Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:50
sizden0
Abone

İmam Şafinin darul islam ve darul harp hakkındaki görüşü nedir?

İmam Şafinin darul islam ve darul harp hakkındaki görüşü nedir?

sorularla islam
İmam Şafinin darul islam ve darul harp hakkındaki görüşü nedir?


Cevap: İmam Şafinin darul islam ve darul harp hakkındaki görüşü nedir?

Desert Rose
Şafiî mezhebine göre, bir diyar ya-hut bir memleket bir defa dahi olsun Müslümanlar tarafından zaptedilmis ise, o diyar ve o memleket artık kıyamete kadar «DarüIislâm»dır. Böyle bir memle-ket sonradan kâfirlerin eline geçse bile, bu hüküm değişmez. Hatta Müslüman-larla barış halinde bulunan gayri müslimlerin ülkeleri de «Darülharb» değildir. (3).

Okudunuz mu?  Namazın kabul olması için idrar iç çamaşırda avuç içi kadar bir alanı geçmeyecek değil mi?

İmam-ı Şafiî’nin içtihadı açık ve te’vilsizdir. Demek ki Şafiî mezhebine göre değil Türkiye; Yugoslavya, Bulgaristan, Yunanistan, Buhara, Semerkant, Kırım bile «Darülharb» değil, «Darülislâm»dır. İmam-ı Şafiî’ye göre, bir diyarın «Darülharp» olması için, Müslümanla-rın idaresi altına hiç girmemiş olması ve Müslümanlarla sulh halinde olmaması lâzımdır.
Bilmen, Ö. N. a.g.e., III / 335.

Okudunuz mu?  Dini gruplaştıran Cemaatlere katılmak ?

Ahmet Şahin /Sorularla İslamiyet


Cevap: İmam Şafinin darul islam ve darul harp hakkındaki görüşü nedir?

Kayıtsız Üye
İmam Şafiinin bu konu hakkındaki görüşünü sayenizde öğrendim. Faydalı bilgi verdiniz.


darul islam

Bu kategoride yer alan Normal bir dizi izlerken birden meni mi veya mezi mi anlayamadım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İmam Şafinin darul islam ve darul harp hakkındaki görüşü nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.