Anasayfa
6 Ağustos 2021, 23:52
Risale
Yönetici

Şetm Ne Demektir, Küfürden Farkı Nedir?

Şetm Ne Demektir, Küfürden Farkı Nedir?

Sözlük
Şetm Ne Demektir, Küfürden Farkı Nedir?

Şetm: Kelime olarak sövmek ve azarlamak manasına geliyor. Türkçe’de küfür etmek şetm ile aynı anlamda kullanılıyor.

Bazen insanın zihninde galiz ve kötü sözler istem dışı olarak zuhur edebilir. İşte bu zuhur istem dışı olduğu için insan mesul olmuyor. Filanca adam ne lanet diye zihninde bir şey belirse, biz bunu kalben kabul etmedikçe mesul olmayız.

Okudunuz mu?  Tefekkür,tezekkür,teakkul, tedebbür ve tertil kelimelerin farkları

Küfür: İslam ıstılahında inkar ve şüphe anlamındadır. Türkçe’de kullanıldığı gibi sövmek ve galiz söz sarf etmek manasında değildir. Yani Allah’ı ve ahireti inkar etmeyi düşünmek ya da onların varlığı hakkında şüphe ifade eden şeylerin istem dışı olarak zihinde belirmesi manasınadır ki; hüküm bakımından küfür sayılmaz.

Okudunuz mu?  Kul inküntüm tuhibbunAllahu fettebiuni yuhbibkümullah

şetm ne demek, şetm, Şetm nedir

Bu kategoride yer alan Nasip kısmet ne demektir, izah eder misiniz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şetm Ne Demektir, Küfürden Farkı Nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.