Anasayfa
16 Ocak 2024, 6:31
missa91
Abone

Maddeler Halinde Kafirin Özellikleri

Maddeler Halinde Kafirin Özellikleri

prefesor
madde madde olarak kafirin özelliklerini istiyorum ve düzün olsun


Cevap: Maddeler Halinde Kafirin Özellikleri

Ecrinim
KAFİRLERİN ÖZELLİKLERİ

Ayeti Kerimeler:

"Gerçekten kâfir olanları (azap ile) korkutsan da korkutmasan da müsavidir. Çünkü onlar iman etmezler." (Bakara-6)

"Kâfirlerin hali, bağırıp çağırmak dışında bir şey duymayan, yine de haykıran kimsenin haline benzer. Onlar sağırlar, dilsizler, körlerdir. Onun için düşünmezler." (Bakara-171)

"Eğer sana kağıt üzerine yazılmış bir kitap indirseydik de onlar elleriyle onu tutmuş olsalardı, buna rağmen inkar edenler, ‘Bu apaçık büyüden başka bir şey değildir.’ derlerdi." (Enam-7)

"Allah katında canlıların en kötüsü kâfir olanlardır. Çünkü onlar (Allah’a) iman etmezler." (Enfal-55)

"Kâfir olanlar, ‘Sen Resul olarak gönderilmiş bir kimse değilsin’ derler. De ki: Benimle sizin aranıza şahit olarak Allah ve yanında kitap (Kur’an) ilmi olan yeter." (Ra’d-13)

Okudunuz mu?  Misafire ikram etmek ile ilgili hadisler

"Onlara (kafirlere) ayetlerimiz okunduğu zaman dediler ki (evet) işittik. İstesek bunun bir benzerini biz de söyleyebiliriz. Bu, öncekilerin masallarından başka bir şey değildir." (Enfal-31)

"Ayetlerimiz açık açık kendilerine okunduğunda kâfirlerin suratlarında hoşnutsuzluk sezersin. Onlar kendilerine ayetlerimizi okuyanların nerdeyse üzerlerine saldırırlar. De ki: Size bundan (bu öfke ve huzursuzluğunuzdan) daha kötüsünü bildireyim mi? ATEŞ! Allah onu kâfirlere vadetti. O, ne kötü varış yeridir." (Hac-72)

Okudunuz mu?  Kurban kesmek yerine kasaptan et alıp dağıtmak caizmi? Kurban yerine geçermi?

"Kendilerine (kâfirlere) o çok esirgeyici Allah’tan yeni bir öğüt gelmeye dursun, ille ondan yüz çevirirler." (Şuara-5)

"Allah’ın nurunu ağızlarıyla (üfleyip) söndürmek istiyorlar. Halbuki kâfirler hoşlanmasalar da Allah nurunu tamamlamaktan asla vazgeçmez." (Tevbe-32)

"Onlara (kâfirlere) ayetlerimiz açıkça okunduğu zaman, (öldükten sonra) bize kavuşmayı beklemeyenler, ya bundan başka bir Kur’an getir veya bunu değiştir dediler. De ki: Onu kendiliğimden getirmem benim için olacak şey değildir. Ben bana vahiy olunandan başkasına uymam. Çünkü (sizin arzunuza uyar da) Rabb’ime isyan edersem elbette büyük günün azabından korkarım." (Yunus-15)

Okudunuz mu?  Kızgınlık anında yemini bozmak

"Onlar (kâfirler) halkı Allah yolundan men eden ve onu eğriltmek isteyen zalimlerdir. Onlar ahireti de inkâr ederler." (Araf-45)

"İnkârcılar dediler ki: Sanki biz ve atalarımız toprak olduktan sonra gerçekten (diriltilip) çıkarılacak mıyız?" (Neml-67)

"Allah’ın size rızık olarak verdiklerinden hayra sarf ediniz denildiğinde, kâfirler mü’minlere dediler ki: Allah’ın dileseydi doyuracağı kimseleri biz mi doyuralım? Siz gerçekten sapıtmış kimselersiniz." (Yasin-47)

"Dünya hayatını ahirete tercih edenler, Allah yolundan alıkoyanlar ve onun eğriliğini isteyenler var ya, işte onlar uzak bir sapıklık içindedirler." (İbrahim-3)

Okudunuz mu?  Aileden gizli dini nikah kıymak olur mu? Günah mıdır?

Hadis-i Şerifler:

"Kâfirin misali kökü üzerinde dimdik duran erze ağacı gibidir. Onu hiçbir şey eğriltemez. Nihayet sökülmesi bir defada olur." (Müslim)

"Allah Teala cehennemliklerin en hafif azap edilenine, dünya ve ondaki bütün varlıklar senin olsa, onları fidye verir miydin? diye soracak. O kimse: Evet cevabını verecektir. Bunun üzerine Ben senden daha Adem’in sulbünde iken bundan daha ehvenini, şirk koşmamanı, Benim de seni cehenneme koymamı dilediğimde sen şirkten başkasını kabul etmedin buyuracaktır." (Müslim)


