Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:34
sizden08
Abone

Ard arda 5 Kere gusül abdesti aldım, yardımlarınıza ihtiyacım var

Ard arda 5 Kere gusül abdesti aldım, yardımlarınıza ihtiyacım var

ziya3400
LÜTFEN 3.SAYFAYA BAKINIZ YENİ SORUM VAR.
________________________________________

Ard arda 5 Kere gusül abdesti aldım, her bir aldığım gusül abdestini aşağıda yazacam. GUSÜLE ENGEL DURUM VAR MI ,SİZDE NUMARALARLA CEVAPLANDIRIRSANIZ SEVİNİRİM.

SORU 1-) Bir gün öncesinde gusül abdesti almıştım. Banyodan çıkmak üzereyken tırnağım sabuna girdi. Tırnağımın altına sabun katısı girdi ve eyvah dedim su girmeyecek gusüle engel olacak. Öyle o an yıkanma işlemlerini tamamlayıp çıktım. Sonra gece yatarken kafama takıldı. BEN ŞU AN YA CENABETsem diye. Öğlen kalktığımda İÇİM RAHAT ETSİN DİYE yıkanma kararı aldım. NEDENİ : Bir gün öncesinden kalma korku, SABUN olayı TEKRAR GEREKTİRİR Mİ ?

SORU 2-) Birinci Gusül abdesti alışım : Burnum hafiften tıkalı gibiydi. Suyu burnumun içine tam rahat çekememiştim. TEDİRGİN OLDUM. Tam yıkanırken banyonun sonunda burnum açıldı. Birinci gusülde burnum tıkalıydı su gereken yerlere ulaşmaz diye düşündüm, hazır burnum açıldı 2.gusülü alayım dedim. Yaptığım doğru mu ? , Birinci gusül abdestinde tek burun deliği tıkanıklığı gusüle engel mi ?

SORU 3-) İkinci gusül abdesti alışımda burun deliklerim açıktı. Her şey güzel gidiyordu fakat bu sefer de sanki 1 gün boyunca ben cenabet kalmışım gibi hissettim kendimi. 1 Gün boyunca cenabet kalırsan içimdeki ses her vakit için abdest almam gerektiğini söyledi. Mesala 1 gün öncesinde sabah namazı vaktinte cünub oldum. Bu öğlen vaktine kadar kaç vakit geçmişse işte öğle,akşam,yatsı,sabah 4 KERE GUsül abdesti almam gerektiğini söyledi. BÖYLE BİR ŞEY VAR MI ? Bir insan 1 gün cenabet kalsa böyle 4-5 kere mi gusül alacak ?

SORU 4-) Üçüncü gusül abdesti alışımda yukarda anlattığım içimdeki ses uydum dedim fazladan 2 tane gusül abdesti alayım bari. Fakat bu seferde de sanki burnumun tek deliğine su fazla gidiyor, diğer deliğine az gidiyor gibi oldu. BÖYLE BİR DURUM GUSÜLE ENGEL Mİ ? SANKİ TEK DELİKTE SU GİTMESİ GEREKEN YERE GİTMEMİŞ GİBİ OLUYOR. BÖYLE OLUNCA BENDE 10-15 KERE BURNUMA SU VERİYORUM. SONSUZA DOĞRU GİDİYORUM , GERİLİYORUM. ÜZÜLÜYORUM OLMADI DİYE. bunu da böyle tamamlayıp 4.gusüle gittim. Böyle bir durum var mı ?bir delikte su gitmesi gereken yere gitmedi diye Gusül tekrarı yapılır mı ?

Okudunuz mu?  4 Yıllık Bir Kaza Namazı

SORU 5-) Dördüncü gusül abdesti alışımda burnumu artık hissetmiyordum. Suyu burnuma veriyorum ama su nereye ulaştı hiç anlayamıyordum. Çünkü önceki gusül abdestlerinden genizim acıyordu. Su nereye gittiğini anlayamıyordum. Böyle alırken biraz fazla çekmtişim suyu AĞZIMDAN GELDİ. Bu seferde içimdeki ses ağzına pisli su geldi bu gusül abdesti de olmadı dedi. Yine normal yıkandım abdesti tamamladım. Çıktım ve 5.gusül abdestine gittim. Suyun ağızdan gelmesi gusül tekrarı gerektirir mi ?

