Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:26
dualar
Yönetici

Dert ten kurtulmak için okunacak dua

Dert ten kurtulmak için okunacak dua

Galus
Dert ve belâdan kurtulmak için okunacak duâ

Hadis-i şerifte buyuruldu ki, Birinize derd ve belâ gelince, Yûnüs Peygamberin duâsını okusun! Allahü teâlâ Onu muhakkak kurtarır. Duâ şudur: Lâ ilâhe illâ ente sübhâne-ke innî küntü minez-zâlimîn . (15)
Yine hadis-i şerifte, Sabah, kalkınca, üç kere Bismillâhillezî lâ-yedurru ma’asmihî şey’ün fil’ardı velâ fissemâ ve hüvessemî’ul’alim, (16) okuyana akşama kadar, hiç derd, belâ gelmez buyuruldu.
Bismillâhirrahmânirrahîm ve lâ-havle ve lâ-kuvvete illâ billâhil’ aliyyil’azîm. (24) Duâsı da, ruhi hastalıklar ve bütün hastalıklar için okunur. Derdlerden kurtulmak için ve murâda kavuşmak için beşyüz kerre okunur. Evvelinde ve âhirinde yüzer def’a salevât-ı şerîfe okuyup duâ etmelidir. Ayrıca şu duâ da okunmalıdır.
Yâ Allahü biketehassantü ve biabdike ve resûlike seyyidine Muhammedin sallAllahü teâlâ aleyhi ve sellem estecertü. (52)


Cevap: Dert ten kurtulmak için okunacak dua

Fetva Meclisi
Dert ve Beladan kurtulmak için Peygamber efendimizin Tavsiye ettiği Yunus Peygamberin Duası

Okudunuz mu?  Taziye ve Başsağlığı duası

Cevap: Dert ten kurtulmak için okunacak dua

tugcee
< "Bismillâhirrahmânirrahîm ve lâ-havle ve lâ-kuvvete illâ billâhil’ aliyyil’azîm” (24) Duâsı da, ruhi hastalıklar ve bütün hastalıklar için okunur Derdlerden kurtulmak için ve murâda kavuşmak için beşyüz kerre okunur >
böyle bir takım rakamlara göre okumak doğrumudur mesela bu rakam neye göre belirlenmistir Kuran da yazarmı yanlıs anlamayın sorgulamak için değil meraktan soruyorum

Okudunuz mu?  Nazar Değmesine Karşı Yapılacak Dua türkçe arapça

Cevap: Dert ten kurtulmak için okunacak dua

zekicubukcu2
Rabbi yasir,velatü esr,Rabbi temmim bir hayr.Bu duanın da okunmasında büyük fayda var.Rabbım; Tüm ümmeti Muhammedi (SAV) her türlü sıkıntı,keder,ve darlıktan kurtarsın.


sıkıntı beladan kurtulmak için dua, dert ve beladan kurtulmak için okunacak dua, rabbiyasir duası

Bu kategoride yer alan Arapça-türkçe Hatim Duası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dert ten kurtulmak için okunacak dua Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.