Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:29
Namaz
Abone

Kısa pantolonla namaz kılınır mı? Diz altına gelen pantolon secde esnasında diz üstüne çıkmaktadır. Bu durumda namazım g

Kısa pantolonla namaz kılınır mı? Diz altına gelen pantolon secde esnasında diz üstüne çıkmaktadır. Bu durumda namazım g

Misafir
Kısa pantolonla namaz kılınır mı? Diz altına gelen pantolon secde esnasında diz üstüne çıkmaktadır. Bu durumda namazım geçerli mi?


Cevap: Kısa pantolonla namaz kılınır mı? Diz altına gelen pantolon secde esnasında diz üstüne çıkmaktadır. Bu durumda na

bekir34
Erkeklerde avret yeri göbekle diz kapağı arasıdır. Avret yerlerinden fazla bir kısım görünecek durumda olursa, o takdirde bir zaruret yoksa, örtünmesi gerekir. Avret yerlerindeki azanın dörtte biri az, dörtte birinden fazla olanı çok sayılır. Sahih olan ictihad budur. (EI-Muhit / Radıyüddin Serahsî.)

Okudunuz mu?  Adak Namazı Nasıl Kılınır?

O halde avret organlarından birinin dörtte birinden az bir kısım açılırsa, bu af kapsamına girer. Birkaç organda meydana gelen az açıklıkların toplamı, en küçük organın dörtte biri kadar olursa, namazın cevazına engel sayılır. (Şerh-i Mecma1 / İbn Melek. )
Dizden aşağı topuklara kadar olan kısım da kendi başına bir organ kabul edilmiştir. Sahih olan da budur. Dizden tenasül aletine kadar olan kısım da kendi başına bir organdır. Bu bakımdan namaz kılınırken diz kapakları açılırsa namaz caizdir. Çünkü açılan kısım organın dörtte biri değildir. En sahih olan görüş de budur. (Et-Tencis – Fetâvâ-yi Hindiyye.)

Bu kategoride yer alan Namazdan önce yapılması gerekenler nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kısa pantolonla namaz kılınır mı? Diz altına gelen pantolon secde esnasında diz üstüne çıkmaktadır. Bu durumda namazım g Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.