Anasayfa
14 Temmuz 2023, 22:21
Namaz
Abone

Namaz Esnasında Gelen Mezi Hakkında Bir Sorum Olacaktı

Namaz Esnasında Gelen Mezi Hakkında Bir Sorum Olacaktı

Kayıtsız Üye
Mağdur olduğum bir durum var umarım yardımcı olursunuz??
Namazımı kıldıktan sonra iç çamaşırımı kontrol ettiğimde bir damla veya çok az bir miktar mezi gelmiş olduğunu farkediyorum..Namazımı kılıp bitirdikten sonra bakıyorum..
Namazda ki hareketler mezinin dışarı çıkmasına neden oluyor sanırım..
Bu duruma karşı kağıt peçete ile önlem almaya çalıştım..
En azından iç çamaşırıma bulaşmaması için..
Çamaşır değiştirmiyorum peçete sayesinde ama çıkan meziden ötürü abdestimin namaz içinde otomatikman bozulmuş olduğunu düşünüp dolayısıyla namazımın da bozulmuş olduğunu düşünüp tekrarlamak zorunda kalıyorum..
Bunun dinimizde kolaylığı var mıdır?hanefiyim..Şimdiden teşekkürler Allah razı olsun..

Okudunuz mu?  Doğum kontrol hapı ve namaz

Cevap: Namaz Esnasında Gelen Mezi Hakkında Bir Sorum Olacaktı

Muhammed
Erkeğin hanımı ile oynaşırken, idrar yolundan gelen berrak su.. Bu kelime "mezy" ve "meziy" şeklinde de okunabilir. Hatta bazıları "meziyy" şeklinde şeddeli okunmasını daha uygun görmüşlerdir (el-Abâdî, Avnul-Ma’bûd Şerh’u Sünen’i Ebi Dâvud, Medine 1968, I, 354).
Mezi, meni gibi şehvetle akmaz. Aktığı zaman, insan tarafından hissedilmez. Mezinin akması ile şehvet kesilmez (Ahmed b. Muhammed b. İsmail et-Tahtâvî, Haşiye ula Merakil-Felâh Şerhu Nuril-İzâh, Mısır 1970, s. 80). Kadınlarda erkeklerden daha çok görülür

Okudunuz mu?  Üzerinde Resim Olan Seccade de Namaz Kılınır mı bilgi verirmisiniz??

Kur’ân-ı Kerim’de mezi hakkında herhangi bir bilgiye tesadüf edilememesine karşılık ilgili bazı hadisler bu konu ile ilgili açıklayıcı bilgiler verir.
Mikdâd b. el-Esved’den nakledildiğine göre, Hz. Ali ona şöyle buyurmuş: Ben Hz. Peygamber (s.a.s)’ın damadıdır. Onun için O’ndan utanıyorum. Sen O’ndan sor. Bir adam hanımı ile şakalaşırken idrar yolundan mezi gelirse, ne yapmak gerekir İtikdâd; bu durumu Hz..a.s)’e sordum, aşağıdaki cevâbı verdi, demiş:
"Herhangi birinizin idrâr yolundan bu şekilde mezi gelirse, avret yerini (zekerini) yıkasın ve namazı için abdest alsın " (İmâm Malik, el-Muvaıta, Tahare, 53; Buharî, Gusl, 13; Müslim, hayz, 4; Ebu Davut, Tahare, 82).
Rivâyet edildiğine göre, Sehl b. Huzeyf; "benden çok mezi geliyordu ve ben her seferinde gusledip yıkanıyordum" demiş ve bu durumu Hz. Peygamber (s.a.s)’e sorduğunu söylemiş Hz. Peygamber (s.a.s) ona, mezinin guslü gerektirmediğini, yalnız abdesti bozduğunu buyurmuş. Tekrar: "Yâ Resûlâllah, elbiseden mezinin bulaştığı yeri ne yapmak gerekir?" diye sorunca, Rasûlullah (s.a.s), mezinin bulaştığına kanaat getirilen yerlerin su ile silinmesinin yeterli olduğunu açıklamıştır (Ebu Davud, Tahare, 82; Tirmizî, Tahare, 84).
Hz. Ali, Rasûlullah (s.a.s)’den mezi ile ilgili soru sormuş. O da; "Mezi abdesti ve meni guslü gerektirir" diye buyurmuştur (Tirmizi, Tahare, 83).
Meziden dolayı gusül yapmak, yıkanmak gerekmez. Aneak meıi abdesti bozar. Bunun için abdesti yenilemek gerekir.
Hadislerde de işâret edildiği gibi, mezinin bulaştığı yerleri yıkamak icâb eder. Çünkü mezi necistir (İbnul-Humâm, Şerhu Fethil-Kadir, Mısır 1315, I, 46; Vehbe ez-Zuheylî, el Fıkhul-İslâmî ve Edilletuhu, Dımaşk 1989, I, 368). Nureddin TURGAY


Cevap: Namaz Esnasında Gelen Mezi Hakkında Bir Sorum Olacaktı

Kayıtsız Üye
Nemazi bozarmi bilader bunu bana söylermisin

Okudunuz mu?  Namazda sesli okumak namazı bozar mı

Cevap: Namaz Esnasında Gelen Mezi Hakkında Bir Sorum Olacaktı

La Edri
Namazın anahtarı abdest’dir.Bu durumda abdest bozulduğu için namaz da bozulacaktır.Müslüman her durumda titiz davranmalıdır.Abdestini ve namazını böyle durumlarda yenilemelidir.


