Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:45
sizden03
Abone

Yaşayacaklarımızı bizmi seçtik?

Yaşayacaklarımızı bizmi seçtik?

NURİMERCAN
SELAMÜNALEYKÜM….BİR ALINTIYLA BAŞLAMAK İSTİYORUM SORUMA.! HAMMADUN KARDEŞİMİZİN BANA YAZDIĞI KONU ÜZERİNDEN..ŞÖYLE YAZIYORDU:Biz biliyoruz ki; Rab’bimizle ahitleştik, sözleştik. Kaderimizi Rab’bimize karakterlerimiz muvacehesinde biz yazdırdık. Rab’bimde hiç birimize haksızlık etmeksizin kayıt altına aldı ve her birimize iki defter ve iki katip melek tahsis ederek GAYB BİR ALEM’e GÖNDERDİ. GAYB bir alem Rab’bimizi görmediğimiz bir alem. Sahipsiz olduğumuz zannı içerisinde, kendimizi kimsesiz hissetmemizi sağlamaya çalışan Şeytan Aleyyullana’nın aramızda cirit attığı bir alem. ………..BÖYLE DEVAM EDİYOR SORUM ŞU OLACAK HAYATIMIZDA BAŞIMIZA GELEN İYİ KÖTÜ HER OLAYI BİZMİ RABBİMİZE YAZDIRDIK YANİ KADERİMİZİ BİZMİ BELİRLEDİK YANLIŞIM VARSA YADA YANLIŞ ANLADIYSAM GÜNAHADA GİRDİYSEM ÖNCE RABBİM SONRA SİZLER AFFEDİN…BU KONUYU DOĞRU ANLAMIŞSAM EĞER İNSAN BAŞINA KÖTÜ BİR OLAY GELSE BİLE MESELA ÖRNEK OLARAK BENİM BAŞIMDA OLAN (EŞİMİN BENDEN BOŞANMAK İSTEMESİ)BELKİDE BOŞANACAĞIZ BELKİDE BOŞANMAYACAĞIZ RABBİM BİLİYOR TABİ..ANCAK BOŞANACAK OLURSAK BUNU BİZMİ İSTEMİŞ OLUYORUZ RABBİMİZLE ÖYLEMİ SÖZLEŞTİK.O HALDE BAŞIMIZA E GELSE BOŞANMADA OLSA BUNU BİZ İSTEMİŞ OLUYORUZ KALDIKİ İNSAN KENDİ KÖTÜLÜĞÜ İÇİN BİR ŞEY YAZDIRMAZ DİYESİM GELİYOR..TABİ KADER ÇOK DERİN MEVZU MERAKIMI AZDA OLSA AYDINLATABİLECEK HOCALARIMIZ ARKADAŞLARIMIZ VARSA CEVAPLARINI BEKLİYORUM.SELAM VE DUA İLE….

Okudunuz mu?  İnternette reklam tıklayarak ve anketlere katılarak para kazanmak caiz mi?

Cevap: Yaşayacaklarımızı bizmi seçtik

Guray
Ailenizle ilgili Rabbim hayırlısını versin inşAllah en hayırlısı hem siz hem eşiniz için olur. Belki boşanma sizin için daha hayırlıdır bilemeyiz.

Olur ki, bir şey sizin için hayırlı iken, siz onu hoş görmezsiniz. Yine olur ki, bir şey sizin için kötü iken, siz onu seversiniz. Allah bilir, siz bilmezsiniz. (Bakara / 216 )

Okudunuz mu?  Sesli Kuran-ı Kerim Meali Cep Uygulaması İsmini bilen varmı?

Kader ile ilgili kısaca değinmek gerekirse bir insanın kaderinde hem iyi hem kötü olaylar vardır ancak bizim seçtiğimiz yaratılır. Örnek verirsek ;

Önümüzde iki bardak var birinde su birinde içki var ikisini içmekte bizim kaderimizde var ancak biz hangisini seçersek bize o yaratılıyor ve ondan mesul oluyoruz yani kaderimizde olduğu için değil onu seçtiğimiz için kaderimizin o kısmı ile muhattap oluıyoruz.


Cevap: Yaşayacaklarımızı bizmi seçtik?

sacitkral
selamın aleyküm arkadaşlar ben bu konuyu anlayamadım nasıl yani kaderin yazılışını bizmi seçiyoruz.evet önümüze her zaman 2 yol çıkıyor hangi yolu seçeceğimiz kaderimizde yazılı değilmi yani.eğer yanlış anladıysam özür dilerim.

