Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:58
missa02
Abone

İmansız Ölme Korkusundan İntihar Etmek

İmansız Ölme Korkusundan İntihar Etmek

Kayıtsız Üye
Dindeki farklı yorumlar, farklı göruşler, tekfirciler, şu tağut, bu tağut, şu dinden çıkarır bu dinden çıkarır konuşmaları yüzünden bana din artık çok zor gelmeye başlıyor. Günlerimin neredeyse tamamı acaba şunu şunu yaparak yada böyle yaparak dinden mi çıktım? Acaba az önce tağuta mı başvurdum? Şu tağut mu bu tağut mu? . Ben bu muhasebeleri yapmaktan çok yoruluyorum ve panik atak geçirecek gibi oluyorum. Bu konuları düşünmekten en sonunda kafayı yemekten yada dinden soğumaktan korkmaya, ve imansız ölmekten daha da korkmaya başladım. İntiharın günah oldugunu biliyorum ama yaşadıkca da daha köyüye gideceğini duşunuyorum. Belki şehadet getirip canıma kıyarsam, en azından imanlı ölurum duşuncesi gelip duruyor. Ama sonuçta intihar…Yani ben bu işin içinden kısacası çıkamıyorum ve yaşama sevincim gittikçe azalıyor artık. Ben ne yapayım artık?

Okudunuz mu?  Tesettür ve örtünmeyle ilgili bir vaaz

Yorum: İmansız Ölme Korkusundan İntihar Etmek

Anonim123
Hoca değilim ama kendi düşüncemi belirtmek istiyorum.

Benim de ruhum daralıyo.
Benim de kusurlarım var.

Ama cidden ölümü beklemekten başka çaremiz yok ki ölümü bekliyene kadar çabalarsak zaten ne mutlu çabalayana diye de kanaat ederim. İntihar etme meselesini araştırdığımda sonsuz cehennem fetvasını çoğu yerde gördüm hatta hadis bile sölediler cehennemde nası öldüysen sonsuza kadar aynı şekilde ölmeye devam ediceğini diye. Ben bu fetvaları gördükten sonra intihar etmekten vazgeçmiştim ki seneler önce araştırmıştım ben bu intihar meselesini. Kısacası intihar akıldan 180 derece uzak bir iştir intihar edince kurtuluşa ermiyorsun bilakis kaybediyorsun… Onun yerine bir Somuncubaba Hazretlerinin çilehanesinde olmasamda benimde şu dünya çilehanemde Allah rızası için çile çekmeyi yeğlerim… Belki kurtuluşa eririm diye.

Okudunuz mu?  Akıl ve din ile ilgili şiir

Başka çare yok eğer iman edenlerdensen zaten başka çare olmadığını da bilirsin Allahtan başka yolda yok nereden geldiysek oraya gidiyoruz… Bazen ayet okuduğum oluyor aha ayvayı yedim dediğim anda sonuna "Allah çok merhametlidir esirgeyendir bağışlayıcıdır" gibi ifadeler ekleniyor… Neden ekleniyor hiç düşündün mü ?.. Allah bize kusursuz olun da demedi zaten Peygamberler büyük günahlar işlemesede Hz.Yunusun yunus balığının yutması gibi hadiselerde vardır belki biliyorsundur… Yani insanız cennet için kusursuzluk gerekmiyo.

Okudunuz mu?  Müslüman olmayanlara dua edilir mi

99 yaşına kadarlık ömrüm olsa 97’sinde kafir olsam 98’inde hidayete gelsem gene ben o secdeye giderim…
En iyisini Allah bilir…


Yorum: İmansız Ölme Korkusundan İntihar Etmek

Kayıtsız Üye
Sakın kardeşim öyle şey yapma.Tek yapman gereken aç bir Kur’an oku dua et Allah’a yönel şeytan senle uğraşıyor yapma kanma ona kendine gel.Allahın verildigi canı Allah alsın sen kendine yapma bu azabı.Seytan seni kötü bataklığına çekmeye çalıyor ahiretini zorda koymaya çalıyor.Kanma sen Allah’a yönel.Zordaysan bı psikiyatristen destek al.

