Anasayfa
18 Kasım 2023, 19:53
sizden03
Abone

Düşünceyi dil ile söylemek beni dinden çıkarır mi ?

Düşünceyi dil ile söylemek beni dinden çıkarır mi ?

noıdnoname
öncelikle selaminaleykum;
arkadaşlar benim başıma çok kötü bir olay geldi bilmiyorum beni dinden çıkarır mi ben vesveselerden çok boğulduğum bir sırada aklımda hristiyanlar museviler falan geçiyordu bu sırada düşünürken onlar müslüman diye ağzımdan bir şey kaçtı düşünürken oldu ama tabiki onların müslüman olmadığını ve olmayacaklarını düşünüyordum ama ağzımdan "onlar musluman" diye bişey çıktı ve kalakaldım bu beni dinden çıkarır mi birde bu camide oldu ya ben artık dayanamıyorum vesvesenin biteceği yok rüyamda bile geliyor olmadık şeyler düşünüyorum olmaz olasıca beynimde susmayan şeyler var.

Okudunuz mu?  Bayram Sabahı Doğan Kızıma isim

Cevap: düşünceyi dil ile söylemek beni dinden çıkarır mi ?

emniciba
vaybe ben bole bse demıyorumda bır soru ekleyeyım bana da oluyor mesela bırısı hakkında aklımızdan kotu bse gecse onu dılle kendımeze solrsek bır mesulıyet varmı kendı kendımıze dedıkoduya gırermı?

< öncelikle selaminaleykum;
forumduasi.com/sizden-gelen-sorular/185300-dusunceyi-dil-ile-soylemek-beni-dinden-cikarir-mi.html arkadaşlar benim başıma çok kötü bir olay geldi bilmiyorum beni dinden çıkarır mi ben vesveselerden çok boğulduğum bir sırada aklımda hristiyanlar museviler falan geçiyordu bu sırada düşünürken onlar müslüman diye ağzımdan bir şey kaçtı düşünürken oldu ama tabiki onların müslüman olmadığını ve olmayacaklarını düşünüyordum ama ağzımdan "onlar musluman" diye bişey çıktı ve kalakaldım bu beni dinden çıkarır mi birde bu camide oldu ya ben artık dayanamıyorum vesvesenin biteceği yok rüyamda bile geliyor olmadık şeyler düşünüyorum olmaz olasıca beynimde susmayan şeyler var.
>


Cevap: düşünceyi dil ile söylemek beni dinden çıkarır mi ?

noıdnoname
cevap yazacak yok mü?

Okudunuz mu?  Allah'ı haşa inkar ettiğimden korkuyorum.

Cevap: düşünceyi dil ile söylemek beni dinden çıkarır mi ?

emniciba
cevap yazıcak bır uye yokmu ?


denclis
Ağzınızdan çıkan her kelimze,sizin sorumluluğunuz altındadır.Tevbe et,birdahada ağzından kaçırmamaya çalış.Birşey olmaz. 🙂


islamyolu
denclis doğru diyor. Ağızdan çıkmaması lazım. vesvese gelir. ona karşı bir şey yapamazsın. ama dile dökmek senin elinde. ya birde Tuaflıgına bakarmısın. Hıristiyan yahudi Müslüman demişsin . Yavv onlar bile kabul etmiyorlar müslüman olmayı. senin bu vesvesen nasıl o ara kabul ettirmiş. nasıl bir vesvesemiş öyle. Allah yardım etsin. Her namazdan sonra 10 kere İnşirah (elem neşrah) suresini oku.. Allahın izni ile vesvese mesvese kalmaz..

Okudunuz mu?  Ahirette hayvanlarımızı görebilecekmiyiz ?

noıdnoname
kardeş ben onların müslüman olduğunu kabul etmiyoeum tabiki müslüman olurlar mı diye düşünürken bir anda çıktı ağzımdan yani cümlenin arkasını getiemedim birden oluyor bana bu ara sıra düşünürken sesli şeyler söylüyorum o işte sıkıntı


holy45
arkdaşım açık ve net söyliyorum vesveslerden krtulmanın tek yolu dua nasılmı açıklıyıım her nazmazın sonunda deki : ‘Allahım bilerek yada bilmeyerek şeytan uymus müşriklerden olmusam sna sığınır ve tevbe ederim’ 3 kere kelime işadet getir inan insan kendini çok muluı hisedior hem imanını tazeliyorsun hemde hakketen müşriklkerden olmussan tekrar müslim oluyorsun 🙂

Okudunuz mu?  Bir yemin bozdum kendimi çok kötü hissediyorum

vesveseyi dille söylemek , vesvese dinden çıkarır mı, vesvese dil ile soylemek

Bu kategoride yer alan Keşke Doğmasaydım Demek Günahmıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Düşünceyi dil ile söylemek beni dinden çıkarır mi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.