Okudunuz mu?  Köpek neden haramdır

Cevap: Yaşayacaklarımızı bizmi seçtik?

holy45
öle olsaydı herkez müslüman bir aileden doğmayı isterdi hristian bir anne babadan kim doğmak isterki yada diğer dinlerden


Ercan
Şu öykü inşAllah yardımcı olur kardeşim.

Hz.Ali (r.a) atıyla giderken namaz için durur ve yoldan geçen çocuğa atına bakmasını söyler. İçinden şöyle geçirir: Çıkışta çocuğa 2 dirhem vereyim de gönlü hoş olsun.

Namaz bitince çıkar ki, çocuk yok. Atın eğerini almış ve kaçmış.
Başka bir çocuğu pazara eğer almaya gönderir.
Çocuk eğeri alır gelir. Hz. Ali aldığı eğeri tanır. Kendi atının eğeridir. Çocuğa sorar, kaça aldın?
Çocuk 2 dirhem verdim der.
Hz. Ali O zaman şöyle söyler :
-Ben helalinden verecektim. O Haramı seçti.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti kaç şekilde alınır

sacitkral
anladım hemde çok iyi anladım ALLAH RAZI OLSUN…


HAMMADUN
Nuri mercan kardeşim inşaAllah yazının tamamı ile hammadun kardeşinizi sorumlu tutunuz.

Olaki o yazının bir bölümüyle hakkımızda zan besleyen bir kardeşimiz olabilir ki; hak mevzusuna giren bu hususda dahi, bizim üzerimizde kalmış hakların tamamı tüm insanlara ve insanlığa helal olsun. Helal olmamış haklarlada rabbimin karşısına, inşaAllah sizleri de şahit tutarak çıkmış olmayayım.

Senin rahmetin gazabını aşmıştır. İnşaAllah bize rahmetinle muamele et. Zira biz aciziz, Acziyetimiz hadsizliğimizinde dayanağı olmasın inşaAllah. AMİN

Okudunuz mu?  Devlet tarafından verilen öğrenim ve katkı kredisini almak caiz midir ?

< Elhamdulillah, Doğrusu biz nefsinizle birlikte karşımıza çıkacağınızı umarken, sizi nefsinizi kontrol edebilme kaabiliyetine haiz gördüm. allah-u Taalaya şükürler olsun ki; çok büyük bir mertebedir bu.

Kader ve Ruh hakkında bize bildirilenlerden başka bir bilgimiz yoktur. Bu bildirmeside Kur’an-ı Kerim içerisinde ayetlerde saklıdır. Yaş ve kuru her neki var ondadır. Zira o aslı ile Rab’binin katında….

Biz biliyoruz ki; Rab’bimizle ahitleştik, sözleştik. Kaderimizi Rab’bimize karakterlerimiz muvacehesinde biz yazdırdık. Rab’bimde hiç birimize haksızlık etmeksizin kayıt altına aldı ve her birimize iki defter ve iki katip melek tahsis ederek GAYB BİR ALEM’e GÖNDERDİ. GAYB bir alem Rab’bimizi görmediğimiz bir alem. Sahipsiz olduğumuz zannı içerisinde, kendimizi kimsesiz hissetmemizi sağlamaya çalışan Şeytan Aleyyullana’nın aramızda cirit attığı bir alem.

Okudunuz mu?  Havas İlmi Nedir?

allah-u Taala’nın mülkünde, Rab’binden ümit kesermisin….??? Tabiki hayır.
Bu gün şer gibi gördüğün bu hal, sizin için hayr olarak karşınıza çıkmayacağına kefaret edermisiniz….??? Tabiki hayır.
Kaderiniz içerisinde size hizmet etmek isteyen kardeşleriniz olacağını ve bunlardan biri de yine kaderiniz dahilinde Hammadun kardeşinizi Rab’binizin size tavsiye babından tahsis edeceğini bilebilirmiydiniz….??? Tabiki hayır.

Bismillahirrahmanirrahiym

İnşaAllah mahkemeye çıktığınızda, tüm geçmişinizi unutup, eşinizle tanıştığınız ilk günü yanınıza alıp öylece gidiniz. İnşaAllah Rab’binin kendisinden razı olduğu SALİHA KADINLAR gibi olunuz. Şeytan Aleyyullana geçmişe dair ne varsa dökmek ister o muhakeme salonu denilen dünyevi hukuk mekanında. Hiç birine nefsinizle mukabele etmeyiniz zira nefs, şeytan aleyyullana’nın dostudur. Dünyadan yana da hiç bir telaş içerisinde olmayınız zira dünya’da onların dostudur. Bu üçünü alt alta toplayıp çöpe attığınızda, Rab’biniz yanınızdadır ki; Hammadun kardeşinizin inşaAllah vazifesi orada biter.

