Anasayfa
11 Eylül 2023, 15:52
Namaz
Abone

Şehitlerin namaz borcu silinir mi ?

Şehitlerin namaz borcu silinir mi ?

Kayıtsız Üye
Şehit olan birinin namaz borcu silinir mi ? Şehit olan bir kişinin namaz kazaları affedilir mi ?


Yorum: Şehitlerin namaz borcu silinir mi ?

Omer Faruk
Allah’ın neyi bağışlayıp bağışlamayacağını da bilemeyiz. Ama şunu biliyoruz, ŞAHİT olmadan şehit olunmaz. Şahitlik ise La ilahe illAllah’tan başlayarak insanların, Allah’ın hukukuna dikkat etmektir. Hayatında hiç namaz kılmamış, içki vb. günahları alışkanlık haline getirmiş birinin şehadeti sözkonusu değildir.

Okudunuz mu?  Akika kurbanı namazı

Hatta peygamber sahabesi olup O’nunla birlikte savaşsanız bile şehit olmayabilirsiniz. Bu konuda yeterince hadis vardır.

Selametle…


Yorum: Şehitlerin namaz borcu silinir mi ?

muvaffak
Şehitlik olgusu ile farz olan namaz birbirinden ayrı şeylerdir. Şehit olan bir kişinin kılmadığı namaz borcunun silineceğine dair Peygamberimizden bizlere bir bilgi gelmemiştir.

Okudunuz mu?  Namaz ile ilgili test soruları

şehitlerin namaz borcu, şehidin namaz borcu

Bu kategoride yer alan Namazda kadınların oturuşu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şehitlerin namaz borcu silinir mi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.