SORU 6-) Beşinci gusül abdesti alışımda artık bu son olacak dedim. Kulaklarım tıkanmış, burnum felaket derecede acıyor. Artık burnuma su çekecek halim kalmamış. Beşinci gusülü alıyordum. Burnuma 5-6 kere su verdim suyun nereye ulaştığını tam anlayamadım ama gırtlağımdan azcık su geldi. Sonra yine her yerimi yıkadım ve beşinci gusülümu tamamladım. ALLAH KABUL EYLESİN DEDİM ÇIKTIM OLDU MU OLMADI MI HİÇ FİKRİM YOK. BURNA SU VERME AŞAMASINA ÇOK AMA ÇOK TAKIYORUM.

TOPLAMDA 1 SAAT BANYODA KALDIM. BU İŞE ÇÖZÜM GETİRMEK İSTİYORUM. BANA İDEAL SİZ NASIL GUSÜL ALIYORSANIZ ANLATIR MISINIZ SORULARIMI CEVAPLADIKTAN SONRA. BURNUNUZ TIKALIYKEN V.S

ARKADAŞLAR NE OLUR ÖZENLİ CEVAPLAR VERELİM, ÇOK MÜHİM SORULAR BENİM İÇİN. ALLAH RAZI OLSUN.


Cevap: Ard arda 5 Kere gusül abdesti aldım, yardımlarınıza ihtiyacım var özellikle admin arkadaşlar.

imamhatipli42
Allah (cc) seni vesveseden kurtarsın kardeş (amin). Üzülerek söylüyorum ki senin vesvese dediğin boyut tamamiyle rahatsızlık haline dönüşmüş. Aldığın bütün gusüller geçerli. Burun tıkalı olduğunda alabildiğimiz kadar ile yetiniriz ve gusül abdesti geçerli olur.


Cevap: Ard arda 5 Kere gusül abdesti aldım, yardımlarınıza ihtiyacım var özellikle admin arkadaşlar.

ziya3400
imamhatipli42 arkadaşım benim bu sorunlar küçük küçük başladı. Dinledikçe GUSÜL tekrar yaptıkça çılgın boyuta ulaştı. Sorsan en son ne zaman 1 kere gusül abdesti alıp çıktın hatırlamıyorum. Sanki normal yapmamız gereken şeyler benim için değil bana özel kurallar var gibi hissediyorum. Bana tek gusül yetmezmiş gibi düşünüyorum daima yedek gusül almamız gerektiğini hissediyorum. Bizim burada camide müezzinlere soruyorum bu soruları onlar çok rahat cevap veriyorlar sanki beni başlarından atıyorlar gibi oluyorum. kafayı yiyecem sonunda.

Okudunuz mu?  İçinde fesat bir amaç yokken yanlış bir cümle kullanmak

Cevap: Ard arda 5 Kere gusül abdesti aldım, yardımlarınıza ihtiyacım var özellikle admin arkadaşlar.

imamhatipli42
< imamhatipli42 arkadaşım benim bu sorunlar küçük küçük başladı. Dinledikçe GUSÜL tekrar yaptıkça çılgın boyuta ulaştı. Sorsan en son ne zaman 1 kere gusül abdesti alıp çıktın hatırlamıyorum. Sanki normal yapmamız gereken şeyler benim için değil bana özel kurallar var gibi hissediyorum. Bana tek gusül yetmezmiş gibi düşünüyorum daima yedek gusül almamız gerektiğini hissediyorum. Bizim burada camide müezzinlere soruyorum bu soruları onlar çok rahat cevap veriyorlar sanki beni başlarından atıyorlar gibi oluyorum. kafayı yiyecem sonunda. >

Sorularına rahat cevap vermeleri seni baştan savmayı düşündükleri için değildir. Senin kadar bu konuları takıntı etmedikleri için rahat davranıyorlardır. Sen de rahatla artık kardeş böyle yaparak kendine eziyet ediyorsun. Hiç vesveseye kulak asmadan ibadetlerini yerine getir. Allah (cc) yardımcın olsun (amin)


