Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:44
missa0555
Editor

Aileden gizli dini nikah kıymak olur mu? Günah mıdır?

Aileden gizli dini nikah kıymak olur mu? Günah mıdır?

ismisakli
Ben 25 yaşında nişanlı bir bayanım. Bir sene nişanlı kalcaz. Babam vefat etmiş. Annemde dini nikah yapmaya simdi izin vermiyo. Ailemden gizli dini nikahlanirsam olur mu? Günah midir? Ayet ve hadis varsa beni bu konuda bilgilendirir misiniz, lütfen.


Cevap: Aileden gizli dini nikah kıymak olur mu? Günah mıdır?

Desert Rose
Âişe (r.anha)’dan rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: "Hangi kadına velisinin izni olmaksızın nikah kıyılırsa onun nikahı batıldır onun nikahı batıldır onun nikahı batıldır…)
(İbn Mâce, Nikah: 15)


Cevap: Aileden gizli dini nikah kıymak olur mu? Günah mıdır?

@hmet
Baba hayatta değilde Dede vekildir, Dede yoksa AMCA vekildir anne değil.
Bunlarda olmasa abi vekildir onlarsız nikah kıyılmaz.

Okudunuz mu?  Abdest alırken yüz nasıl yıkanır

Cevap: Aileden gizli dini nikah kıymak olur mu? Günah mıdır?

Kayıtsız Üye
Hanefî mezhebine göre ailenin izni olmadan nikah kıyılabilir yani gizli nikah kıyılabili ama Allah tarafından hoşnut olmaz yani ailenin izni olursa daha güzel olur


Kayıtsız Üye
Ben islami yasama eşim vesilesiyle ulaştım onun bana aktardiklari anlattiklari şuan ki oldugum duruma gelmemi sağladı ama soyle bir sorun var nikahimiz var ama ailem haberdar degil. Cok guvenip inanip sevdigim ve o zamanlar cahilligim çok oldugu için kabul ettim bunu nisanimiz vardi ailem seviyordu onu gunaha dusmeyelim diyerekten boyle bir cagillik oldu. Belirli zaman sonra esimle aramda sıkıntılar basladi cogu benden kaynakli ama baba evinde es sozu dinlemek pek kolay olmuyor. Kendisi bana ona tam itaat etmeden benimle ayni eve girmeyecegini ve bosanacagini beni dul birakacagini soyluyor. En son uc noktaya geldik ve eşim bir talakla beni bosadi daha sonra aramizda olan durum dolayısıyla talak dustu ve tekrar kari koca olduk. Esim bunu kabul etmiyor iddet sureni bekle diyor ve yatili bir kurumda egitim almam için bana baski yapiyor ki carsaf giyiyorum ve ailemle bunun savasini veriyorum ailem islami bu denli yasayan aile değil carsaflarimi devamli atiyorlar calismam eski yasantima donmem konusunda baski yapiyorlar bu durumdan esime bahsettigim vakit onlar kafir yatiliya git egitim al yoksa biz senle olamayiz diyor. Oyle bir kurumda egitim gormem ailemin beni reddetmesi demek ve eşim bana egitimimi aldiktan sonra beraber olacagimizin garantisini vermiyor sadece masraflarini ben karsilarim diyor. Beni kendi yanina almiyor aileme sirt cevirmemi istiyor bende bu istegini mesru bulmuyorum o yuzden gitmeyecegimi bunun disinda ne isterse yapacagimi soyluyorum ama pek tesiri yok ne yapmam gerekiyor

Okudunuz mu?  Helallik üzerinden baskı kurulması

Hoca
Çarşaf giyip takvalı olmaya çalışan bacımızın düştüğü duruma bak çok yazık çok
Babanızın izni olmadan ve ilan etmediğiniz nikah geçersizdir. Aileni dikkate aldığın kadar keşke dinini dikkate alıp dini hükümleri yaşasaydın.
Bu sözünü ettiğin kişi dinle alakası yok dini kullanan biri, bir kızı aileden isteyip onların rızasıyla nikah kıymadan sözde nikah kıyıp beraer olmak sahte dinlerde bile kabul edilemez bir durumdur
siz onunla ya hemen evlenin veya hemen terk edin

Okudunuz mu?  Hz.Meryem'in annesinin adı nedir?

Kayıtsız Üye
Ailenle şimdiden aranı açmaya basladiysa yol yakınken geri dön. Ben 10 yıllık evliligimi bitirdim hicbirsey için geç değildir… hayata yeniden başlamak için yeni bir gün yaşamak yetiyor 😊 Allah yardımcın olsun ama aklını kullan derim


Kayıtsız Üye
Salam Hocam .Ben nişanlımla camide nikah kıydık şahitsiz sadece 3 müz .ailem beni vermisti yani isteme olmuştu ama nikahtan ailenin haberi yoktu sonra ama söyledik.yani hocam nikahımız sayılır mı?

Okudunuz mu?  Eğitim ve öğretimle ilgili hadisler

ACİLSERVİS
Dininize bu kadar yabancı (dininize cahil olmayın diyemiyorum birileri kızıyor demiyorum) olmayın. İslamda böyle bir nikah şekli yok.

Bir çocuk bir oyun oynarken bile o oyunun kuralına göre oynar. Önce oyunu öğrenir sonra oyunu oynar.
Önce kuralları öğreneceksin sonra ibadet etmeye kalkacaksın. İzinsiz ve şahitsiz nikah olmaz.

Okudunuz mu?  Olymp Trade Caiz Mi?

rüyada gizli nikah kıymak

Bu kategoride yer alan Kafirlere dua edilir mi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Aileden gizli dini nikah kıymak olur mu? Günah mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.