Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:26
missa04
Abone

İhtilam Olmak ne demektir?

İhtilam Olmak ne demektir?

Kayıtsız Üye
İhtilam Olmak ne demektir?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.


ihtilam olmak ne demek

Şema
ihtilam olmak nedir?

İhtilam, gece uyurken kişinin elinde olmadan boşalması yani menisinin çıkmasıdır. Kadın ve erkek arasında bir fark yoktur.
Rüya görmek de şart değildir.

Okudunuz mu?  Yakın Akrabaların Üzerimizdeki Hakları nelerdir?

Rüyada ihtilam olmak bilinçaltıyla ilgili midir?

Hira Nur
Günlük hayatımda müstehcen içerikleri olan dizi, film, müzik vs. ilgilenmiyorum izlemiyorum. Fakat cinsellikle ilgili rüyalar görüyorum, bazen ihtilam oluyorum. Bu benim bilinçaltımdan mı kaynaklanıyor yoksa bir ihtiyaç midir(ihtilam)? Rüyamda küçük bir müstehcen sahne bile görsem kendimi kirlenmiş, pislenmiş hissediyorum. Bu algı yanlış midir? Olması gereken yaklaşım nedir? Bunlardan arınabilmek için nasıl bir yol izlemem gerekir?

Okudunuz mu?  Dinden Çıkan Ne Yapmalı?

Yorum: Rüyada ihtilam olmak bilinçaltıyla ilgili midir?

Omer Faruk
Güzel kardeşim,

Öncellikle, cinsel ilişkiyi bir pislenme olarak değil bir nimet olarak almamız gerekiyor. Çünkü Allah’ın her iki cinsi birbirine yaklaştırmak için lutfettiği bir nimettir. Her nimet gibi cinsellik de kötü kullandığında kişiye ve çevresine zarar verir. Yemek kötü değildir ama çok yediğinizde ölümünüze ve çeşitli hastalıklara sebep verir. Alkol doğal halinde (meyvelerin içindeki haliyle) insanlara faydalı bir nimettir ama onu damıtır sarhoş edici hale getirirseniz felaketlere yol açar. Aynı şekilde evlenmemiş erkek/kadının rüyasında cinsellikle ilgili rüyalar görmesi FITRATTANDIR, Allah’ın nimetidir. Rüyanda bu tür şeyleri gördüğünde Allah’a şükredip, "Rabbim bana evleninceye kadar harama bakmamam ve düşmemem için lutfediyor" diye düşünmen gerekiyor.

Okudunuz mu?  Ana ve Babanın Vefatından Sonra Evlâdı Üzerinde Olan Hakları Nelerdir?

Çünkü Rasulullah (A.S) bir hadisinde:

Üç kişiden sorumluluk kaldırılmıştır: Uyanıncaya kadar uyuyandan, akıl hastalığına duçar olandan aklı başına gelinceye kadar ve ergenlik çağına gelinceye kadar çocuktan.

Rabbim nimetleri hakkıyla kullanıp, harama düşmeden kendisine vasıl olmayı nasip etsin…


ihtilam olmak, ihtilam olmak ne demek, ihtilam nedir

Bu kategoride yer alan Nişanlıyken yapılan imam nikahı nasıl bozulur başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İhtilam Olmak ne demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.