Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:34
sizden1
Abone

Ölmeyi istemek günah mı

Ölmeyi istemek günah mı

ankarali
SelamınAleyküm kardeşlerim . Hergün Allah’tan ölmeyi diliyorum . Hayattan tat alamıyorum . Çok fazla sıkıntılarım var . Ölmeyi dilemek günah mıdır ?


Yorum: Ölmeyi istemek günah mı

NurIsik
Selamun aleykum ankarali kardesim,

Sunu iyi bilmen gerek: Ahir zamanda yasiyoruz, ve seytan gecmisdeki topladigi bütün tecrübesini bu asirda bize kusuyor. Bu asirda yasamak çok zor, seni anliyorum. Heryerden şehvet fiskiriyor, ve hayat insana psikolojik agirlik veriyor. Zamanlar olur, insan hayatdan tat alamaz, bikar. Durumunu degistirmeye calissada, bir türlü durum degismez. Belkide birseyi çok arzu eder, fakat o sey hiç gerceklesmez. Dua eder, fakat istedigi neticeyi göremez. Evet kardesim. Seni çok iyi anliyorum. Sunu bilki sadece sen degilsin. Senin gibi bu problemi yasayan milyonlarca genc Müslümanlar var. Hatta namazli, Kuranini okuyan zikrini yapan gencler bile. Peki ne yapacagiz ozaman? Kardesim, hayatdan tat almasan bile, sunu unutma: Allah (c.c.) sana ve bana anne ve babamizdan daha çok aciyor. Seni hergün doyuruyor, ve senin aklina bile gelemiyecek sayisiz belalardan seni koruyor. Hayat zordur, ve istedigimiz gibi cogu zaman gitmeyebilir. Fakat sabir etmek gerek, beklemek gerek. Bekle kardesim, Allah’a dua et. Ve bir problem çok uzun sürdü diye ümitsizliye düsme, cünki herseyin bir zamani var. Senin zamanin daha gelmemis. Allah’a ve Resulüne saril, sarilki bu asrimizin tufaninda bogulma.

Okudunuz mu?  Allah bir kulunu hayvana çevirir mi

Ve birdaha hatirlatayim: Sadece sen deyilsin, hepimiz ayni sorunu yasiyoruz. Fakat sabretmemiz gerek.

Selam ve hürmetler. Seni Allah (c.c.) için seven.

Din kardesin

NurIsik


Yorum: Ölmeyi istemek günah mı

#UguR
Bununla ilgili bir ayet var buyurun.

De ki: Eğer (iddia ettiğiniz gibi) Allah katındaki ahiret yurdu (cennet) diğer insanlar için değil de, yalnız sizinse ve doğru söyleyenler iseniz haydi ölümü temenni edin! Bakara Suresi,94.Ayet

Okudunuz mu?  Kur'an da inşAllah kelimesinin geçtiği ayet

Resimli:

Ölmeyi istemek günah mı


Yorum: Ölmeyi istemek günah mı

NurIsik
Ugur kardes rica ediyorum. Ayetlere aciklama getirmek gerek. Aksi takdirde kardesimiz yanlis mana verir. Böyle yapmaniz marifet değil kardesim.
ankarali kardes: Allahdan söyle bir duada bulunabilirsin: "Allahim. Beni senin için en hayirli zamanda iman üzere al. Süphesizki sen herseyi en iyi bilirsin". Ben hep böyle dua ederim. Herseyin hayirlisini iste. Ölümü isteyipte imansiz gidip, ebediyen azap cekmenin ne anlami var?

Okudunuz mu?  Oruçluyken leke gelmesi durumunda oruç bozulur mu?

ankarali
NurIşık çok teşekkür ederim . Allah’a şükür 5 vakit namazımdayım . Her zaman hep hayırlısını istedim ama işlerim yolunda gitmedi . Dediğin gibi yapıcam haklısın . Allah razı olsun


#UguR
Ayet açık değil mi zaten ?
Ayetin Diyanet işlerinin açıklamasını da atayım size.

De ki: Eğer (iddia ettiğiniz gibi) Allah katındaki ahiret yurdu (cennet) diğer insanlar için değil de, yalnız sizinse ve doğru söyleyenler iseniz haydi ölümü temenni edin!

Okudunuz mu?  Mezi,Vedi,Meni Kuruyunca Dirhem Miktarı Hakkında ?

NurIsik
Ah be kardesim.. Böyle yapmayin. Her ayet birseye, bir hadiseye baglidir. Bu ayetin hangi manada söylendigini bilmek için bu ayet’den önce ve sonra gelen öbür Ayetleri bilmek lazim. Bu ayetin hangi hadise üzerine, neden indigine bakmak lazim. Aksi takdirde bulundugu yerden cikartip ilimsiz bir sekilde buraya yerlestirirsen, insanların yanlis mana vermelerine vesile olursun. Nitekim bu zamanimizda bundan dolayi sapik firkalar cogaldi. Onlarda senin gibi böyle ayetleri tek tek alip, kendi kafalarina göre mana veriyorlar. Bu ayetler hakkinda Alimler kitaplar dolusu Tefsir yazmis. Lütfen bana: "Ben bu ayetin bütün manasini" biliyorum deme. Kardesim, isin ehli degilsen, bu isi yapma.

