Anasayfa
23 Nisan 2023, 10:29
missa04
Abone

Darul harp nedir? Darul harbın şartları nelerdir?

Darul harp nedir? Darul harbın şartları nelerdir?

Kayıtsız Üye
Darul harp nedir ne anlama gelmektedir darul harbın şartları nelerdir konu hakkında bilgiler verir misiniz ?


Yorum: Darul harp nedir? Darul harbın şartları nelerdir?

arifselim
Selamun aleykum. Darul harp kelime anlamı olarak savaş diyarı anlamındadır. İslam otoritesinin bulunmadığı ve İslam kanunlarının uygulanmadığı topraklara denir. Ancak bunun şartları vardır. Bu konuda alimler görüş beyan ederek açıklamışlardır. En makbul olan görüşe göre ise bir memleket bir kere darul islama girdimi artık o memleket kıyamete kadar darul islam olarak kabul edilir.

Ömer Nasuhî Bilmen Hukuk-u İslâmiye ve Istılâhat-ı Fıkhiyye Kamûsu’nda Darü’l-İslâm ve Darü’l-Harb’i şöyle tarif eder:

«Darü’l-İslâm, Müslümanların hâkimiyeti altında bulunup Müslümanların emn ve eman içinde yaşayarak dinî vazifelerini ifa ettikleri yerlerdir. Müslümanlar ile aralarında müsalâha ve muvadecı bulunmayan gayr-i müslimlerin hâkimiyeti altında bulunan yerler de Darü’l-Harb’tir».

Okudunuz mu?  İmansız Ölme Korkusundan İntihar Etmek

Cevap: Darul harp nedir? Darul harbın şartları nelerdir?

Kayıtsız Üye
değildir. şayet darül harb olsaydı sen o düzeni yıkman için cihad etmen gerekirdi. ayrıca 3 kural var. komşu ülkelerden biri bile müslüman olmayacak. islmai yaşam engellenecek ( tam anlamıyla. misal ezan okunamaması gibi ) , müslüman kurallarının uygulanamaması


Yorum: Darul harp nedir? Darul harbın şartları nelerdir?

Kayıtsız Üye
Biz şu anda darulharptamiyiz darulharpta bankadan çekilen para haram değil deniliyor


Selam2
Darulharpta falan değilsin. Bak bir üstteki ziyaretçi darulharpta olsaydın cihat halinde olman gerekirdi diyor. En son aklına gelecek olan şey faiz olsun.

Okudunuz mu?  Duaya el açmak farz mıdır ?

Kayıtsız Üye
Türkiye darul harptır!!!! Bu kadar yazıyı okuyupta nasıl olmadığı kanaatine vardınız anlamadım..alahın kanunlarıyla yönetilmiyor ,tağut düzeni var ,muhakeme olunan kanunlar islam değil,devlet tüm alanlarında laikliği kabul ediyor ve kendisiyle çalışacaklarada bunu dayatıyor.(yemin metinleri).veee ne yazıkki bu diyanet içinde geçerlidir.burada kaynak olarak göstermelerine rağmen Allahın düzeni hakkında,ahkam ayetleri hakkında, tağut hakkında ,bu sisteme ortak olmak hakkında islamın hükümlerini asla anlatmamaları tamda tagutun istediği şeydir.


Kayıtsız Üye
Türkiye Cumhuriyetine darul harp diyenler gafil ve aptal takımıdır, aynı zamanda sapıktırlar. Şu an işledikleri günahları darul harb i bahane göstererek örtmeye çalışmaktadırlar. İnsanımızın dini duygularını kullanarak devletimize karşı kışkırtmakta ve şer odaklarına hizmetlerini esirgememektedirler. Hilafetin Son sancaktarı olan Türklere, peygamberimiz (S.A.V) türkler hakkında ;
Türkler dünyaya iki kere hükmedecektir…"Türkler size dokunmadığı,harb etmediği sürece ,sakın siz de Türklere dokunmayınız!"(en-Nesei,Sünen en-Nesei,4,s:44)