Cevap: Maddeler Halinde Kafirin Özellikleri

Desert Rose
KAFİRLERİN ÖZELLİKLERİ

Ayeti Kerimeler:
1-"Gerçekten kâfir olanları (azap ile) korkutsan da korkutmasan da müsavidir. Çünkü onlar iman etmezler." (Bakara-6)
2-"Kâfirlerin hali, bağırıp çağırmak dışında bir şey duymayan, yine de haykıran kimsenin haline benzer. Onlar sağırlar, dilsizler, körlerdir. Onun için düşünmezler." (Bakara-171)
3-"Eğer sana kağıt üzerine yazılmış bir kitap indirseydik de onlar elleriyle onu tutmuş olsalardı, buna rağmen inkar edenler, ‘Bu apaçık büyüden başka bir şey değildir.’ derlerdi." (Enam-7)

4-"Allah katında canlıların en kötüsü kâfir olanlardır. Çünkü onlar (Allah’a) iman etmezler." (Enfal-55)

5-"Kâfir olanlar, ‘Sen Resul olarak gönderilmiş bir kimse değilsin’ derler. De ki: Benimle sizin aranıza şahit olarak Allah ve yanında kitap (Kur’an) ilmi olan yeter." (Ra’d-13)

6-"Onlara (kafirlere) ayetlerimiz okunduğu zaman dediler ki (evet) işittik. İstesek bunun bir benzerini biz de söyleyebiliriz. Bu, öncekilerin masallarından başka bir şey değildir." (Enfal-31)

7-"Ayetlerimiz açık açık kendilerine okunduğunda kâfirlerin suratlarında hoşnutsuzluk sezersin. Onlar kendilerine ayetlerimizi okuyanların nerdeyse üzerlerine saldırırlar. De ki: Size bundan (bu öfke ve huzursuzluğunuzdan) daha kötüsünü bildireyim mi? ATEŞ! Allah onu kâfirlere vadetti. O, ne kötü varış yeridir." (Hac-72)

7-"Kendilerine (kâfirlere) o çok esirgeyici Allah’tan yeni bir öğüt gelmeye dursun, ille ondan yüz çevirirler." (Şuara-5)

8-"Allah’ın nurunu ağızlarıyla (üfleyip) söndürmek istiyorlar. Halbuki kâfirler hoşlanmasalar da Allah nurunu tamamlamaktan asla vazgeçmez." (Tevbe-32)

9-"Onlara (kâfirlere) ayetlerimiz açıkça okunduğu zaman, (öldükten sonra) bize kavuşmayı beklemeyenler, ya bundan başka bir Kur’an getir veya bunu değiştir dediler. De ki: Onu kendiliğimden getirmem benim için olacak şey değildir. Ben bana vahiy olunandan başkasına uymam. Çünkü (sizin arzunuza uyar da) Rabb’ime isyan edersem elbette büyük günün azabından korkarım." (Yunus-15)

10-"Onlar (kâfirler) halkı Allah yolundan men eden ve onu eğriltmek isteyen zalimlerdir. Onlar ahireti de inkâr ederler." (Araf-45)

11-"İnkârcılar dediler ki: Sanki biz ve atalarımız toprak olduktan sonra gerçekten (diriltilip) çıkarılacak mıyız?" (Neml-67)

"Allah’ın size rızık olarak verdiklerinden hayra sarf ediniz denildiğinde, kâfirler mü’minlere dediler ki: Allah’ın dileseydi doyuracağı kimseleri biz mi doyuralım? Siz gerçekten sapıtmış kimselersiniz." (Yasin-47)

12-"Dünya hayatını ahirete tercih edenler, Allah yolundan alıkoyanlar ve onun eğriliğini isteyenler var ya, işte onlar uzak bir sapıklık içindedirler." (İbrahim-3)

Hadis-i Şerifler:
"Kâfirin misali kökü üzerinde dimdik duran erze ağacı gibidir. Onu hiçbir şey eğriltemez. Nihayet sökülmesi bir defada olur." (Müslim)

"Allah Teala cehennemliklerin en hafif azap edilenine, dünya ve ondaki bütün varlıklar senin olsa, onları fidye verir miydin? diye soracak. O kimse: Evet cevabını verecektir. Bunun üzerine Ben senden daha Adem’in sulbünde iken bundan daha ehvenini, şirk koşmamanı, Benim de seni cehenneme koymamı dilediğimde sen şirkten başkasını kabul etmedin buyuracaktır." (Müslim

Okudunuz mu?  Günahlarımı Herkese anlattım. Ne Yapmam Gerek ?

MADDELER:

1- iman etmezler

2- inkar edenler

3-Resulleri inkar ederler

4- Kur’an-ı inkar ederler

5- Kafirler halkı Allah yolundan men ederler

6-Öldükten sonra dirilmeye inanmazlar

7-Dünya hayatını ahirete tercih ederler

8-Allah’ın ayetleri okununca yüzlerinde hoşnutsuzluk ifade ederler

9-Zalimdirler,başta kendilerine zulm ederler

Okudunuz mu?  Kola, Gazoz İçmek Haram mı

10-Hadistede belirtildiği gibi onları hiçbirşey eğriltemez.

Umarım bu kadarı yeterli olur kardeşim
bunlar kafirlerin Kur’anda geçen özelliklerinden bazılarıdır


kafirlerin özellikleri, kafirin ozellikleri, kaffirin 5 özeligi

Bu kategoride yer alan Açgözlülük ile ilgili hikayeler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Maddeler Halinde Kafirin Özellikleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.