Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:29
sizden95
Abone

Tesbih namazını sadece günde 2 rekat kılmak caizmi ?

Tesbih namazını sadece günde 2 rekat kılmak caizmi ?

Hüzn’ü LeyL..
[center]tesbih namazını sadece günde 2 rekat kılmak caizmi ?[/center]


Cevap: Tesbih namazını sadece günde 2 rekat kılmak caizmi ?

Hoca
< tesbih namazını sadece günde 2 rekat kılmak caizmi ? >
Tesbih namazı 4 rekattan oluşuyor. 2 rekat kılıp, kalan rekatleri yarına ertelemek olmaz.
iki günde bir kılın ama tamamlayın.
Bu arada erteeme sebebi nedir?

Okudunuz mu?  Başka dilden yemin etmek yemin sayılırmı?

______________________

Acıkan birine: "Sana etli pilav ve salata yaptım ama salatayı şimdi ye, etli pilavı yarın yersin" dersek… ne cevap verir?:)

< TESBİH NAMAZI

Tesbih edilerek kılınan nafile namazlardan biri. Tesbih namazı, mendup (sevabı çok) olan namazlardan biridir. Arapça bir kelime olan tesbih, Allah’ı noksan sıfatlardan tenzih etme ve ululama manasına gelir. Dört rekat olan bu namazda üçyüz defa "SuhhânAllahi velhamdü lillâhi ve la ilâhe illAllahu vellalâhu ekber" dendiği için bu adı almıştır.

Okudunuz mu?  Kadına arkadan yaklaşmanın durumu ? ( erkekler icin )

Tesbih namazının belli bir vakti yoktur. Kerahet vakitlerinin dışında her zaman kılınabilir. Bu namazı dört rekat olarak kılmak mümkün olduğu gibi, iki rekatın sonunda selam vermek suretiyle, ayrı ayrı ikişer rekat halinde kılmak da mümkündür (Vehbe ez-Zuhavlî, el-Fıkhu’l-İslâmî ve Edilletühü, Dımaşk, 1984, II, 49). >

Okudunuz mu?  Kul hakkının ahiretteki karşılığı

Cevap: Tesbih namazını sadece günde 2 rekat kılmak caizmi ?

Hüzn’ü LeyL..
< Acıkan birine: "Sana etli pilav ve salata yaptım ama salatayı şimdi ye, etli pilavı yarın yersin" dersek… ne cevap verir?:)
>

Güzel bir soru (:
böyle bir şeyi bende bir yerde hiç okumadım her zaman olduğu gibi cahil alimlerimizden işittim . örneğin arafe akşamıydı kadınlar kendi aralarında toplanıp namaz kılacak tesbih namazı ., sadece 2 rekat kıldılar .. her bu namaz kılınacağı zaman 2 mi yoksa 4 mü kılacaz diye soruyorlar benimde aklımda kalmış bu ..Allah razı olsun..büyük bir hatadan kurtuldum galiba şuan

Okudunuz mu?  Abdest tutamama ve vesvese

Cevap: Tesbih namazını sadece günde 2 rekat kılmak caizmi ?

Kayıtsız Üye
tesbih namazı 2rekat bir 2rekat bir kılınırmı


yasemin
evet , sabah kılıyorsan 2 rekattaa selamlayarakta kılabilirsin , yanlız gece ise 4 rekatte tek seferde kılınması önerilmiş


tesbih namazı 2 rekat kılınır mı, tesbih namazı iki rekat kılınır mı, tesbih namazı iki rekat kılınırmi

Bu kategoride yer alan Allah ile kendi aramızdaki bir şey için şu söylemde bulunmak günah mı. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tesbih namazını sadece günde 2 rekat kılmak caizmi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.