Ercan
Kardeşim bütün şıkları toplu olarak cevaplamış imamhatipli hocam. Vesveseye kapılıp şeytanı sevindirme. Guslüm geçerli olmadı diye tekrar tekrar gusül abdesti almanız israftır. İsraf ta haramdır.


ziya3400
Allah razı olsun arkadaşlar. RAHATLAMAYA ÇALIŞIYORUM AMA O SES DURMADAN 5-6 DAKKA ARAYLA KULAĞIMA GELİYOR. Kulağıma bir şeyler fısıldanıyor sanki.


EarthQuake®
Ağabeyim, bizler senin iyiliğini isteyen insanlarız inşAllah. Sana vereceğimiz tek ve en faydalı cevap vesveseye kulak asmayıp 1 kez farzlarına riayet ederek gusül almandır. Dinde aşırıya gidenler helak olmuştur. Birden fazla alman gerektiğini kim söylemişse bilgisizliğinden kaynaklanıyordur. Eskiden 1, sonra 3 şimdi de 5 kez alıyorsun, yarın birgün bu sayı daha da artabilir Allah muhafaza. Sen kendi iradeni şeytandan üstün tut. Bir kez alıp başka işlere yönel, hiiç kulak asma o fısıltılara.. Selametle.


islamyolu
kardeş bu abdestlerle Sırf uğraşan bir şeytan var. insanlara vesveseler veriyor durmadan. Fıs Fıs Fıs Fıs sen o Fıs lara aldırma. Rabbimin bana dedigi gibi abdestimi aldım de çık. arkana bile bakma. oradaki aldıgın ilk abdesten son abdeste kadar hepsi doğru.. sen ne kadar dikkat etsen şeytan seni o kadar şaşırtmak için uğraşır.

Okudunuz mu?  Süt Emme ile ilgili

ziya3400
Allah razı olsun arkadaşlar sizlerin sayesinde tekrar ayağa kalktım doğruldum. Allah yardımcımız olsun.


ziya3400
Arkadaşlar bu sabah rüya gördüm, yarısında uyandım. Hemen gusül abdesti aldım. Şeytan rüyamda bile peşimi bırakmıyor.

Bugün aldığım gusül abdestini 2 ye indirdim. İlkinde yine burnum tıkalı gibiydi verebildiğim kadar verdim, tam bitirmek üzereydim abdestimi burnum açıldı. 2.Gusüle gittim bunda da bol bol verdim suyu burnuma öyleki gırtlağıma dayandı,hafif ağzımdan geldi. 2’DEN sonra içimdeki ses 3’Ü de istedi fakat bu sefer DUR dedim yapmadım. İçimdeki sesin 3’ü istemesindeki neden gırtlağından,ağzından su geldi düşüncesiydi.

İYİ Mİ YAPTI 2 DE BIRAKMAKLA MAZALLAH CENABET KALMAM DİMİ ?


EarthQuake®
Birde bıraksan daha iyiydi ağabeyim. İkincisi vesveseden olmuş yine. Olsun sen mücadeleni sürdür, pes etme. Bir sonrakinde tek gusül alıp bırak inşAllah. Allah yardımcın olsun.


islamyolu
< Arkadaşlar bu sabah rüya gördüm, yarısında uyandım. Hemen gusül abdesti aldım. Şeytan rüyamda bile peşimi bırakmıyor.

Bugün aldığım gusül abdestini 2 ye indirdim. İlkinde yine burnum tıkalı gibiydi verebildiğim kadar verdim, tam bitirmek üzereydim abdestimi burnum açıldı. 2.Gusüle gittim bunda da bol bol verdim suyu burnuma öyleki gırtlağıma dayandı,hafif ağzımdan geldi. 2’DEN sonra içimdeki ses 3’Ü de istedi fakat bu sefer DUR dedim yapmadım. İçimdeki sesin 3’ü istemesindeki neden gırtlağından,ağzından su geldi düşüncesiydi.

