Anasayfa
30 Haziran 2023, 23:41
dualar
Yönetici

Dert ve belâdan kurtulmak için okunacak duâ

Dert ve belâdan kurtulmak için okunacak duâ

sbr yldrm
Dert ve belâdan kurtulmak için okunacak duâ

Hadis-i şerifte buyuruldu ki, Birinize derd ve belâ gelince, Yûnüs Peygamberin duâsını okusun! Allahü teâlâ Onu muhakkak kurtarır. Duâ şudur: Lâ ilâhe illâ ente sübhâne-ke innî küntü minez-zâlimîn . (15)
Yine hadis-i şerifte, Sabah, kalkınca, üç kere Bismillâhillezî lâ-yedurru ma’asmihî şey’ün fil’ardı velâ fissemâ ve hüvessemî’ul’alim, (16) okuyana akşama kadar, hiç derd, belâ gelmez buyuruldu.
Bismillâhirrahmânirrahîm ve lâ-havle ve lâ-kuvvete illâ billâhil’ aliyyil’azîm. (24) Duâsı da, ruhi hastalıklar ve bütün hastalıklar için okunur. Derdlerden kurtulmak için ve murâda kavuşmak için beşyüz kerre okunur. Evvelinde ve âhirinde yüzer def’a salevât-ı şerîfe okuyup duâ etmelidir. Ayrıca şu duâ da okunmalıdır.
Yâ Allahü biketehassantü ve biabdike ve resûlike seyyidine Muhammedin sallAllahü teâlâ aleyhi ve sellem estecertü. (52)


Cevap: Dert ve belâdan kurtulmak için okunacak duâ

elif_yagmur
la havle vela kuvveti illa billahi aliyyil azim


Yanıt: Dert ve belâdan kurtulmak için okunacak duâ

svmş’ben
: Lâ ilâhe illâ ente sübhâne-ke innî küntü minez-zâlimîn”.

Bismillâhillezî lâ-yedurru ma’asmihî şey’ün fil’ardı velâ fissemâ ve hüvessemî’ul’alim,

"Bismillâhirrahmânirrahîm ve lâ-havle ve lâ-kuvvete illâ billâhil’ aliyyil’azîm.”

Okudunuz mu?  Zulme Uğrayanın Duası

Yâ Allahü biketehassantü ve biabdike ve resûlike seyyidine Muhammedin sallAllahü teâlâ aleyhi ve sellem estecertü.


Cevap: Dert ve belâdan kurtulmak için okunacak duâ

Hoca
Kötülükten Korunmak İçin Okunacak Dualar

-. Yahya b. Said şöyle rivayet eder: Halid b.Velid (r.a.), Resûlullah (s.a.v.)’e
«— Rüyamda korkuyorum.» dedi.Resûlullah (s.a.v.)’de şunları oku buyurdu: «Allah’ın gazabından, azabından, kullarının kötülüklerinden, şeytanların vesvesesinden ve benimle beraber bulunup bana zarar vermelerinden Allah’ın noksanlıktan uzak, tam ve üstün kelimelerine sığınırım.»

-. Yahya b. Said’den: Resûlulîah (s.a.v.) geceleyin götürüldüğü bir yerde ateşten bir meşaleyle kendisini arayan bir cin gördü. Nereye dönse onu arıyordu. Cebrail kendisine:
«— Sana, okuduğun zaman ateşini söndürecek ve onu yüz üstü düşürecek bir kaç kelime öğreteyim mi?» dediğinde Resûlullah (s.a.v.):
«— Evet, Öğret» deyince Cebrail: «Şunları oku» dedi:
«Gökten inen azabından, yerden yükselen kötülüklerin şerrinden, Allah’ın, yerin altında ve üstünde yarattığı mahlûkların şerrinden, gece ve gündüzün fitnelerinden, gece ve gündüz meydana gelen hayırlı şeylerin dışındaki felaketlerden Allah’a ve onun noksanlıktan uzak, hiç bir iyinin ve kötünün ulaşamayacağı kelimelerine sığınırım.»

Okudunuz mu?  Namaz Kılmazsak Dua Kabul Olmaz Mı?

-. Ebû Hüreyre (r.a.) der ki: Eşlem kabilesinden bir adam: «— Ben bu gece uyumadım.» dedi. Resûlullah (s.a.v.): «— Neden?» diye sorunca:
«— Beni bir akrep soktu.»diye cevap verdi. Bunun üzerine Resûlullah (s.a.v.):
«— Eğer akşamleyin: Yarattığı şeylerin şerrinden, Allah’ın noksanlıktan uzak, tam ve üstün kelimelerine sığınının, deseydin sana zarar veremezdi.» buyurdu.

