Anasayfa
17 Temmuz 2022, 16:33
sizden2
Abone

Vicdan azabı

Vicdan azabı

yeskaraa
Ben kul hakkı işlemiştim.Helallikte aldım. Ancak ergenliğe girmeden günah değilmiş. Anne babama galiba günah bana bişey öğrettimiler hatırlamıyorum.İçimden bir ses hep eski zamanları hatırlatıyor. Çokkötü vicdan azabı çekiyorum. Bir başka ses rahatlamamı sağlıyor ama o da geçici ne yapmalıyım?


Cevap: Vicdan azabı

Hiss1
Sanırım bu nefsle(diğer adıyla ego(yanlışım varsa düzeltin sadece kendi düşüncelerime dayanarak söylüyorum)) ilgili. O düşünceler aklına geldiğinde gül geç. Sadece gül. Takma. Nefsin seni üzmeye çalışıyor.(Yine de kesin bir şey diyemeyeceğim.) Bana da oluyor. Birisinden duydum bunu nefsi kendisine böyle üzücü şeyler hatırlattığında kahkahaya boğulmayı denemiş. Bir süre sonra nefsi susmuş.

Okudunuz mu?  Hayatımın düzene girmesi için ne yapmam gerek?

Cevap: Vicdan azabı

yeskaraa
ALLAH C.C razı olsun. Deneyeceğim inşaALLAH geçer.


Cevap: Vicdan azabı

Hiss1
Bak kardeşim, gülmenin yanısıra takmaman da lazım gülmek için kendini zorlama. İşini kolaylaştırayım, nefsin böyle şeylere kalkıştığında ona alaycı bir tavırla bak. Hani takmamakta zorlanıyorsan hafif alaycı bir tavırla düşün.
Bir de her şeye iyi yönüyle bakmaya çalış. Allah yardımcın olsun kardeşim Allah senden de razı olsun..

Okudunuz mu?  Güsülden önce tuvalete gitmek şart mı?

yeskaraa
Çok teşekkür ederim. Allah senden de razı olsun bilgi için 🙂


Kayıtsız Üye
Siteyi nasıl kullanacağımı bilmiyorum umarım doğru kullanıyorumdur.
Benim sıkıntım vicdan azabı bundan yaklaşık 3 sene önce sosyal medya hesabı açtım kendi adıma değil başka bir isimle. İstekler falan gelince hoşuma gitti. Ve devam ettim ilerleyen zamanlarda orada bir sürü arkdaş edindim ama beni kendileriyle yaşıt (büyük) ve gerçek ismimi bilmiyorlardı. Çok samimi olduğum kişiler oldu. Son 1 yılda yaptıklarımın ciddi anlamda farkına vardım ve şu son aylarda ciddi anlamda vicdanım rahatsız oluyor özellikle geceye yakın. Namaz kılıyorum tövbe ediyorum ama her gece o iç sıkıntısı basıyor. O insanların hakkına girdiğimi biliyorum ne kadar onlara açıklamak istesem de korkuyorum.Kin tutan insanlar çoğu ve bunu açıklayınca yıkılacaklarını düşünüyorum. Bir kaç sene geçsin diyorum vicdanım sızlıyor ne kadar umursamamaya çalışsamda olmuyor. Helallik istemekten korkuyorum veya onların bana edeceği en ufak bedduadan ve o insanların ahını almaktan o kadar pişmanım ki…

Okudunuz mu?  Seferi olmak için şehirden çıkmak mı gerekir? seferilik ne zaman ve nerden başlıyor?

Kayıtsız Üye
Ben evliyken biriyle yaşamaya başladım çok sevdim yakalandık mecbur kaçtık ama olmadı bırakıp geldim çok vicdan azabı çekiyorum ama onun suçuydu çok alkol alıyordu kavuşunca her şey değişti bir ömür gitmezdi ayrıca eski eşime de çık büyük haksızlık etmiştim ve çocuğum vardı geri döndüm bu adam bana hayatımı mahvettin diyor ama o benim aklımı yıkadı ve bunlara o sebep oldu

Okudunuz mu?  Söylediğim yemin sayılır mı?

Baran22
Selamun aleyküm öncelikle herkese. Ben ailemle beraber yüksek bir fiyata bir bilgisayar aldım. Bilgisayarı kullanabilmek için işletim sistemi denen bir şey gerekiyor. Birisi korsan indirmiş bilgisayara. Ailemde o kadar parayı işletim sistemine vermek istemez diye düşünüyorum. Bilgisayarla oynamıyorum genelde, kullanmıyorumda öyle kaldı. Bir yanım israf duruyor diyor. Bir tarafımda kul hakkına girersin kullanırsan onu hiç ödeyemezsin diyor. Kafam çok karışık bu konu aklıma gelince çıkmıyor zaten galiba biraz vesveseliyim. Devamlarınızı bekliyorum..

Okudunuz mu?  Mümin müminin aynasıdır hadisini nasıl anlamak gerekiyor?

Siteyi nasıl, vicdan azabı

Bu kategoride yer alan Neden herkesin dili farklı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vicdan azabı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.