Okudunuz mu?  Köpeklerim öldü dua okunurmu

Türkiye Cumhuriyeti Devleti halen nerede bir mazlum görse halkıyla beraber yardımına manen ve madden koşmakta ve yaralarını sarmaktadır. sapıklık ve taassub içerisinde bulunan bu sahtekarlara itibar etmeyiniz. her konuda dünyayı etkilemeyi başarmış bu millet "yaradılanı sev yaradandan ötürü" ilkesiyle, Kur’an-ı kerim’ in emirlerinden şaşmayarak yaşamına ve gelişimine devam etmektedir. Hiçkimse gördüğü günahları bir millet işliyormuş gibi hüküm veremez. %99 u müslüman ülkemizde velev ki herkes kafir olsa idi ve 1 müslüman yaşasa idi siz yine millete kafir diyemezsiniz. Başta belirttiğim gibi bu bahanelerle günahlarını örtmek isteyen ve bunları meşrulaştırmaya çalışanlar birşeyi mutlaka bilmelidirler ;
Sonra da gerçek Mevlâlarına döndürülürler. Dikkatli olun, hüküm ancak O’nundur ve O, hesap görenlerin en süratlisidir. (EN’AM/62)

Okudunuz mu?  Anne karnında ölen bebeği kürtajla almak

Kayıtsız Üye
Türkiye darulharp ülkesidir çünkü anayasada türkiye cumhuriyetinin dini yoktur terimi vardır ayrıca biz islam hukukuyla yònetilmiyoruz islam hukukuyla yönetilseydik bu ülkede genelevleri olmazdı devlet bu evlerden vergi alıp memuruna maaş olarak veriyor yani hep haram para dönüyor yani islam hukuku yok oyuzden ülkemiz darulharp ulkesidir


Kayıtsız Üye
birisi aynı düşünceye katılmadığında ona hakaretmi etmesi gerekiyor sen darul harp görürsün ben darul islam görürüm.. düşünce farkı olduğunda insanlara hakaret etmeye gerek yok..bu ülkede çok şeyler değişti ve değişmeyede devam ediyor inşAllah hayırlı bir değişim olur unutmayınki bu ülkede islam karşıtı devrimler yapıldı hilafet kaldırıldı şapka kanunu gibi islam dışı devrimler yapıldı. karşı çıkan cihat edenler asıldı hapishanelerde işkenceler yapıldı..benim islami bilgim fazla yok fakat ALLAH buyuruyorki ALLAH,ın indirdikleriyle hükmeyenler kafirlerin ta kendileridir buyuruyor..daha düne kadar sırf baş örtüsünden dolayı kendi vatanında okuması için başörtüsünü çıkarmak zorundaydı.. şimdi siz buna darul islam diyorsunuz cumasına gidemeyen yüzbinlerce çalışan var sakalını kesmediği için devlet kurumlarında işe giremeyen müslümanlar var…benim düşüncem bu ülke düne kadar darul harp idi..şimdi darul islama dönüşüyor..

Okudunuz mu?  Ensest ilişki yaşamanın dini hükmü nedir,af olması için ne yapılmalıdır?

Kayıtsız Üye
kandırılmış ve kananlar vede haşhaşide denir bu düşünceye sahip olanlar darul harp olan biryerde cihad olmadan mı bu hükmü kendinizce koyuyorsunuz cihad ettinmi sen hiç Allah için dinin içinde bunu kendince hak görüyorsunuz yazık ki düşünmüyorlar kendilerini kandırıyorlar;