-. Ka’kâ b. Hakîm’den: Ka’bül-Ahbar «Eğer söylediğim bir kaç kelime olmasaydı, yahudiler beni merkep yapacaklardı.» dedi. Kendisine:
«— O kelimeler nedir?» diye sorulduğunda, şöyle dedi:
«— Yaratıp çoğalttığı şeylerin şerrinden, kendisinden daha büyük bir şey olmayan Allah’a, hiçbir iyinin ve kötünün ulaşamı-yacağı noksanlıktan uzak, tam ve üstün kelimelerine, Allah’ın bildiğim ve bilmediğim bütün güzel isimlerine sığınırım.»


Fetva Meclisi
Hadis-i şerifte buyuruldu ki, Birinize derd ve belâ gelince, Yûnüs Peygamberin duâsını okusun! Allahü teâlâ Onu muhakkak kurtarır. Duâ şudur: Lâ ilâhe illâ ente sübhâne-ke innî küntü minez-zâlimîn .

Yine hadis-i şerifte, Sabah, kalkınca, üç kere Bismillâhillezî lâ-yedurru ma’asmihî şey’ün fil’ardı velâ fissemâ ve hüvessemî’ul’alim, okuyana akşama kadar, hiç derd, belâ gelmez buyuruldu.

Bismillâhirrahmânirrahîm ve lâ-havle ve lâ-kuvvete illâ billâhil’ aliyyil’azîm. Duâsı da, ruhi hastalıklar ve bütün hastalıklar için okunur. Derdlerden kurtulmak için ve murâda kavuşmak için beşyüz kerre okunur. Evvelinde ve âhirinde yüzer def’a salevât-ı şerîfe okuyup duâ etmelidir. Ayrıca şu duâ da okunmalıdır.

Yâ Allahü biketehassantü ve biabdike ve resûlike seyyidine Muhammedin sallAllahü teâlâ aleyhi ve sellem estecertü.


nurya
o kadar çok dua varki ezberlemek gerekir bence en güzeli kuranda olan dualardır nasılsa çocukluğumuzdan beri okuyoruz zorda gelmez ,felak,nas,ayetel kürsi bizleri korur ALLAH(cc) izniyle evvelALLAH

Okudunuz mu?  Kuran Hatmi duası ve meali (arapça türkçe)

abd
ya hayyum ya kayyum birahmetike estagisu


hacile
la ilahe illAllah Muhammeden resulullah


Kayıtsız Üye
Okunuşu:
Bismillahirrahmanirrahiym Allahumme inni es’eluke bismikel a’zamil mektubi min nuri vechikel alel muebbed Eddfümil bakıl muhalledFi kalbi nebiyyike ve rasulike Muhammed Ve es’eluke bismikel
a’zamil vahıdi bir vahdetil ehad El muteali an vahdetil kemmi vel adedEl mukaddesi an kulli ehad Ve bir hakkı Bismillahirrahmanirrahiymi Kul huvellahu ehad Allahussamed Lem yelid ve lem yllled Ve lem yekun lehu kufuven ehadun en tusalliye ala seyyidina Muhammedin sırri hayatil vucud Ves sebebil a’zami li kulli mevcud Salaten tusebbitu fi kalbil iman Ve tuhafizunil Kur’an Ve teftehu li biha nural cennat Ve nuran neıym Ve nuran nezari ila vechikel Kerim Ve ala alihi ve sahbihi ve sellim

Okudunuz mu?  Allahtan İstemeyi Biliyormuyuz .

Sırları:
Her gün bu salavatı şerifeyi (100) defa okuyan evliyalar zümresine dahil olur.
Düşman şerrinden korunmak için cumartesi gecesi(1000) okunur.
Kayboln ve çalınan bir şeyin bulunması için her gün (7) defa okunur.
Bir muradın olması için fakir fukaraya sadaka verilir.Daha sonra bu salavatı (100) defa okursan ve sevabını Hazreti Peygamber Efendimiz(s.a.v)’in ruhuna hediye edersin ve muradını Allah Teâlâ’dan istersin.
Baş ağrısı,göz ağrısı ve vücut ağrıları için gül suyunun üzerine bu salavatı şerife fatiha süresi ile birlikte 7 defa okunur.Ve bu su ile ağrıyan yer üzerine masaj yapılırsa ağrılar Allah’ın izni ile ortadan kalkar.
Doğum anında zorluk çeken kadınların üzerine 7 defa okunursa faydası görülücektir.
Ruhi hastalığın tedavisi için her gün (7) defa hastanın üzerine okunur.
Unutkanlığın,heyecanın,psikolojik sıkıntının ve kalp ağrısının giderilmesi için hastanın her gün bu salavatı şerifeyi okumaya devam etmesi gerekir.Bu okuma anında hastanın buhurlanması faydalı olucaktır.
Peygamber(s.a.v)’i rüyada görmek istiyorsan ve dünyevi ve uhrevi bir konuda haberdar olmak istiyorsan yatmadan önce (100) defa bu salavat-ı şerifeyi oku kıbleye yönelerek yat.yatmadan önce gül yağı veya gül suyu sürün.Allah’ın izni ile muradının nail olduğunu göreceksin(S.Dâreyn)

