Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:18
Namaz
Abone

Namazda nelere dikkat edilmesi gereklidir?

Namazda nelere dikkat edilmesi gereklidir?

Kayıtsız Üye
Namazda nelere dikkat etmeliyiz Bir kişi namaz kılarken nelere dikkat etmesi gerekmektedir ?


Yorum: Namazda nelere dikkat edilmesi gereklidir?

arifselim
Selamun aleykum. Namaz, Allah’ın huzuruna durmak demektir. Namazın öncelikle şartlarına, sünnetlerine, adaplarına, mekruhlarına ve namazı bozan durumlarına dikkat etmek gerekir. Kısaca bir İslam ilmihalinden namazla alakalı olan bilgileri iyice okuyup öğrenmek ve dikkat etmek gerekir. Bu bilgileri öğrenmek her müslümanın bir vazifesidir.

Okudunuz mu?  Şükür namazı adağı

Yorum: Namazda nelere dikkat edilmesi gereklidir?

Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm. Çok şükür namaz ibadetimi yapmaya başladım. Allah’ın izniyle namaz borçlarımı da ödemek istiyorum. Birçok yerden kaza namazı ile ilgili bilgi edinmeye çalıştım fakat sürekli şüphede kalıyorum.
1. sorum: Vakit namazlarının sünnetini kılarken aynı zamanda kaza namazına niyetlenebiliyor muyuz?
2. sorum: Eğer niyetlenebiliyorsak misal öğle, ikindi ve yatsı namazının dört rekatlık sünnetlerinde de niyet edebilir miyim? Burada şüpheye düştüğüm nokta farz namazları ile sünnetlerin kılınışı arasındaki farklılık. Namazım kabul olur mı Hak Teala’nın nezdinde inşAllah?

Okudunuz mu?  Şafii mezhebinde olanlar nasıl namaz kılmalıdır? Dualar hangileridir ve kaç farz kaç sünnet kazası nasıl olur?

Yorum: Namazda nelere dikkat edilmesi gereklidir?

arifselim
Aleykum selam kardeşim. Allah ibadetlerini kabul eylesin. Her namaz kendi başına kılınır. Bir namazda başka bir namaz içinde niyet edilemez. Yani sünnetleri ayrı ve kazaları ayrı kılman gerekir.


Kayıtsız Üye
Verdiğiniz yanıt için Rabbim razı olsun sizlerden.

Okudunuz mu?  Namazda salli-barik okurken seyyidina demek

Kayıtsız Üye
Esim namazı çok sesli kiliyor.namaz kilarken kasiniyor,sallaniyor,,kipirdiyor.uyarincada sen isine bak diyor.


Kayıtsız Üye
eşinizi uyardığınız için sevap kazanıyorsunuz ama sen işine bak dediğinde siz hala onu uyarın çünkü o namaz da melekler fena dua eder ona 🙁


namaz kılarken dikkat edilmesi gerekenler, namazda dikkat edilmesi gerekenler, namaz kılarken nelere dikkat etmeliyiz

Bu kategoride yer alan Ebabil namazı nasıl kılınır hangi dualar okunur başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda nelere dikkat edilmesi gereklidir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.