İYİ Mİ YAPTI 2 DE BIRAKMAKLA MAZALLAH CENABET KALMAM DİMİ ? >

iyi gidiyorsun kardeş Kır şeytanın bacagını. 🙂


mslmn
ben bunun vesvese olduğunu düşünüyorum 2. yi almak neysede 5 fazlaya kaçmış apaçık vesvese. ama 2 ye düşürmüşsün iyi 🙂


ziya3400
Arkadaşlar bir de sabah rüya gördüm fakat herhangi bir şekilde meni geldiğini hatırlamıyorum. Sabah kalktığımda iç çamaşırlarımı kontrol ettim herhangi bir ıslaklık elime gelmedi. Sonra içimden dedim ya gece olduysa bu rüya sabaha kadar kuruduysa v.s .vs. Oradan yatağıma bulaşmışsa dedim. DAYANAMADIM GİTTİM YIKANDIM üstümdeki herşeyi çıkardım, tüm yatağımı makineye attım yıkadım. Fakat yatağımı elimle taşırkan bir yerlere sürtündü. Bu seferde içimdeki ses o çarşaflar nereye sürtündüyse onlarada pislik bulaştığını söyledi . İşin içinden çıkılmaz bir hale girdim. Yataklarımı, üstümdeki kıyafetleri yıkadım ama şu an sanki pislik bir yere bulaştı. Durum öyle bir yere geldiki pislik v.s görmedim ama sanki meni benden çıkmış bulaşmış gibi oldu.

Okudunuz mu?  Bir şeyler yerken besmele çekmek


dmr yasin
ziya kardeşim.vesvese’ye kapılıyorsun..sen normal bir şekilde birkez guslünü yap ve abdestini tamamlayıp,banyodan çıktıktan sonrada”Allah’ım.aldığım abdestimde eksiğim,kusurum,hatam var ise sen af eyle,aldığımız abdestleri kabul eyle” diye dua et..ben hep böyle yaparım..için rahat olsun..bir programda dinlemiştim.peygamber efendimiz(sav) yaklasık 4-5 ltre su ile abdestini tamamlarmıs..biz ise 50-100 ltre su tüketiyoruz.nasıl olurda biryerimiz kuru kalır..sen içini ferah tut..


dmr yasin
çok vesvese yapıyorsunuz..namaz kıldığın kıyafette ve yerde her hangi bir pislik olmazsa bir şey olmaz..öle çarşafın biyere değmesiyle de pislik bulaşmaz..bu vesveseden kurtul..


ziya3400
Şeytan dört bir yandan saldırıyor bana bir diyorki işte gusül abdesti alırken suyu çok burnuna verdin ağzından geldi bu gusül tekrarı bir de diyorki sen tüm çamaşırlarını,yatak çarşaflarını yıkadın ama onları yıkamaya getirirken koltuğa süründü pislik orada ne kadar çarşaflarını yıkarsan yıka yine o temizler oraya sürünecek ve onlar yine kirlenecek diyor TEKRAR YIKA HEPSİNİ ve gusül al diyor.


_müberra_
ziya kardeşim,sizdeki"titizlik "hastalığı olabilirmi?bence bir psikiyatri doktoruna gitmeniz size iyi gelecektir , ,yani bunlar vesvese boyutundan fazla….
böyle bir titizlik hastası olan akrabam vardı ,kadın 10 metreli hortumun bir ucu toprağa değdi çamur oldu diye ,diğer ucunu dahi tutamazdı ,bence doktor yardımı almalısınız ,vesvesede mücadelede zayıf düştüğünüz anda ,maazAllah daha da ilerleyebilir


ziya3400
3 Gün boyunca kendimi kontrol etmeye çalışacam, gereksiz gusül tekrarı yapmayacam. Allah’ım bana yardımcı ol. Bu şekilde şeytanın dediklerine uymazsam kurtulurum belki vesveseden rahatlarım.


ilkerkej
arkadaşlar bende çok evfam yapıyorum yok ya gusulum kabul oldumu yok şu oldumu yok bu oldumu çok sıkılmaya başladım cinsellikten soğudum denebilir gusulun sadece farzlarını yapsak yeterli olurmu niyet etmek 3 kere ağza su almak 3 kere burna sonra bütün vuducu tas tamam yıkamak yeterli olurmu nolur yarım edin


musab
3 kere bile yıkamak gerekmez.bir kere yıkamaktır farz olan.3 defa yıkamak sünnettir.


samed
Kabul olmuştur sevgili kardeşim bir zamanlar bana oluyordu geçti. Banyo’ya girmeden önce Ayetel kürsi oku felak ve nas surelerini oku geçer gider hiç canını sıkma rahat ol. Kendini Yüce Allah’a bırak geçmiş olsun.