Okudunuz mu?  İçten bir dua

Esad
Kardeşim ne sıkıntın olursa olsun İnşirah Suresini bilerek okuduğunda ve tefsirine hakim olduğunda sana da yardımcı olacaktır.
Okumuş olduğum inşirah suresini paylaşmak istedim görünce.Allah şafi ismiyle şifa versin.Her namazdan sonra okumaya gayret et.Sayı olarak 7 ve 9 olarak hatırlıyorum.Cübbeli hocadan duymuştum


Dost de
Hayırlı geceler
Şimdi olay ben küçüken yolda arabada sıkışmıştım tuvalet yani (idrar) ve şu anda misafirliğe giderken bir yola çıkarken namaza giderken sürekli tuvalete çıkma gereği duyuyorum yani bu tür yerlerde bir korku başlıyor bende kendi kendime tıriplere giriyorum pisikolojik olarak aklıma geliyor doktorada gtim bir hocayada gitim okumuş su verdi muska yaptı ama çözüm olmadı şüpesizki dermanı vardır bende arıyorum teşekür ederim şimdiden mesela tuvalete idrarımı yapıp 10 dakalık bir yola çıkıyorum arabaya biner binmez aklıma geliyor ve sıkışıyorum ne yapacağımıda bilmiyorum derdimin çaresi nedir

Okudunuz mu?  En Güzel Sabah Duaları

Kayıtsız Üye
Ben bii gunah isledim hirsizlik yaptim ve suanda korkuyorum yakalanacam diye bir hata yaptim Allahtan baska siginacak kimsemde yok hatami anladim belayi def etmek için hangi duayi okumam lazim yardımcı olursaniz Allah rizasi için. Bi cvp sagolun simdiden


Kayıtsız Üye
Öncelikle izni olmadan aldığınız şeyin iade etmenin bir yolunu bulun.. Hani direk götürüp veremiyorsanız da mutlaka ama mutlaka bunu iade edin.. Aldığınız şeyin ne olduğunu belirtmediğiniz için bunu bilemiyoruz. Onu artık verme imkanı yoksa da onun yerine geçebilcek bir ikame ürün veya nakit ödemelisiniz.. Sonrasında tovbe istiğfar edersiniz Rabbim affeder inşAllah..


Kayıtsız Üye
Allah’a dua et namaz kil kuran oku hayirli bisey yap Allahin iznile kapuledilebilir Allah’a dua et


Kayıtsız Üye
Ben ne kadar iyilik yaparsam insanlar dan bir olasan kötülük gördüm ben hiçbir kimsenin kalbi kırılmasın diye hep beni kırıyorlar ben artık üzülen olmak istemiyorum çocuklumdan beri üzülen ben oldum ne kadar iyi olursan o kadar kırdılar beni komşuluklar olmuş iki yüzlü yüzüne gülen sonraları dedikodu yapıyorlar ya bu nasıl komşuluktur siz söyleyin bana ben 57yaşın hastayım diye böyle yapıyorlar ben çok üzülüyorum

Okudunuz mu?  Kardeşlerimizi dua ile hatırlamalı

Kayıtsız Üye
Hırsızlık yaptıysan pişman olmuş sun bol tövbe yap ve esmaları okuyun doğru yolu bulursunuz ve kalbiniz sizi dogrulga götürür hatta polis emniyetini kendiniz gidin … kün ve yekün…. Yüce Rabbimin mucizelere sınırsızdır….ilk adımı atın


Kayıtsız Üye
İnsan hata işler pişman olur Rabbime sığınmak bolbol tövbe etmek en güzeli her derde bir hayır vardır sabtedip dua Edip gunahimizi terkederek rabbim bizi korur


Kayıtsız Üye
Selm Aleykum hayırlı geceler 3 aydır Allahım yardım etsin inşAllah benim 16 aylık kızım var hep kafa üstü düşüyor Artık korku içim e girmiş 8 ÇOCUĞUM var hep hastalanıyorlar Allah yardımcın olsun ne yapayimbsasirdim dua okuyom peygamber efendimizin okuduğu şifa duasını okuyom daha ne yapacağımı bilmiyom Allah herkesin yardımcısı olsun Amin iyi Aksamlar


Kayıtsız Üye
S.a ben ebru bana iftira atildi basimda bela var teyzemden yana nisanlimdan ayrildim bunun için bana lütfen yardim ci olurmusunuz lütfen çok zordayim ne yapmam lazim nisanlimin bana donmesi için ne duası okumam lazim Allah rizasi için yardim edin


ACİLSERVİS
Aleykümüsselam. konunun başında dualar yazılmış ilave ekleyeceğimiz bir şey yok. Dualarını elbette eksik etmemelisin. Ama bir şeyler yapmalısın gayret göstermelisin ki sorunları kaldırabilesin. Öyle okuyayım geri gelecek diye bir şey söz konusu değil.

