Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:17

Himmet seydam demek ne kadar doğrudur

Himmet seydam demek ne kadar doğrudur

Muhasibi
Cevap: Himmet seydam demenin manası: Bana yardım et ey seydam! demektir. Dolayısıyla Himmet seydam demek, uygun değildir!!! Çünkü kul, sadece ve sadece allah-u Teâlâ’dan himmet yani yardım ister. Biz beş vakit namazımızda Fatiha’yı okurken ‘yalnız Sana ibadet eder ve yalnız Senden yardım isteriz’ demiyor muyuz? Beş vakit namazımızda Allah (Azze ve Celle)‘ye böyle söz verdiğimiz halde nasıl olurda, himmet seydam deriz?!


Cevap: Himmet seydam demek ne kadar doğrudur

islamyolu
Muhasibi kardeş sen egerki yalnız senden yardım isteriz ayetini buraya kadar çekeceksen. Yandık bittik Yaşayandanda yardım isteyemeyiz o zaman. Süleyman (A.S) Cinlerden istiyor şirkmi işlemiş, HZ Zülkayneyn den yecüc mecüc için yardım istiyorlar şirkmi oluyor. bak kardeş. Himmet istenir. kabrinde olsa bile istenir ya. Daha bunu kavrayın. Yaratmak Allah’a Aittir. vesilelere bırak birazda işi sen. Ölen Bedendir Ruh ölmez. Peygamberimiz (SAV) demiyormu. sizin amelleriniz ben ölüncede bana bildirilecek. ben bunun açıklamasını ayetlerle hadislerle 8 – 9 sayfayı geçik yaptım sitede. İmam Rabbani Hazretleri nin görüşlerini getirdim , Abdulkadir Geylani hazretlerinin , İmam Azam ın , İmam Gazalinin , İmam Suyutinin , Mevlana Halid in hepside Himmed istenir demişlerdir. Şimdiye kadar hep kitaplarını okuduğumuz Evliyalar veliler senin demenle şirk içerisindeler. yani onlar öyle yaptığı için Kafir olmuşlar demekle aynı bu sözler. Şirk demek insanın kafir olması demektir. Kardeş biliyorum Çok hoca senin dedigin gibi vesileye bile şirk diyor. Ama ehli sünnet görüşü değil. Vehabbi görüşüdür bunlar. Medineden Mekkeden Yetişen bazı alimler. Vahabilere bulaşıp gelip onların görüşünü sunuyorlar bize. ve buradada milleti ehli sünnetten çıkartıyorlar. Ecdadımıza bak 1 kişi buna şirk demişmi. Bediüzzaman hazretleri bile şirk dememiştir. İbn-i Teymiyye nin ehli sünnete çok ters fikirleri var. Ama o bile Fatihanın tefsirini yaparken senin gibi dememiştir. şimdi son olarak. Ölen kişide Allah’a Muhtaçtır. Onunda yaşadığı zamanlar Allah’a Dualar edip namaz kılan biri olduğunu biliyoruz. yani Mekke müşrikleri gibi Putlara yapanlarla aynı kefeye koymayın. neyse fazla uzatmayayım çünkü hepsinin geniş açıklamasını yapmıştım. diğer konudada en son bütün konuyu bitirince bir cümle yazmıştım..

Okudunuz mu?  Her musibet bir saadetin habercisidir, deniliyor. Musibet nasıl saadet getirir?

”Her hangi bir kişi (din) kardeşine ‘ey kafir! derse, mutlaka ikisinden biri bu kelime (nin ifade ettiği kafirlik damgasını hak etme ) ye uğrar

Eğer o kimse onun dediği gibiyse (sözü yerini bulmuştur) Değilse ona (söz sahibine) döner (yani söyleyen kafir olur ) ” (Müslim , İman :26 , No :60 1/79) Hadis-i şerifi ,

Okudunuz mu?  Ahzab Suresi, Ayet 4: "Allah bir kişinin göğüs boşluğunda iki kalp yaratmamıştır

