Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:09
missa6
Abone

İnsanın Eşini kıskanması Günahmıdır.

İnsanın Eşini kıskanması Günahmıdır.

Kayıtsız Üye
İnsanın Eşini kıskanması Günahmıdır.


Cevap: İnsanın Eşini kıskanması Günahmıdır.

HİZMETKAR
Sosyetik çevrelerde kıskanmayı ayıp gibi, çağ dışı gibi göstermeye çalışıyorlar. Gayûr olmak, yanî nâmûsunu korumak için, meşrû hudutlar içinde kıskançlık göstermek dînimizin emridir.

Eşini kıskanmak hakkında hadisler:

Hadîs-i şerîflerde buyuruldu ki:

(Mü’min gayûr olur. Allahü teâlâ ise daha gayûrdur.) [Müslim]

(Allahtan daha gayûru yoktur ve bunun için fuhşu yasaklamıştır.) [Buhârî]

(Nâmûs gayreti îmândan, kadın-erkek bir arada eğlenmek de nifâktandır.) [Deylemî]

Nâmûsunu kıskanmıyana deyyûs denir. Deyyûslar için hadîs-i şerîflerde buyuruldu ki: (Allahü teâlâ, Cenneti yaratınca, "Cimri, sana giremez, deyyûs senin kokunu bile duyamaz” buyurdu.) [Deylemî]

(İçki içene, ana-babasına âsi olan kimseye ve deyyûsa, Cennete girmek harâmdır.) [İ.Ahmed]

Bu büyük günâhları işliyen kimsenin zerre kadar da olsa îmânı varsa, günâhlarının cezâsını çektikten sonra Cennete gider. Fakat günâhlar insanı küfre sürüklediği için, bu günâhlara devam etmek büyük felâkete yol açar. Zararın neresinden dönülürse kârdır. Bir an önce tevbe edip günâhlardan sıyrılmalıdır. Tevbe eden, hiç günâh işlememiş gibi olur. Kadının, kumasını da kıskanması normaldir. Fakat kıskançlığını açığa vurarak meşrû sınırı aşmamalıdır. (Allahü teâlâ, kıskançlığı kadınlara ve cihâdı erkeklere yükledi. Hangi kadın, bu emre îmân ederek sabrederse, şehîd olan mücâhid kadar sevâb kazanır) hadîs-i şerîfinde de, kadınların sabır göstermelerine işâret buyurulmaktadır. Kadın, hem kıskanacak, hem de buna katlanacaktır. İşte bu büyük fedâkârlık, erkeklerin cihâdı gibi tutulmuştur.


Cevap: İnsanın Eşini kıskanması Günahmıdır.

Kayıtsız Üye
Cok doğru soyluyosunuz da
Erkekte bunu bile bile yapiyo

Okudunuz mu?  İletişim ile ilgili şiirler

eşini kıskanmakla ilgili hadisler

Bu kategoride yer alan Anne sağlığı tehlikedeyse beş aylık bebek kürtajla alınır mı ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İnsanın Eşini kıskanması Günahmıdır. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.