Okudunuz mu?  Uyurken görülen rüyalar ve korku hakkında

Yorum: İmansız Ölme Korkusundan İntihar Etmek

misafir1
güzel kardeşim elhamdulillah ailemde ikinci derece akrabalarım arasında, sayılır bilinir alimler vardır. bunu niye söyledim, küçüklüğümden beri böyle çevrelerde büyüdüm, binler az gelmeye başladı belki onbin saatlere yakın derslerde dinlemişimdir. ben el fazı küfür, küfre rıza küfrü gibi küfürleri ne öğrendim ne duydum. bunlar üzerinde durulacak, bütün enerjinin bunlara sarfedileceği şeyler değildir. siz bunları niye dinliyorsunuz, niye öğreniyorsunuz. hiçbir şey bilmiyorsunuz sadece bunları öğreniyorsunuz. soruların hepside birbirine benziyor, hepsinde de dolaylı dolaylı anlamlar çıkararak, küfür üzerine suçlamalar veya suçlanmalarla ilgili sorular. insanlar hiçbir şey bilmiyor sadece el fazı küfrü biliyorlar. insan önce bir neyin ne olduğunu öğrenir.

Okudunuz mu?  Hayatım boyunca paratoner gibi tüm olumsuzluk beni buluyor..

böyle bir refleks belki insanların lakaytlığına sorumsuzluğuna ve umursamazlığına refleks olarak gelişmiş olabilir. insanlara aklını başına al, dalga geçer gibi iş yapma şeklinde anlatılabilir ancak bu, dolaylı dolaylı anlamlar çıkararak işi içinden çıkılmayacak hallere düşeceğimiz anlamına da gelmez. güzel kardeşim Allah bizden hiçbir şey istemiyor, biz zaten kuluz. başı boş yaratılmadık ve tekrar Rabbimize döndürüleceğiz. kulluğunda bazı gereklilikleri bazı sorumlulukları var, bunları da eksik gedik yerine getirmeye çalışıyoruz. bizim girdiğimiz çetrefiller çoğu zaman bizim kendimizle ilgili çetrefillerdir. günah işliyor masiyetlerden yüzümüzü çevirmiyor, heva hevesimizin peşinden koşuyoruzdur; onun gelgitleri onun ikilemleridir. dünyaya köleyizdir insanlara uşağızdır, beceremeyip kuyruğumuza teneke takılıp geri dönünce Rabbimize dönüyor islamı bir araç olarak görüyor, yaşadığımız onun agresiflikleridir. nefsimiz kıymetli geliyor boyun eğemiyoruzdur yaşadığımız onun kibri ve inkarıdır. egomuz kıymetli kibirli birisiyizdir, islamı üzerinden üstünlük sağlanacak, egomuzu tatmin edecek bir araç olarak görüyoruzdur. tartışmacı aidiyetci kampcı kişiliğimize veya başarısızlıklarımıza ve zaafiyetlerimize bir kılıf arama gayretidir. bu çeşitler de artabilir. yani kardeşim olay basit biz kuluz. kulluğumuzu ve acizliğimizi inkar etmek zaten mümkün değildir. kesilen onca ahkama, yapılan onca ukalalığa rağmen de, dünyada tutarlı başı sonu belli ne dediği anlaşılır yaradılışı ve hesab gününü inkar eden, bir tane bile var oluş iddiası da yoktur. yani olay ne biz neciyiz ben kimim diyenin karşısına sadece islam çıkar. ve inan bana kimse islamı inkar etmiyor, öğrendiklerini yaptıklarını yaşantısını kutsallaştırmaya çalışıyor.

Okudunuz mu?  Hınzır Eti Neden Haram ?

yani güzel kardeşim bu küfür hükümleri, zaten bizlerin çıkaracağı hükümler değildir. hele hele dolaylı dolaylı anlamlar çıkararak hükümler vereceğimiz meseleler hiç değildir. insanların aklına başına alıp dalga geçer gibi iş yapmamaları ile ilgilidir. dolu yapılacak hayır amel var kardeşim. ahirette sana faydası olacak dolu amel var. çık onlara talib ol, onlarla uğraş. kendi kendine düşündüklerinle kendi kendine verdiğin hükümlerle uğraşma.

Bu kategoride yer alan Arkadaşlık ile ilgili hikayeler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İmansız Ölme Korkusundan İntihar Etmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.