Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:40
hac
Yönetici

Adak bağışlanabilir mi ?

Adak bağışlanabilir mi ?

imamhatipli42
Adak bağışlanabilir mi ?

Adak kurban elbette bağışlanabilir. Kişi adak kurbanını keser ve etini olduğu gibi bir şahsa, şahıslara, ya da kurumlara bağışlayabilir. Kendisi adına adak, akika, şükür kurbanı kesilmek üzere kurbanının parasını da bağışlayabilir, yani birisini vekil kılabilir, vekil kıldığı kişi de kurbanı keser veya kestirir.

Okudunuz mu?  Mekke ve Medinenin kutsallığına inanarak oralardan toprak veya taş getirmek uygunmu

Sorularla İslamiyet


Cevap: Adak bağışlanabilir mi ?

İZGEN
isrediği duaya kavuşan kişiler tarafından adanan adak kurbanı kesilir ve hemen istenilen kişi kurum vs bağışlanır adak kurbanı zaten bağışlanması gereken bir kurbandır


adak bağışlanır mı

Bu kategoride yer alan Haccın Farz Oluşu Ayet ve Hadislerden Delillerle başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Adak bağışlanabilir mi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.