Okudunuz mu?  Haram aylar ile üç aylar hakkında bilgi verir misiniz?

Kayıtsız Üye
Arkadaslar gusül abdesti aldım sonra aklıma bir soru takıldı ya niyet etmediysem simdi de tekrar alsammı korkusu basladı


Murat61
Banada oluyor rüya gorüp sperm geliyor o gun abdest alıyorum alırken de 5-6 defa alıyorum sonra bir şey yaparken aklıma birden simdi boruda kalan men geldi falan diyip 1 gün sonra tekrar aliyom yine aynisi oluyor bir yardim edin arkadaşlar şimdide aynisi oluyor yok gusulluyum diyom almicam sonrada diyorumki ya gusullu değilsem ne yapacam bir yardim edin bana Allah Rızası için


Kayıtsı Üye
Sürekli gusül alırken agzıma su veriyorum burnuma su verirken su agzıma geliyor böyle 10 15 defa tekrarladım niyet etme işlemeni 1 saat belki daha fazla duşda kalıyorum vesvese oldugunu bildigim halde kendim diyorum birdaha almıcam diye 1 saat içinde birdaha alıyorum burnuma su verirken yutarsak veya agzımdan gelirse ne olur


Şema

gusül abdesti alırken burun tıkalıise elinizle az su vermeniz yeterlidir


umutlucan
< Arkadaslar gusül abdesti aldım sonra aklıma bir soru takıldı ya niyet etmediysem simdi de tekrar alsammı korkusu basladı >
zaten duşa girip gusle başlamak niyettir.
Niyet zaten kalp ile yapılır . Hanefi mezhebinde niyet farz değildi.r


Kayıtsız Üye
Salla şeytani cunub oldummu git yıkan gel ne oldu bitti boşver Allah yardımcın olsun


Kayıtsız Üye
Gusul abdestini nZıl aldığımı anlatıcam cdvabı hemdn verirseniz memnun olurum İlk önce Niyet ettim sonrasında ellerimin bileklerimi yıkadım sonra her heryerimi yıkadım hiç kuru yer kalmadı sonra agzıma 3 kere su aldım ve gargara gibi yaptım ve sonra burnuma 3 kere su aldım içime doğru cektim ve sol elle sümkürdüm sonra normal abdest alıp sağ omzuma sol omzuma 3 kere su tuttum sonra sırtımı falan göbek boşlugumu kulağımı falan yaptım ayakklarımı yikayıp cıktım

Gusul abdestimin alınışı
Besmele çektim
Bileklerimi yıkadım
Heryerime yıkadım
Ağıza 3 kere su alıp gargara gibi yaptım
Burnuma su alıp 3 kere tabi içime cektim suyu ve sol elle temizledim
Normal abdest aldım
Sağ sol omzumı 3 kere yıkadım
Sırtıma agızım içleri diş arasını falan ayaklarımı falan

Okudunuz mu?  Şems-ül Maarif ve Kenzul Havvas

klav
Farzlarını yerine getiriyorsun guslünde sıkıntı yok guslün geçerlidir.


