Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:22
missa05
Abone

Müslüman erkeğe altın yüzük haram mı?

Müslüman erkeğe altın yüzük haram mı?

Kayıtsız Üye
merhaba nişanlımla bu konu üzere çok sık konuşuyoruz.o altın yüzüğün haram olmadığına söylüyor.bana bu durumu altın yüzük takmamsını hadislerle güzel bir şekilde anlatmam için yardımcı olur musunuz? şimdiden teşekkür ederim.


Yorum: Müslüman erkeğe altın yüzük haram mı?

arifselim
Merhaba. Bazı şeyler vardır ki erkeğe ve kadına farklı şekillerde helal ve haram kılınmıştır. Bu onların yaratılışından ve fıtratlarından dolayıdır. İpek giyinmek veya altın kullanmak da bu kısımdan sayılmıştır ve bunlar erkeğe kesin bir şekilde haram kılınmıştır. Bir çok hadis şerif bu konuyu açıklamıştır. Bu hadislerden ikisinde şöyle geçmektedir:

Okudunuz mu?  Kelimei tevhit hatmi nasıl yapılır?

Hazret-i Ali’nin rivayetine göre, bir defasında Peygamberimiz (a.s.m.) ipek bir kumaşı sol eline, bir parça altını da sağ eline aldı. Sonra bunları elleriyle yukarı kaldırdı, orada bulunanlara gösterdi ve şöyle buyurdu:

Şu iki şey ümmetimin erkeklerine haram, kadınlarına helâldir. (İbni Mâce, Libas: 19.)

Okudunuz mu?  Şecaat nedir?

Abdullah bin Abbas’ın rivayetine göre Resul-i Ekrem Efendimiz (a.s.m.) bir zatın elinde altından bir yüzük gördü ve onu parmağından çıkardı, attı. Daha sonra şöyle buyurdu:

Sizden biriniz ateşten bir kor alıyor da, onu eline koyuyor.

Resulullah (a.s.m.) gittikten sonra orada bulunanlar yüzük sahibine, Yüzüğünü yerden al da onunla faydalanırsın. dediler. Fakat o zat, Hayır, vAllahi onu ebediyyen almam. Çünkü onu Resulullah (a.s.m.) attı. dedi. (Müslim, Libas ve’z-zînet: 53.)

Okudunuz mu?  Müstehcen görüntüler guslü bozar mı

çelik yüzük haram mı, erkek altın takar mı

Bu kategoride yer alan Satanist ya da ateist grupların söylediği şarkıyı dinlemek doğru mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Müslüman erkeğe altın yüzük haram mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.