Okudunuz mu?  Saç dökülmemesi için okunacak dua

Kayıtsız Üye
arkadaşlar neyin peşindesiniz islamda A dan Z ye her şeyin mutlaka bir cevabı vardır yukardan buraya kadar okudum görüşleri biri bana göre buna göre şuna göre falan diye bir sürü yorum yapılmış bu hükümler islam alimleri tarafından konulmuşki insanlar yaşadıkları yerlerde nasıl ne şekilde hareket etsinler babında konulmuş meseleler dar’ul harp yönetim kanunları şeriat,islam kanunu olmayan yerdir müştehit alimler binci şart olarak bunu koymuşlardır bu hüküm bir yerin dar.2ul harp beldesi olmsı için yeterlidir şimdi şatların arasında darul harp olan ülke başka bir islam ülkesine bağlı sınırı olmaması var paki şu an türkiyenin hiç bir islam ülkesine sınırı varmı "Dikkat"islam ülkesine diye şatların arasındaki diğer şart halkı müslüman olan ülkeye sınırı olacak diye bir kavram yok.bir yer islam devleti olmuşsa orası kıyamete kadar darul harp beldesi olmaz eğer olursa o ülkede bulunan bütün müslümanların üzerine cihat farz’u ayin olur doğru,peki cihad sadece islamda kıtal olarak geçen savaşma halimidir,Hayır tebliğ çalışması yapmqakta bir cihadtır. darul harp beldesinde müslüman bir bacının tesettüre girip Allahu taalanın emrine uymasıda bir cihadtır. müslümanın açıktan namaz kılmasıda bir cihadtır velhasıl bir müslüman o günün şartları ne olursa olsun rabbi taalanın helallerine ve haramlarına uyması da bir cihadtır herkes yaptığı zerre kadar hayırlı işin ve yaptığı zerre kadar şer işin hesabını mutlaka verecektir ahirette tüekiye laik demokratik bir ülkedir düne kadar türkiye islam devletidir demek suçtu tc kanunlarına göre ne zaman türkiyeyi bir islam halifesi yönetir devletin kanunları islam kanunu olur ve şeriat kanunları ile yönetilir o zaman türkiye islam devleti olur vesselam

Okudunuz mu?  Diyanet islam ansiklopedisi aşk maddesi

Kayıtsız Üye
Genelev varsa o ülke islam olmuyormuş ilginç.. Bir günaha İslamı bağlayıp, tek yanlışında komple silmek o kadar kolay mı vatanını..
Günah işleniyorsa hırsızlık yapmak çalmak çırpmak serbest yani bir ülkeden..
Hangi islam ülkesi ki o hayalinizdeki genelevsiz olan??? Hepsinde var istisnasız hepsinde.. Öyleyse siz darül islam için marsa gidin hocam..

Okudunuz mu?  İhtilam olamıyorum ne yapmalıyım?

Kayıtsız Üye
Şimdi güzel kardeşim. Her şey hoş güzel türkiye herkeze yardım ediyor haklısın. Ama bir yandan ümmeti Muhammedi canlı canlı toprağa koyan, ateşlere atan, tecavüz eden. Ülkelerlede uzlaşma sağlıyor ve dost oluyor. Müslümanın müslümandan başka dostu yoktur. Bir müslümanı öldüren katleden kanlı bir el ile sen nasıl dost olup ona yardım edersin. Şu an türkiye laik bir cumhuriyet ve bu aslında bizim gibi osmanlı torunlarıyız diye gezip o sisteme oy veren müslümanlara utanç verici olmalı. Çünki eğerki sen osmanlı torunuysan osmanlıyı yıkan laik yalan dolan bir sisteme oy veremzsin. Osmanlıyı yıkan sistem osmanlıyı geri getirmez bunu unutmayın.

Okudunuz mu?  Anne, baba, bayrak, silah, kuran üzerine yemin etmek haram mıdır?

Allah’ın rahmeti ve bereketi üzerinizde olsun inshaAllah


darül harp nedir, darul harp nedir, darul harb nedir

Bu kategoride yer alan İhtilam Olmak ne demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Darul harp nedir? Darul harbın şartları nelerdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.