Okudunuz mu?  Hz. Ali (r.a) Efendimizin yakarışı (duası)

Kayıtsız Üye
Allah’ım işlemiş olduğum cümle günahlardan tevbe ediyorum. Bu günahlardan kurtulmak için Sana sığınıp Senden yardım bekliyorum. İşlemiş olduğum günah ve hatalar sebebiyle bana azap etme ve bana büyük musibetler belalar verme. Nefsimin şerrinden, şeytanların şerrinden, şeytanlaşmış insanların şerrinden ve cümle mahlkukatının şerrinden Sana sığınıyorum. Beni muhafaza eyle Ya Rabbi. Yalnız Sana dua eder ve yalnız Sana tevekkül ederim, Seni bütün noksanlardan tenzih ederim Ey Rabbim. Amin.


Kayıtsız Üye
Allah rizasi için bana yardim edin basimda bir Bela var ne O lur bana dua edin Ben bir hata yaptimm yalvaririm bana dua edin Allahtan baska siginacagim kimsem yok simdiden Allah razı olsun.


Kayıtsız Üye
Benim okulda başıma bir bela geldi kızlar beni dövüyorlar. Gizlice elimde kalkmıyor hem büyüklerim hemde gücüm yetmez Korkuyorum anneme desem üzülmesini istemiyorum nedeni birisi iftira atmış üzerime onlarda o yalana inandı o kız beni çıkışta sıkıştırdı inşAllah bu duayı okuyunca bu bela gider Allah’ını seven Allah’ım ona yardım et desin nolur Korkuyorum artık dayanamıyorum bir tavsiye dua önerin lütfen

Okudunuz mu?  Abdülkadir Geylani Hazretleri'nin Hizbü'n Nasr Duası

mum
Peygamberimiz (s), ne zulmedin nede zulmu kabul edin buyurmuş
Bu dövme konusunu mutlaka aile ve okul yönetimine açın gereği yapılsun, pısırık yaşamayın


Kayıtsız Üye
Selam aleyküm hayırlı cumalar geçmişte yaptığım hataların günahların cezasını çekmek üzereyim çok zor durumdayım bana dua edin Rabbim herkesin yardımcısı olsun kimseyi zor durumda bırakmasın Rabbim herkesin hayırlı dermanını versin inşAllah


1919
İş yerimde ahlaksız sürekli çalışırken küfür eden ve kaba davranış gösteren ve bu davranışları yüzünden yeri geldiğinde kendiminde zor durumda kaldığım birisi var. Ve sürekli insanların hakkını yiyor arkasından konuşuyor amir çalışan fark etmez hep atıp tutuyor. Sürekli insanların açığını arayıp olur olmaz yalan yanlış hatta iftiraya varacak şekilde konuşuyup insanları zor duruma düşürmek için elinden geleni yapıyor. Sürekli olmayan hastalığı ile rapor almaya en ufak şeyi abartiyor rapor alıp özellikle yaz aylarında sürekli her sene bunu yapıp bizi zor durumda bırakıyor. Bir konu olduğunda kendisinin söylediği yalan yanlış şeyleri başkasi söylemiş gibi anlatıp başkasını zorda bırakıyor. Ve bu kişiye vaktine her işine koşup iyilik ettim hakkımı zerre helal etmiyorum ve bir an evve gitmesini ve şerrinden bize verdiği zarardan kurtulmak istiyoruz. Ne olur yardım edin dua edin işyerinde huzur bırakmadı Allah bildiği gibi yapsın.

Okudunuz mu?  Hastanın iyileşmesi için duâ

Hafiz
La ilahe illa ente sunhaneke inni küntü minez-zalimin Yunus (a.s.)nin duasıdır ve Kuranı Kerimde de geçer.


Kayıtsız Üye
masAllah bu dunya sizin gibi okuyanlarla dolsun taşsin Amin


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm kardeşim, bilinç altınıza bu durumun artık bittiğini gelip geçtiğini yerleştirmeniz gerekiyor bu konuda Uzman yardımı alabilirsiniz çok kısa sürede geçecektir.


dert ve beladan kurtulmak için okunacak dua, Beladan kurtulmak için okunacak dua, beladan kurtulma duası

Bu kategoride yer alan Baş ağrısı için dua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dert ve belâdan kurtulmak için okunacak duâ Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.