Okudunuz mu?  Fatihanın yerine Ettehiyyatu okumak

Mahkemede size söz tanındığında, oraya mahkemeleşmek için değil, eşinizin bu güne kadar Rab’binizin size takdir ettiği rızka ve evlilik müessesine azami gayret ve ihtimamı göstererek VESİLE OLMASINDAN dolayı HAK‘kını helal etmesi için geldiğinizi ve VARSA hakkınızı kendisine helal ettiğinizi (Ancak bu cümleye lütfen VARSA diye başlayınız zira şeytan aleyyullana bu hususda eşinizi kışkırtmasın.) Çocuk meselesine gelince, eğer mahkeme çocuğun kimde kalacağı hususunda karar aşamasına gelemiyorsa, ÇOCUĞUNUZUN BABASINI ÖRNEK ALMASINI İSTEDİĞİNİZİ söyleyin. Bir ananın evladından ayrılması zordur. Ancak şunu bilmeniz gerekirki ANA’da kalan çocuk babayla irtibatı kuramazken, BABA’da kalan çocuk AİLE ile irtibatı çok rahat sağlar. Zira çocuk en katı gönülleri dahi yumuşatmaya RAB’bimin RAHMAN sıfatı muvacehesinde VESİLE olur.

Okudunuz mu?  Ölmeyi istemek günah mı

Yazı yine uzadıkça uzuyor. İnşaAllah hakkınızda hayırlara vesile olur. İnsanlar kaderleri hakkında en ufak bir bilgiye malik olsalardı, bunalımlardan bunalımlara sürüklenirlerdi. Siz hakkınızda ŞER gibi görünen hadiselerin, hakkınızda HAYR’a tebdil olabileceğini bilemezsiniz. ŞER’den HAYR’a geçerken size sabırlar diliyorum. Sabırlar tavsiye ediyorum.

Her nefes, Sabır halinde bir ibadettir inşaAllah,
Her nefes, Sabır halinde bir derecedir inşaAllah,
Her nefes, Sabır halinde bir mertebedir inşaAllah.

Okudunuz mu?  Kızlarla konuşmak, görüşmek vakit geçirmek günah mı ?

Umuyor ve Rab’bime arz ediyorum ki; o mahkeme salonu şeytan aleyyullana’nın oyun sahası olmasın. Siz Rab’binizin halifesi olarak olaya el koyun ve Nefsinizi, şeytan aleyyullana’nın emrine dünya gailesi ile birlikte vermeyip sabrı tavsiye eden kardeşlerinizi düşünüp. Rab’binize dayanın. Muhakkak ki; o size tüm kapıların kapandığı bir günde, yeni bir kapı ve en mükemmelini açacaktır.

Allah cümlemizden razı olsun. Amin. >


NURİMERCAN
selamünaleyküm…hammadun kardeş inşaAllah yanlış anlaşılmaya sebep olmamışımdır.! konunun tamamını yazmayı düşündüm.alıntı yapacaktım ama konunun özünden girmek istedim konu dağılsın istemedim.hatam kusurum varsa afola.selam ve dua ile


HAMMADUN
Elhamdulillah, Bizim korkumuz o’dur ki; bir gün bizim yazdıklarımızı bütünüyle ele almayıp bölümlere ayrılmasını müteakip insanların bunlardan bölümler halinde yararlanmaya çalışması ve bölümlerin insanlara zarar vermesi endişesidir. Zira bizler yaptıklarımızdan sorumluyuz. Biz bu gün burada epey bir zamandır bulunmazken, bulunma sebebimiz yazının bölünmüş manasından uzaklaşmış olması ve Rab’bimin yazı ile bizi karşılaştırmasıdır. İçimden şöyle dedim. Ya o yazının tamamını tekraren yayınla. Yada bu hali ile hesap verebileceğin kanaatindeysen hiç müdahil olma. Müdahil oldum. Niyetim halis inşaAllah Rab’bim bizleri niyetlerimizle ve RAHMET’iyle kuşatarak güler yüzle karşıladığı kullarından eyler.

Okudunuz mu?  Dinden bahsedince bana veya diğer kardeşlerime gerici veya yobaz diyolar

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


anne babamızı biz mi seçeriz, Ailemizi biz mi seçeriz

Bu kategoride yer alan Birinin özelini araştırmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yaşayacaklarımızı bizmi seçtik? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.