarafım kal onlar gelsin diyor. Değerli kardeşlerim durum kısaca bundan ibaret (pek kısa olmadı gerci ama) içim şimdiden biraz rahatladı. Allah hepimizden razı osun ve bizi yolunda kılsın amin.selam ve dua ile

Okudunuz mu?  Gusülde suyun üzerimizden akması yeterli midir?

Cevap: eşimin ailesine karşı acaba günahmı işliyorum

Saif Al-Din
Bazen kendi ailemiz içinde bile kabullenilmiyoruz. Kendi annemiz ve babamız.
Bu konu hakkında muhakkak Rasulullah (s.a.v) bir hadisi gösterdiği yol vardır, inşaAllah hadis bilen bir üye açıklar. Ben de elimde olan kaynakları araştırır bulabilirsem yardımcı olurum.
Konu hakkında bişey diyemeyeceğim çünkü yalnış söylemekten korkarım, ama inşaAllah eşiniz anlayışlıdır.

Okudunuz mu?  Hayırsız işlerde besmele çekmek

Cevap: eşimin ailesine karşı acaba günahmı işliyorum

şearse
Allah razı olsun kardeşim. Allah’a çok şükür eşim anlayışlı lakin ben onuda üzmekten korkuyorum. bişey demiyo ama içten içe üzüldüğünü hissediyorum. Allahhepimizin yardımcısı olsun selam ve dua ile


Cevap: eşimin ailesine karşı acaba günahmı işliyorum

Saif Al-Din
Bence eşinizin ailesine yakın olan bir tanıdığınız varsa gidip onlarla konuşup size zulmetmelerinin vebalini güzelce anlatmalı.
İnşaAllah Allah yardımcınız olur da Allah’tan korkup durumlarını düzeltirler.
Tam sizin durumunuzun aynısı olmasa da şöyle bir şey buldum.

Okudunuz mu?  Çalışmadan gelen para

Bir gün genç bir kız Hazreti Aişe’nin (r.a.) huzuruna gelip babasının kendisini zorla evlendirmek istediğini belirtti. (Ortak nokta olarak sizin de istemedeğiniz halde baskıya maruz kalmanızı aldım maalesef =/ )
O zamanlarda da kız çocuklarına hiçbir soru sorulmaz karar aile tarafından verilirdi. Her zaman ailenin dediği olurdu.
Hz. Aişe (r.a.) kızcağıza "Rasulullah (s.a.v) gelene kadar bekle" buyurdu. Hz. Peygamber geldiğinde durum ona iletildi. Allah’ın elçisi kızın babasını çağırtarak ona nasihatte bulunmaya başladı. Daha doğrusu o babanın şahsında tüm ümmete nasihat etmeye başladı.
Hz. Muhammed’in (s.a.v.) ifadelerinden yaptığının yalnış olduğunu idrak eden baba kızını evlilik seçimi yapmasında serbest bıraktı.

Okudunuz mu?  Başörtüsü ile ilgili skeç

İnşaAllah sizin tanıdığınızve eşinizin ailesini size bu şekilde davranmaktan korkutacak birisi vardır.

Allah hepimize sabrı, herkese hidayeti nasip eylesin inşaAllah. Ne kendilerini ne bizi günaha sokmasınlar.

Bir de şu duayı tavsiye ederim :

Allahümme inni e’ûzü bike mine’l-hemmi ve’l-hazeni. Ve e’ûzü bike mine’l-‘aczi vel-keseli. Ve e’ûzü bike minel cübni vel-buhli. Ve e’ûzü bike min ğalebetid-deyni ve kahrir-ricâli.

Okudunuz mu?  S.A.V. Demek ne kadar doğru?

"Allah’ım! Kederden ve üzüntüden, acizlikten, tembellikten,cimrilikten, korkaklıktan, borç yükünden ve insanların kahrından sana sığınırım."


şearse
duan için Amin kardeşim sağol. Allah razı olsun


şearse
sevgili kardeşlerim bana ne yapmam gerektiğiyle ilgili bir şey söylemeyecekmisiniz. fazla ısrar etmek istemiyorum ve sevmiyorumda fakat günlerdir içim içimi yiyip duruyor. aklıma kötü düşüncelerin gelmesini engelleyemiyorum. lütfen bana ne yapsam doğru oluru söyleyecek bir arkadaşımız varsa cevap yazsın. Allah razı olsun selam ve dua ile

Okudunuz mu?  Namazda son oturuşta 2 kez aynı duayı okumak

sevim yalçın
Selam kardeşim Anladığım kadarıyla eşinin ailesi ile sorun yaşıyorsun eşinle bir sorunun yok böyle bir sorun için siz ancak dua ve Allahtan sabır dileyerek eşinizle bunu konuşarak belki bir çözüm bulabilirsiniz sizi kültür farkından dolayı kabullenmemeleri çok saçma elbetteki onlar konuşmasada siz konuşup selamlaşın Allah büyüktür eşinizinde bu konuda ailesiyle konuşması lazım…SELAM ve DUA ile…

Okudunuz mu?  Yatsı ve Sabah Namazının Zor gelmesinin Sebebi Nedir

eşimin ailesiyle görüşmüyorum, eşimin ailesi , eşimin ailesi ile görüşmüyorum günah mı

Bu kategoride yer alan Göklerin ve yerin melekutu ne demektir bilen var mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Eşimin ailesine karşı acaba günahmı işliyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.