Kayıtsız Üye
s.a
kardeş namazı kıldıktan sonra mezinin gelip gelmedigine bakıyorum yok. biyere oturduktan sonra geldi.ama akma durumu değil içinde belirmiş okadar. namazdayken bu durum yok. namazlarım bozulmamıştır.ondan sonra içinde beliriyor sadece akmada yok durumum nedir peki ?

Okudunuz mu?  Protez diş ağızda iken, namaz abdesti almak caizmidir yoksa çıkarmakmı gerekiyor?

Şema
namaz esnasında mezi gelmesi
< durumum nedir peki ? >
Namazın geçerlidir. Mezi, namazdan çnce şevhet ile bakış ve dokunuşlardan meydana gelmiştir. Bakma dokunma olmamışsa o zaman vedidir.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum ben geçenlerde cuma namazındayken tam emin değilim ama galiba namazda cinsel organımdan mezi geldi sanırım ne yapmalıyım????cavaplarsaniz sevinirrim hayırlı ramazanlar

Okudunuz mu?  Şehitlerin namaz borcu silinir mi ?

Selam2
Mezi geldiyse abdesti bozar. Değen yerleride yıkyıp değiştirmek gerek. Namazını yeniden kılarsın.


Gül988
selam aleyküm. yatsı namazını kıldıktan sonra 1 yatsı namazını kazasını ve 2 vitir namazının kazasını kıldım . kıldıktan sonra 5-7 dk falan geçti galba bir şey hissetdim ama tam hatırlamıyorum gidip baktım ve 1 damla seffaf bir sıvı gördum. yani kurumamıştı yeniydi . Yatsı namazının farzını yeniden kılmam gerekiyor mu acaba ? bence namaz zamani akmişsa vitirin kazasını kılarken akabilir ve ya ondan sonra. yani baktıgıma kurumamıştı yeniydi sanki . bu arada ben vitirin kazasını kılarken geldigini bilmiyorum vitirin kazasını sabah namazına kadar kılabilirmiyim yoksa hemen şimdi kılmam gerekiyor abdestin bozuldugunu oğrendikten sonra …bu arada vitirin geçmiş yıllara ait kazasını kılıyordum. teşşekürler

Okudunuz mu?  Bayanlar evde eşofmanla namaz kılınır mı

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm kardeşim bugün sabah namazına kalkmadan önce rüyada ilişkim oldu fakat rüyada meni gelip gelmediğini hatirlamiyorum namaz vakti uyandim ve dişari çikan hiç bir belirti yoktu bende abdesttimi aldim sabah namazı kıldım ve ondan sonra tuvalette gittim ve purostat rahatsizliğim olduğu için bez ve peçete kullaniyorum peçetede ve bir damla kadar yaşlik ve penis ucundada şeffaf su renginde bir şey gördüm acaba namazim kabulmüdür ve gusül gerekirmi .ben yine gusül abdesti aldim olmassa kaza yapacağim inşAllah.

Okudunuz mu?  Sabah namazından sonra kaza namazı kılınırmı?

Kayıtsız Üye
Namaz esnasında düşüncelerden dolayı (veya iç çamaşırıma koyduğum peçeteden dolayı) tuhaf bir his hissettim özel bölgemde ama namazıma devam ettim ve namaz bitiminde iç çamaşırımda akıntı gördüm namazın kazasını gerektirir mi?

Ben tam anlamadım? Herkes farklı şeyler yazmış namaz esnasında vesveseden dolayı gelen düşünceler oluyor mesela. Namazı kıldıktan sonra ıslaklığı görünce o namazı tekrar kılmamız gerekiyor mu gerekmiyor mu?

Okudunuz mu?  Namazda iken Subhaneke ve Besmele Sesli Söylenir mi

Peki bu her abdest alışımdan sonra oluyorsa? Yani her zaman aklıma birşeyler geliyor düşünmemeye çalışıyorum yine de oluyor.
Ve hep aldırmamaya çalışarak yine de vaktinde kılıyorum namazlarımı. Bazen akıntı görüyorum bazen değil. Ne yapmam gerekiyor hocam?


arifselim
Abdest almış olduktan sonra veya namaz esnasında geldiğinden emin isen namazın geçerli değildir ve yeniden kılman gerekir. Ancak sadece vesveseden ibaret bir his olursa bunun namaza zararı yoktur.

Okudunuz mu?  Diş eti kanaması ve abdset

namazda mezi gelmesi, namaz kılarken mezi gelirse, namaz esnasında mezi gelmesi

Bu kategoride yer alan Kaza namazları kaç rekat ve nasıl kılınır? Nasıl niyet etmem gerekir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz Esnasında Gelen Mezi Hakkında Bir Sorum Olacaktı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.