Bar16
Arkadaşlar gusül abdestinin farzlarından birisi vücudun her yerinin kuru yer kalmayacak şekilde yıkanması ya 3 kere baş ve omuzlara su dökerken hiç kuru yerimim kalmasa bu farzı yerine getirmiş olurmuyuz şimdiden teşekkür ederim


Kayıtsız Üye
gusül abdestini alırken dönen döne unutuyormuşum gibi tekrer tekrer başa dönüp gusül alıyorum. sonra çıktıktan sonra tekrar mezi gelmiş gibi hissediyorum ve tekrar gusül almak istiyorum yardımcı olabalirmisiniz


Selam2
Mezi gusülmü bozuyorki dönüp tekrar abdest alasın. Güsül gerektiren şey sadece menidir. Hiç bir şeyi tekrar etmene gerek yok. Şeytanın isteklerine boyun eğme. Şartlar bellidir bir defa yap ve dışarı çık. Ne hissedersen hisset guslünü tekrar etme.
Şartlar:
Ağza 1 defa su vermek (sünnet olan 3)
Burna bir defa su vermek (sünnet olan 3)
Tüm vücudu yıkamak.


Kayıtsız Üye
Ya bende öyLeyim icim hiç rahat degil. 7-8–9 yani artik basim donmeye basliyor oyle vazgeciyorum ama cikinca hala cenabetmisim gibi geliyor. Esim 5 dakikada alip cikar ben 2.5 saat kesin kalıyorum bu durum beni çok rahatsiz ediyor abdesten sonra cenabetmisim gibi cekiniyorum. Bu vesveseden kurtulamiyorm.. Arkadasin beri çok detayli yazmis Allah razı olsun aynisini bende yapiyorm nasıl kurtulucam? Gusul abdesti almasini biliyorum ama yinede bana nasıl almam gerektigini anlatirmisiniz? Birde avret yerlrndeki killar gusül abdesti almaya engel olur mu?killar varken gusül abdesti alinir mi?


emre
Kıllar engel değil. o kadar çok kalman haramdır. Cenabetmişim gibi diye bir şey yok. Öyle hissetsende gusül alma şeytana oyuncak olma bir süre sonra unutursun.


Kayıtsız Üye
İmamhatipli kardeşim bende aynı derecenin üstündeyim her gusulde aldığımda 20 kez şu çekiyorum gitmediği hastane hoca kalmadı hala gidiyorum anladigim kadaryıla vesvese nin boyunu asmisiz ı bunu nasıl yenmez bilmiyorum ama Rabbim bizi kurtarsin çünkü kimsenin anlattığı doğru şeyler bile bizi tatmin mutmahin etmiyorum şifa rabbimden

Okudunuz mu?  Bu hadis sahih mi? ben hiç bir hadise şüphe ile bakmam ama bunu anlayamadım?

Kayıtsız Üye
Merhaba arkadaşlar buda benim için çok önemli lütfen cevaplayın kafam darman dumandır.
Ben sabah 11 akşam 11 bir lokanta da çalışıyorum ve bayanım.işten çıkışımda eve geldiğimde duşa giriyorum ve çok yorgun oluyorum abdest almaya çok üşeniyorum ve bazen almadan çıkıyorum. Ben çok mu günah işliyorum. Almadan çıkmak günah mı ? Haram mı nedir almam gerekiyo mu lütfen yardım edin ?


Sabır
Mesele gusül değil aslında. almadan gittin tamam. ibadetlerini nasıl yapıyorsun? Öğle ve ikindi namazını nasıl kılıyorsun? Cevap kılmıyorum ise İslamın beş şartını hatırlatırım Günah budur işte.


Kayıtsız Üye
Gusül’ün fazlarının ağza ve burna bol su çekmek olduğunu ve sonra da bütün vücudun iğne ucu yer kalmayacak kadar temizlenmek olduğunu söyledi.gusül abdesti almadan önce vücuttaki pisliklerin temizlenmesi, tırnakların kesilmesi gerektiğini anlattı. Gusül’ün sünnetlerini de anlattan Karataş,
– Gusül’e besmele ile başlamak
– Gusül için niyet etmek
– Vücudunda kirler temizlenecek
– Gusül’den önce namaz abdesti gibi abdest alma
– Abdestten sonra 3 kez başa su dökmek
– Önce sağ sonra da sol omza 3 kez su dökmez
– Her defasında bedenini ovuşturacak
– Her aza 3’er kez yıkanacak.
– Suyun kullanımında israf etmeyek.
– Ahiret yerlerini örterek yıkanmak
– Gusül esnasında konuşmamak.