Cevap: Himmet seydam demek ne kadar doğrudur

dogussemih
Hİmmet istemek sadece Allah tan olur.Diğer kullarından beklenen yardımlar ancak Allah c.c nun birer vesileleri olduğu düşünülerek beklenebilir.Allah c.c bu dünyayı vesilelerin üzerine kurmuştur ve vesilesizlik gördüğümüz bir şey göremiyoruz yeryüzünde.İğneden ipliğe vesileyle çevrelenmişiz.Bulutlar yağmura vesile göz görmeye ölüme azrail a.s gibi madden ve manen vesileleri sayarak bitirmek imkansız.Öyleyse kullar arasında üstünlük fazilet ileyse başka bir fazilet yoksa bizden üstün olanlar var demektir.Allah’a yakın olanın yakını var demektir.Ancak kimse peygamber efendimiz s.a.v den üstün değildir.Vesile makamıda zaten en üst düzeyde ona vermiştir.Ondan sonra başka kullarda vardır üstünlüğü olan.Her bilenin üzerinde bir başka bilen ve faziletçe üstün olan vardır.Ancak vesile edeceğimiz varlığı şirke göz kırpan hallerde değil adam gibi vesile etmemiz lazım.Lafı eğip bükmeden ve kasdedileni tamamen ortaya koyarak.Bir varlık canlı olarak yanında değilse himmet ya falanca diye medet istemek şirke düşürür kanısındayım.Allah bizi bundan men etmiştir.Kulla karşı karşıya gelince bize dua et diyebiliriz.Ancak onun yanından ayrılınca ya rabbi himmet et yardım et dedikten sonra istersek falanca kulunu ve rasulünü s.av ide vesile et onlar sana pek yakın kullardır diyebiliriz.Ancak bazı tasavvuf ehilleri himmet ya falanca diyor ve kendini apaçık bir şüpeli hale atıyor.Demiyoruz ki adını andığımız mubarek zata asi olalım yada onunla rabıta yapmayalım ve ona gönül bağı bağlamayalım.Sadece daha meşru cümleler ile Allah c.cya yaklaşmayı arzulayan tavırlar içinde bulunalım.İslamiyet zahire bakar.Bugün birisi medet ya rabbi dese hem medet görür hemde uzaktan onu görenlerde kastını bilir.Ama bugün medet ya falanca diyince insanlar hem onu yanlış değerlendirir hemde Allah c.cnun bize ey kulum yakınında bulunduğun kuldan vesilem olarak talep ettin bişi demedim ama o şimdi yok benmi sana daha yakınım ben mi medet istenmeye daha yakınım yoksa benim veli kulum dahi olsa bir yaratılmış ve benim eşim benzerim olmayan bir kulmu demeyecek midir?

Okudunuz mu?  10 dirhem gümüş ne kadar ?

İSRA 36

Bilmediğin şeyin üstüne durup ısrar etme; çünkü kulak, göz ve kalp hepsi yaptıklarından sorumludur Kıyamette yaptıklarından sorguya çekilecektir

burda bilmediğimiz şeylerin peşine düşmemizle ve şüpelilerden sakınmakla emrolunuyoruz.Himmet ya rabbi demek ve bunu adet haline getirmek çok mu zor sanki.Neymiş azı alışmış.Nefsinin emrettiğini yapmaktan vazgeçemiyorum demiyor meşru bahanelerin arkasına saklanılıyor.Herkez içinden geldiği gibi gelişi güzel cümleler kullanabilmeye yetkili olsaydı o zaman iman etmek ile etmemek arasında ve delil hükmünde olan hiçbir cümle geçerli kalmazdı.Bu hudutlar dışına çıkan gerek yaptığı hareketlerce gerek sözleri bakımından mesuldür.Nefse muhalefet etmek zoruma gidiyor buda aynı anlama geliyor diyen insanlar gün geçtikçe artıyor.Ya rabbi himmet et dediğin zaman kimse sana şirk koşuyorsun diyemez.Ancak himmet et ya falanca dediğin zaman insanlar seni şirke düşmekle suçlayabilirler.Şunu bilmeliyiz ki insanların suçladığıyla rabbül aleminde suçlayabilir ve tüm yaptıklarımızın ahirette çöpe gittiğini görebiliriz.Allah muhafaza eylesin.Evdeki hesap çarşıya uymayabilir.

