Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:15
Oruc
Yönetici

Orucla ilgili vesvese

Orucla ilgili vesvese

sevgiii
s.a.ben orucum içimdensaçma sapan şeyler geçiyor cinsellikle ilgili birşeyler geliyor.hemen başka birşeyler düşünmeye çalışıyorum ama devamlı aklımda bu seferde orucum bozuldumu diye düşünmeye başlıyorum kafayı yiyeceğim aklımıza gelen şeylerden sorumlumuyuz ve orucum bozulmuşmudur.s.a.


Cevap: orucla ilgili vesvese

imamhatipli42
ve aleykumusselam ve rahmetullah

Okudunuz mu?  Adet öncesi gelen kahverengi lekeler adetten sayılır mı?

Bu gelen vesveseler orucunu bozmaz. Vesvese şeytanın en çok kullandığı taktiktir amacı müslümanı ibadetinden soğutmak huşusunu bozmak. Siz müsterih olun vesveseye de kulak asmamaya gayret gösterin.


Cevap: orucla ilgili vesvese

bozo56
Kardeşimiz güzel bir şekilde açıklamış.

Orucu bozan şeyler vardır buları heryerde bulabilirsin. Bunların dışındakiler vesvese dir.(Farklı durumlar ve istisnalar hariç)

Okudunuz mu?  Sahura kalkamadım niyet de edemedim niyetimi sabah getirdim orucum kabul oldu mu?

Cevap: Orucla ilgili vesvese

Kayıtsız Üye
Benimde aklima soyle seyler geliyor mesela oruulcu bozduk iftarda sonra hemen sanki niyer ediyom coo korkuyim iki gundur boyle mesela dun aksam sahurda hatirladiğim kadariyla su ağizima aldim niyet ettim gibi gldi ama suyu ictim bir turlu kurtulamaiyorum lütfen yardim edin icimde şüphe var ve ben dahq 16 yasindayim 61 gun birisini nasıl doyirayim ki

Okudunuz mu?  Sigara dumanı solumak orucu bozarmı ?

Kayıtsız Üye
61 kişiyi doyurmayacaksın orucunu bozduğun için 61 gün oruç tutacaksın.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm. Arkadaslar ben Okb(takıntı) hastasıyım ve bu yüzden ilac kullaniyorum. En ufak detaylari bile kafama takıyorum. İbadetlerimi yerine getiriyorum namazda olsun oructa olsun vesveseden muzdaripim. Oruc basladiginda icime hep bir korku düşüyor ya orucum bozulursa ya kefarete dusersem diye. Hatta iftardan sonra sahura kadar düşünüyorum bazen ya yarin orucum bozulur kefarete dusecek bir hareket yaparsam diye. Her seye dikkat ediyorum sabahlari ağzımda kan oluyor uyaninca hemen lavaboya kosup tukuruyorum defalarca. Yuzumu yikarken elime su bile almiyorum islatip yuzumu siliyorum. Bugunde aynisi oldu dudagim islandi yuzumu yikarken tukurdum sonra yutkundum sanki bisey kacti gibi hissettim bogazimdan ama kacmadigindan adım gibi eminim cunku agzimi bile açmadım yuzumu yikarken ve dediğim gibi su bile almadim elime.

Okudunuz mu?  Gündüz uyurken rüyada gusül abdesti istem dışı bozulursa oruç da bozulur mu?

Sizler bana nasıl önerilerde bulunursunuz napmam lazım. Nasil kurtulurum bunlardan. Çok kötü hale gidiyorum ve dedigim gibi hasta oldum artik ilac kullanmaya başladım. Teşekkürler


oruçla ilgili vesveseler

Bu kategoride yer alan Sahurdan önce cunup oldum ama sabah gusül aldım orucum kabul olurmu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Orucla ilgili vesvese Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.