Anasayfa
20 Mayıs 2023, 23:45
Zekat
Yönetici

Ticari taksinin ve gelirlerinin zekatı nasıl hesaplanır?

Ticari taksinin ve gelirlerinin zekatı nasıl hesaplanır?

Fetva Meclisi
Soru :Ticari taksinin ve gelirlerinin zekatı nasıl hesaplanır?

Cevap : Ticari taksinin zekatı yoktur. Kiraya verilmiş ev ve arsalar gibidir. Sadece gelirinden zekat verilir.

Gelirlerinden zekat verirken yıllık birikimin kırkta biri verilmelidir.

Ticari taksinin veya kiralanan evin gelirleri biriktirilir. Yıl sonunda bu biriktirilen miktardan para kalırsa ve zekat verme yeter sayısına da ulaşırsa, bunların gelirlerini yüzde iki buçuğu yani kırkta biri zekat olarak verilir.

Bunun anlamı şudur: Ticari taksilerin gelirleri ve kiralanan evlerin gelirleri insanın diğer gelir kaynaklan gibidir. Yıl sonunda bir şey kalırsa ve zekat miktarına da ulaşırsa, zekatları verilir yoksa zekat farz olmaz. Bir insanın zekat verecek zengin sayılması için, nisab miktarı diye isimlendirilen zekat yeter sayısı kadar mala sahip olması gerekir. Nisap miktarı mala sahip olan kimse yıl sonunda gelirlerinden elinde kalanın tamamından kırkta bir zekat verir.


Cevap: Ticari taksinin ve gelirlerinin zekatı nasıl hesaplanır?

EHLİMAN
Ticaret yaparken gelirleri giderleri yazmak her zaman bu konularda hata yapmayı ve vebal altında kalmayı önler.Zira günlük hayatta bir çok şeye para harcanmaktadır.

Bu kategoride yer alan Fakir kardeşe zekât fitre verilebilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ticari taksinin ve gelirlerinin zekatı nasıl hesaplanır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.