Okudunuz mu?  Eti yenen ve yenmeyen hayvanları, liste halinde bildirebilir misiniz?

BaKara 169

"O (iblis)size ancak kötülüğü hayasızlığı ve Allah cc hakkında bilmediğiniz sözler söylemenizi emreder " buyuruyor rabbimiz.

o zaman himmet ya falanca yerine himmet ya Allahım sözünü adet edinmek çok mu zor?Eğer zorsa o zaman

LOKMAN 21

Onlara: "Allah’ın indirdiğine tabi olun!"dendiği zaman: "Hayır, biz atalarımızı neyin üzerinde bulduksa, onun ardınca gideriz." diyorlar. Ya şeytan onları cehennnem azabına çağırıyor idiyse de mi onlara uyacaklar?

Okudunuz mu?  Kadın ve erkeğin avret mahallinin sınırları nerelerdir?

ayeti celilesi bir benzerlik taşıyor.Allah için bu cümleden vazgeçelim.Ben bırakılsın demiyorum.Adı geçenin bu durumlarda sadece Allah olmasını istiyorum.Eğer bu değişikliği Allah için yapamıyorsak o zaman bilelim ki şeytan bizi saptırmış ve yanlışını süslü göstermiştir.Bu ihtilaflı ve tehlikeli halden vazgeçmemiz gerekir ve bize kazancımızdan bir zarar getirmeyecek değişikliğin peşine düşmek icab eder.Eğer değişiklik yaparsak bir kaybımız olmaz.Ama yapmazsak ahirette hüsran ile karşılaşma olasılığımız var.Hakkınızı helal edin.

Okudunuz mu?  Cünüp bulunan bir kimse veya âdet gören bir kadın Kur'an-ı Kerim'i dinleyebilir mi?

Cevap: Himmet seydam demek ne kadar doğrudur

Kayıtsız Üye
Peygamberlerimize verilen askerdi..! himmet degil. ve söylemek gerekirse kuranda Allahtan başkasından yardım dilemeyin ayetide var.
Himmet açık bir küfürdür.
Yardım istemek küfür olmaz komşudan arkadaştan sebep odur
Fakat maneviyatda Allah demezsen zamanı bir adımda aşsanda küfürsün..
Şöyle bakalım hz süleyman a.s emrine cinler kuşlar ve rüzgarlar verilmiş cinlerden yardım istenmemiş veya kuşlardan veya rüzgardan..!
Biryerde hata olmuş belli kıyametin sebebi zaten alimlerdir vay o namaz kılanların haline birde şunu söyleyeyim enerjiye hükmetmeye çalımak çok büyük büyülere neden olur büyünün tesirini bütün halk çekebilir geçmişte bir post davası var sanırım ben himmet demek Allah’a küfür derim tabi firavunun dine davet edilişini düşünürsek kendini düzeltenler hariç diyor kuran ozamanda tövbe kapısı açık olur kerametle dine bağlananlar güneşi ayı ve herşeyi inkar ederler dünyada başta kuran ve incil olmak üzere 4 büyük kitap var kuranı okutmuyorlarsa gözlerin mührü vardır….. neyse kuran kıyamet var diyor büyü var diyor sinsi vesvesci var diyor cin var diyor yalanmı biz sevdigimiz kullara ilim veririz diyor peygamberlik bitti uyanık olalım işimizi yapalım keramet aramayın…. öyle cinler varki sizi yerinizden kaldırmadan zamanı bir hamlede aşarak dünyanın öbür ucuna götüre bilir şeytan cinlerdendir keramet aramayın şeytanı aranayın Allah dua edin müslümanlara yardım etsin amin

Okudunuz mu?  Allahıma dua etsem, ne kadar yalvarsam da Hikmet i İlahi işlerim sarpa (yardım)

seydam ne demek, himmet ne demek, himmet seydam

Bu kategoride yer alan Peygamber Efendimiz ve gül ilişkisi nedir? Allah ile Lale bitkisi arasında da böyle b başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Himmet seydam demek ne kadar doğrudur Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.