Okudunuz mu?  Bayanların polis olmaları yanlış mı

#UguR
Peki… Yorumunuzu göz önüne aldım bir daha kine dikkatli olurum


NurIsik
Allah senden razı olsun kardesim. Bu hareketinle çok güzel bir ruh yapisina sahib olup nefsine hakim oldugunu gösterdin. Eger gururlu ve kibirli birisi olsaydin, hatali olsan bile "ben dogruyum" derdin. Malesef böyle kisilere bazi Cemaatler içinde rastliyorum. Hatasi olsada asla kabul etmez.


berkaydemir
çocukluğumdan beri ailemden çektiğim ve uygulanan baskılar artık dayanılmaz hale geldi. Babamın malı mülkünün benden daha değerli olması gibi olaylarla karşı karşıyayım. Dualarımda ailemden önce ölmeyi istemek ne kadar doğrudur ?

Okudunuz mu?  İnsan kaderini kendimi yazar yoksa yazılanımı yaşar?

mumsema
< Dualarımda ailemden önce ölmeyi istemek ne kadar doğrudur ? >
Efendimiz (sav) ölümü isteyene şöyle dua etmesini öğütlemiş

Allah Rasulu (sav): "Sizden hiç kimse, maruz kaldığı bir zarar sebebiyle, ölümü temenni etmesin. Mutlaka onu yapmak mecburiyeti hissederse, bari şöyle söylesin: ‘Rabbim! Hakkımda hayat hayırlı ise yaşat. Ölüm hayırlı ise canımı al.‘ " (Buhari, Merda, 19)


Zorunluyolcu
Sürekli keşke ölsem uğraşmaktan kurtulsam bıktım bu dünyadan Allah’ım canımı alda kurtar beni bu dünyadan gibi düşünceler.

Okudunuz mu?  Abdest alırken kafama takılan bi düşünce

Ölmeyi istemek günah olur’mu?


Kayıtsız Üye
Sen soruyu cevabının altına sormuşsun,cevabın bir önceki mesajda gösterilen hadis değil mi?sadece ölümü istemek yanlış,yasamak hayırlıysa yaşamayı ölmek hayırlıysa ölmeyi istemek şeklinde istenebiliyor


Kayıtsız Üye
Ben 19 yaşında bir erkeğim. Bu zamana kadar çok büyük bir günahım olmadı. Namazımı kılarım, oruç tutarım. Ben her namazdan sonra dualarımda ölmeyi istiyorum. Çünkü bu hayatta yaşamak istemiyorum. İnsanlar kötü huylu, düzenbaz olmuş. Sapıklık son derece olmuş. İleride ailem evlenmemi isteyecek ve ben birisiyle evlenmek istemiyorum. İnsanlardan uzak yaşamak daha güzel. Akrabalar arasında dedikodular olacak. Evlenmedim diye laf sokacaklar. Arkamdan saçma sapan konuşmalar yapacaklar. Yani insanlar çok garip. Başkasının oğluyla beni karşılaştıracaklar. Ben bunları yaşamak istemiyorum.

Okudunuz mu?  Haramları kıyaslamak doğrumudur?

Her namazdan sonra Allah’tan ölmeyi istemek doğru olur mu? Zaten iğrenç bir zamandayız. Baktım 30’u geçiyorum, intihar edeceğim.


Kayıtsız Üye
neden ölmek istedin diye hesaba çekilirsin biz bu dünyaya ibadet ve hayır için geldik çektiğin sıkıntılarda çok sevap kazanıyorsun sabredersen cennete gitmene sebep olabilir


Kayıtsız Üye
Yaşadığım hayattan bıktığım için her gün ölmeyi diliyorum ama intihar olarak değil Allah’a dua ediyorum günah mıdır


arifselim
Ölmeyi istemek caiz değildir. Ama şöyle dua edilebilir; Allah’ım eğer benim için ölmek yaşamaktan daha hayırlı ise ruhumu al denilebilir. Bin sene yaşayan da bir gün yaşayan da sonunda ölecektir. Bize kalacak olan tek şey ise dünyadaki iyilik ve kötülüklerimizdir.

Okudunuz mu?  Kullardan medet istemek / yardım istemek ?

Kayıtsız Üye
inşaAllah geç kalmadım. şeytanın oyunudur. belalar ıslahımız için vardır. ölmeyi isteyen şen değilsin nefsin kendinea birşuru zulm ettirmiş.. şimdide sen eziliyorsun hak etmiyorsun diye seni sürekli dolduruyor. sakin ha ..canım acıyor içim acıyor dediğin aslında nefsin acı çekiyor ıslahdasın ya ondan nefsinin ıslahı için Rabbim sana yardım ediyor. bu dünyada Allah’tan başka kimsen yok bunu bil kimse hizmetde etmez yardımda onların ıslahları nefisleri var çünkü. mastürbasyon yapıyorsan kesin bırak seni intihara sürükleyen neden o olabilir

Okudunuz mu?  Rüyalanmak Günahmıdır?

babamın ölmesini istiyorum günah mı, Allahim beni yazin degilde kisin canimi al, olumu istemek gunahmi

Bu kategoride yer alan Meni ve gusül abdesti ile ilgili vesveselerden kurtulma başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ölmeyi istemek günah mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.