Anasayfa
8 Mayıs 2021, 7:18
sizden02
Abone

Namaz abdesti alırken kulaklara mes verirken kulakta küpe olaması şartmı? idrar yolundan gelen akıntıyı pamukla koymak..

Namaz abdesti alırken kulaklara mes verirken kulakta küpe olaması şartmı? idrar yolundan gelen akıntıyı pamukla koymak..

asila
bir bayanin idrar yolunda akintisi oldugunda oraya pamuk koyasi halinde ogle ve ikindiyi yada diğer vakitleri kilabilirmi? yoksa her vakitde abdest mi almali? kendinden emin olmak adina pamuk koluyor ve ebdestini korumak adina bu doğru mudur? kulakara mes edeken kulakda kupe mecburimidir? abdest alirken basortusu baglanmlimidir? bir yerde okudum abdest aldikdan sonra saciniz acik bir erkek sizi gorurse abdestin bozimica yaziyodu, ama sac acik oldugu için günahı yazilir ama abdesti bozulmayz diyordu bu ne kadar dogru? simdiden teşekkürler..

Okudunuz mu?  Zinadan sonra pişman olursak Allah affedermi ?

Cevap: namaz abdesti alirken kulaklara mes verirken kulakda kupe olamsi sartmi? idrar yolundan gelen akintiyi pamukla ko

Ufkuaçık
Devamlı idrar akıntısında pamuk koymanız pek uygun değildir.Ancak bu istisna bir durum olduğu için bir namaz vaktinin abdesti ile diğer gelecek olan vakit namazını kılamazsınız.Şayet bu idrar dışarı çıkmıyorsa abdestinizi tutup diğer vaktin namazını kılabilirsiniz.

Okudunuz mu?  İstemeden Boşaldım..

Kulakları mesh etmek sünnet olduğundan küpelerinizi çıkarmaya bilirsiniz veya oynatmaya gerek yoktur..Bunda da sakınca yoktur.

Abdest alırken, şayet namahrem erkeklerin yanında abdest almaya mecbur olursanız başörtüsünü takmak mecburiyetindesiniz.Ancak başı açık olmak bu abdeste de mani değildir.Takva açısından başınızı kapalı iken abdest alırsınız.Başı açık abdest almak abdesti bozmaz.Ancak namahrem erkeklere saçınızı göstermemeye dikkat ediniz.

Okudunuz mu?  Zina yapmamak için istimna yapmak caiz mi?

Cevap: namaz abdesti alirken kulaklara mes verirken kulakda kupe olamsi sartmi? idrar yolundan gelen akintiyi pamukla ko

asila
abdestimi aldik disarda biri bizi gordu bu durumda abdest bozulur mu? birde idrar yolundaki akinti sürekli değil ve pamukla bunu engeliyorum ki camasira deymesin diye yani bu durumda bu abdestimle iki vakitlik namazımı kilabilirmiyim?

Okudunuz mu?  Ard arda 5 Kere gusül abdesti aldım, yardımlarınıza ihtiyacım var

Cevap: namaz abdesti alirken kulaklara mes verirken kulakda kupe olamsi sartmi? idrar yolundan gelen akintiyi pamukla ko

Ufkuaçık
asile kardeşim.Yine sorunuzu tekrarlamışsınız.Tekrar cevap vereyim size…Namahrem birisi sizi abdest alırken görse abdestiniz bozulmaz ama böyle bir ortamda mecbur duruma düşmemeye gayret gösteriniz.Zira erkekler abdest alan kadınlardan gözünü pek ayırmazlar.Fitne ve fesat yaratılmayacak durumdayken abdest alınız.İDRAR AKINTISI PAMUKTAN DIŞARIYA SIZMADIYSA AYNI ABDESTLE BİR SONRA Kİ NAMAZINIZI DA KILABİLİRSİNİZ.

Okudunuz mu?  Allah'ı haşa hayal etmek

İnşaAllah anlaşılmayacak bir durum bırakmamışızdır.Bu cevabımdan adınız gibi emin olup kalbiniizi ferah tutunuz.Allah bu güzel amelllerinizi zayi etmesin (Amin)


namaz abdesti alırken kulak delikleri, abdest alırken küpe çıkarılır mı, abdest alirken küpe

Bu kategoride yer alan Sünni bir hanım alevi bir kimse ile evlenebilir mi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz abdesti alırken kulaklara mes verirken kulakta küpe olaması şartmı? idrar yolundan gelen akıntıyı pamukla koymak.. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.