Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:12
missa01
Abone

Kızımın berra olan adını sadece kulağına ezan okuyarak başka adla değiştirmek yeterli olur mu?

Kızımın berra olan adını sadece kulağına ezan okuyarak başka adla değiştirmek yeterli olur mu?

Kayıtsız Üye
kızımın berra olan adını sadece kulağına ezan okuyarak başka adla değiştirmek yeterli olurmu


Cevap: kızımın berra olan adını sadece kulağına ezan okuyarak başka adla değiştirmek yeterli olur mu?

Desert Rose
Evet kardeşim bu yeterlidir

Okudunuz mu?  Veda hutbesi nerede ne şekilde gerçekleşmiştir?

detaylı bilgi için bakınız>>>

Çocuğun adı nasıl konulur?
İnsanın bütün hayatını tanzim eden ve hayatın her döneminde ona yol gösteren Yüce dinimiz, isimin verilme şekli hakkında da bazı temel prensipler vaz’etmiştir. İslâm alimleri, Hz. Peygamber s.a.v.’in, torunu Hz. Hasan’ın ismini koyarken kulağına ezan okuması(15) ilkesinden hareketle, çocuğa isim verilirken önce sağ kulağına ezan, sol kulağına kâmet okunması gerektiğini belirtmişlerdir. Böyle hareket edilmesi halinde çocuğun kulağına ilk defa İslâm’ın şiarı olan Kelime-i Tevhid ile birlikte, devamlı olarak taşıyacağı kendi ismi de söylenmiş olacaktır.

Okudunuz mu?  Topluca Tövbe/istiğfar Etmek

1514- Ubeydullah b. ebî Rafi’ (r.a.)’in babasından rivâyete göre, şöyle demiştir: "Ali’nin oğlu Hasan, Fatıma’dan doğduğu zaman Rasûlullah (s.a.v.)’in onun kulağına namaz ezanı gibi ezan okuduğunu gördüm.” (Ebû Dâvûd, Edep: 106)

ž Tirmizî: Bu hadis hasen sahihtir. Rasûlullah (s.a.v.)’in akika konusunda erkek çocuğu için iki kız çocuğu için bir koyun kesilmesi rivâyeti değişik şekillerde de rivâyet edilmiştir. Aynı zamanda Rasûlullah (s.a.v.)’in torunu Hasan için tek koyun kurban ettiği de rivâyet edilmektedir. İlim adamlarının uygulaması bu hadise göredir.


kızımın berra olan adını sadece kulağına ezan okuyarak başka adla değiştirmek yeterli olur mu?

Kayıtsız Üye
kulagıma zeynep diye okunmus ama kimligimde mihriban yazdıgı için mihriban diolar sizce arada zeynep denmesi gerekli midir..?

Okudunuz mu?  Bayram namazında müezzinlik nasıl yapılır eğer açık bir şekilde anlatırsanız sevinirim?

Bebeğimizin ismini değiştirmek istiyoruz

Kayıtsız Üye
Merhaba yaklaşık 3 hafta önce kızımız dünyaya geldi ve babası kulağına 7inci gününde bebeğe 3 tane isim koydu. Fakat şimdi 3üncü ismi istemiyoruz. Bebeğin kulağına yeniden ezan okunup ismini değistirebilirmiyiz ? Eğer mümkün ise nasıl yapmalıyız.
Şimdiden teşekkür ederim

Okudunuz mu?  Fitne ihtimali kul hakkı

arifselim
Merhaba. Allah bağışlasın. Bir daha ezan okumaya veya başka bir şey yapmanıza gerek yoktur. Sadece o ismi artık kullanmayacağınız demeniz yeterlidir.


bebeğin kulağına okunan isim değişir mi, kulağa okunan isim değişir mi

Bu kategoride yer alan Kötü Düşüncelere Tevbe Edilir Mi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kızımın berra olan adını sadece kulağına ezan okuyarak başka adla değiştirmek yeterli olur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.