Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:26
dualar
Yönetici

Arapça Türkçe Sağlık ve afiyet duası (Hadis)

Arapça Türkçe Sağlık ve afiyet duası (Hadis)

Hoca
SAĞLIK VE AFİYET DUASI

Ruh ve beden sağlığı başlı başına birer nimettir. Yüce Allah’ın verdiği bu nimetlerin kıymetini bilmek, onları maddî ve manevî tehlikelerden, zarar verici şeylerden ve günahlardan korumak her bir mü’minin görevidir. Dua da ruh
ve beden sağlığının korunmasında en önemli manevi unsurlardan biridir.

Abdullah İbni Ömer (r.a.) diyor ki; Resûlullah (s.a.s.)’ın dualarından biri şu idi:

‫اَللهم إِنى أَعوذ بك منْ زوال نعْ متك وتَحول عافيتك وفُجاءة

‫نقمتك وجميع سخَ طك

Okunuşu:
Allâhümme innî e’ûzü bike min zevâli ni’metike ve tehavvüli ‘âfiyetike ve fücâeti nıkmetike ve cemî’ı sahatike.

Anlamı:
Allah’ım! Verdiğin nimetin yok olup gitmesinden, lütfettiğin âfiyetin bozulmasından, ansızın vereceğin cezâdan ve senin gazabını üzerime çekecek her şeyden sana sığınırım. (Müslim, Zikir, 96; Ebû Davud, Salat, 367)

Peygamberimiz (s.a.s.); sahabeden Enes bin Malik’e, herhangi bir yeri ağrıdığı zaman, şikayet ettiği yerin üzerine elini koyup besmele ile şöyle dua etmesini tavsiye etmiştir:

‫باسم الل اَعوذ بعزة الل و قُدرته منْ شَ ر ما اَجد منْ وجعي هٰ ذا

Okunuşu:
Bismillahi, e’ûzü bi-‘ızzetillâhi ve kurdatihî min şerri mâ ecidü min vece’î hâzâ.

Anlamı:
‘Allah’ın adı ile, şu çektiğim acının şerrinden Allah’ın gücü ve kudretine sığınırım’ de. Sonra elini kaldır, sonra bu duayı üç beş defa tekrar et.
(Ebû Ya’lâ, Zikir ve Dua, No: 1126)

Okudunuz mu?  Hz Musa'nın konuşma duası

sağlık duası, SAGLIK duası, afiyet duası

Bu kategoride yer alan İstihare Duası - Eğer iş hayırlıysa yeşili ve beyazı, şerse kırmızıyı ve siyahı göreceksiniz başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Arapça Türkçe Sağlık ve afiyet duası (Hadis) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.