Anasayfa
25 Aralık 2021, 15:40
itikad
Yönetici

Melekler gaybı bilebilirler mi?

Melekler gaybı bilebilirler mi?

Hoca
Melekler gaybı bilebilirler mi?
Gayb bilgisi yalnız Allah’a mahsus olduğundan, melekler gaybı bilemezler. Ancak Allah onlara bildirebilir. Kur’an’da Allah’ın Hz. Adem’e varlıkların isimlerini öğrettiği, sonra da bunları meleklere göstererek isimlerini söylemelerini istediği, meleklerin de, Seni bütün eksikliklerden uzak tutarız. Senin bize öğrettiklerinden başka bizim hiçbir bilgimiz yoktur… dedikleri bildirilmektedir (Bakara, 2/31-32).

Okudunuz mu?  Ahirete iman hakkında kısaca bilgi

Cevap: Melekler gaybı bilebilirler mi?

Fetva Meclisi
melekler gaybı bilir mi

Gaybı ancak Allah bilir. Bu bakımdan melekler gaybı bilemez. Eğer kendilerine Allah tarafından gayba dair bir bilgi verilmişse ancak o kadarını bilebilirler. Nitekim Kur’an-ı Kerim’de belirtildiği üzere, Allah Adem’e varlıkların isimlerini öğretmiş, sonra da isimlerin verildiği varlıkları meleklere göstererek bunların isimlerini haber vermelerini istemiş, bunun üzerine melekler: Seni tenzih ederiz. Senin öğrettiğinden başka bizim hiçbir bilgimiz yoktur. diyerek cevap vermişlerdir. Sonra Allah Âdem’e varlıkların isimlerini haber vermesini istemiş, o da söyleyiverince meleklere şöyle seslenmiştir: Size demedim mi ki göklerin ve yerin gaybını şüphesiz ben bilirim. Neyi açıklarsanız neyi de gizlemişseniz ben bilirim. (Bakara, 2/31-33)

Okudunuz mu?  Meleklere neden iman ederiz

Cevap: Melekler gaybı bilebilirler mi?

Şema
Melekler gaybı bilirler mi?


melekler gaybı bilir mi, melekler ya da cinler gaybı bilebilir mi kısa bilgi, melekler gaybı bilmedikleri halde yeryüzünde insanların bozunculuk yapacaklarını ve kan dö

Bu kategoride yer alan İlâhî Kitablar Kaça Ayrılır, İsimleri Nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Melekler gaybı bilebilirler mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.