Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:44
sizden03
Abone

İ-Doser (Dijital Uyuşturucu) Kullanmada Günah Varmıdır

İ-Doser (Dijital Uyuşturucu) Kullanmada Günah Varmıdır

Ferhat1991
Selamun Aleyküm Arkadaşlar Dijital Uyuşturucu Kullanmada Günah Varmıdır Acaba Dijital Uyuşturucu Nedir Diye Sorarsanız Bunu Bir Müzik Şeklinde Dinliyoruz Yani Bunlar Bir Ses Dosyası Ve Çeşitli Uyuşturucuların Ses Dosyaları Var ve Bunu Dinledikten Sonra Gerçek Uyuşturucuyla Aynı Etkiyi Yaptığı Söylenir Benim Düşüncem Gerçek Uyuşturucu veya Alkol Kullanmadığımız İçin Günah Yoktur Diye Düşünüyorum Ama Yinede Tereddüt İçinde Olduğum İçin Açtım Bu Konuyu

Okudunuz mu?  Kaza Namazları Nasıl Hesaplanır

Cevap: İ-Doser (Dijital Uyuşturucu) Kullanmada Günah Varmıdır

Guray
Allah Teâlâ şöyle buyurmuştur:
"Müminler! Hamr, kumar, dikili taşlar ve fal okları şeytan işi pisliklerdir. Onlardan uzak durun ki umduğunuza kavuşasınız.
Şeytanın istediği tek şey hamr ve kumarla aranıza düşmanlık ve kin sokmak bir de Allah’ın zikri (olan Kur’an)’dan ve namazdan sizi alıkoymaktır. Artık vazgeçersiniz değil mi?” (Maide, 5/ 90-91)
Ayette geçen "hamr” kelimesi, kişinin aklını örten her şey için kullanılır. Yenildiğinde, içildiğinde, kullanıldığında kişinin beynini uyuşturarak aklını örten yani sarhoş eden her şey hamr‘dır.
Peygamberimiz de kişiye sarhoşluk veren her şeyin hamr olduğunu ve her hamrın da haram olduğunu bildirmiştir. (Müslim, Eşribe, 73; Ebu Davud, Eşribe, 5; Tirmizi, Eşribe, 1)

Okudunuz mu?  Vücutta kanama varken gusül abdesti alınır mı

Cevap: İ-Doser (Dijital Uyuşturucu) Kullanmada Günah Varmıdır

تقاضا
Guray Allah razı olsun .


Cevap: İ-Doser (Dijital Uyuşturucu) Kullanmada Günah Varmıdır

Guray
Amin kardeşim hepimizden


Ferhat1991
ALLAH (C.C) Razı Olsun


i doser günah mı

Bu kategoride yer alan Kendinden nefret ediyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İ-Doser (Dijital Uyuşturucu) Kullanmada Günah Varmıdır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.