Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:49
Cenaze
Yönetici

Ölünün kefeni kaç parça olmalıdır?

Ölünün kefeni kaç parça olmalıdır?

Fetva Meclisi

Soru: Ölünün kefeni kaç parça olmalıdır?

Cevap: Erkeğin kefeninin üç parça, kadının kefeninin, beş parça olması sünnettir. Daha fazla olması bid’attır. Kefenin yeni, temiz, kıymetli ve beyaz pamuklu [patiska] olması sünnettir. Erkeğe, ipek kefen haramdır. Tabutunu da, ipekle örtmek haramdır. Kadınlara ipek caizdir.

Okudunuz mu?  Ölen kişinin cenazesi uzun müddet bekletilebilir mi?

Yorum: Ölünün kefeni kaç parça olmalıdır?

ATİE
erkek ve kadın arasında budurum değişir kadının biraz daha fazladır erkeğe göre fakat önemli olan dinimize göre usulünce herşeyin yerine getirilmesidir


kefen kaç parça, kefen kaç parçadan oluşur, kefen kaç parçadır

Bu kategoride yer alan Erkek ve kadın için, kaç metre kefen bezi almak gerekir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ölünün kefeni kaç parça olmalıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.