Kayıtsız Üye
Burna su verirken suyun ağza gitmesi veya suyu yutmak guslü bozmaz, niyet etmek farz deyil


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm bayanım.Bende sanırım PSAS sendromu çıktı son 30 gündür yani istemdışı orgazm oluyorum kasılıyorum yani kendi iradem dışı kontrolsüz bir şekilde uyarı isteği geliyor gün içinde oluyor sürekli güsül alıyorum bu yüzden yanlış mı yapıyorum gusül almam gerekir mi lütfen çok namaz kılan dindar biriyim sürekli dua ediyorum 30 gündür sürekli ağlıyorum çokta zayıf bir bayanım çok az yemek yiyorum sürekli Allah’a dua eden bir insanım namaz kıldığımda arada Titreme olsa dahi namazıma devam etmek durumunda kaldım istemdışı oluyor benlik bir durum değil sürekli güsül alıyorum çok yoruldum artık gusül almaktan ne yapmalıyım lütfen bana yardımcı olun Allah rızası için bu soruma cevap verin bana yardımcı olun gusül almaktan yoruldum evden çıkamıyorum ne yapmam lazım gusül almakla hata mı yapıyorum

Okudunuz mu?  Banyo Yaparken Müzik Dinlemek !

Selamın aleyküm bayanım. masturbasyon yapıyordum ama rahatlamak için yapıyordum evlenmeye imkanım olmadığı için neyse tövbe ettim çok istiğfar ettim bıraktım şimdi masturbasyon sonrası gusül sonrası sürekli masturbasyon yapıyormuş gibi oluyor sürekli güsül almak zorunda kalıyorum çok zayıf bir insanım doğru dürüst yemekte yemiyorum ve namazlarımı daima hiç kaçırmayan bir insanım Allah’a çok dua ediyorum ağlıyorum ama bir türlü kurtulamıyorum yani demek istediğim gusül sonrası orgazm oluyor gibi oluyorum avret yerimde istem dışı bir şeyler titriyor güsulden çıkar çıkmaz oluyor kurtulamıyorum ne yapmam lazım haz almıyorum asla şehvet hissi de Yok ama sanki orgazm oluyormuşum gibi oluyor dediğim gibi özellikle banyo sonrası avret mahalimi yıkarken oluyor sürekli güsül alıyorum acaba yanlış mı yapıyorum gusül almak la bu vesvese mi anlayamıyorum ne yapmalıyım ibadet edemez oldum namazlarımı bile zar zor kılmaya başladım lütfen yardımcı olun sürekli ağlıyorum avret yerimde istem dışı titreme oluyor ?


mum
< persistent sexual arousal syndrome’un kısaltması. türkçeye "cinsel olarak devamlı tahrik sendromu" olarak çevrilebilir. >
Her tahrik gusül gerektirmez, meni görürseniz yıkanın


Kayıtsız Üye
Öncelikle önünüze bir bardak su koyun başlarında euzübesmele ile 7 kere sesli bir sekilde fatiha süresini okuyun her okuyustan sonra amin dediğinizde bardaktaki suya üfeyin. Sesli bir sekilde okuyun en azından kendinizi duyacak şekilde. 7 okumadan sonra kesinlikle oturup suyu için. Su ekşi tuzlu acı yada canınızı yakacak sekilde gelirse bayiltirsa kivrandirirsa cin musallatiniz vardir onlari rahatsiz etmissinizdir basiniza bir turlu sarmissinizdir yada basinizda büyü vardır. Bunlar olmuyorsa vesvesedir. Cunup olmak zevk almakla vucuttan atılan meni sayesinde olur. Mezi zevk suyu abdest gerektirmez. Haz alip rahatlama olmuyorsa zaten cunup olmazsiniz. Seytan vesvesesidir görmezden gelin


mincer
Selamun aleyküm. Sanırım ben de psas sendromu yaşıyorum. Inanın ne yaşadığımı bir ben biliyorum bir de Allah. Bu hiç geçmeyen bir his ve ne zaman nerde geleceği hiç belli olmuyor. Orgazm hissini yaşıyorum ama tam anlamıyla değil. Tekrar tekrar oluyor ve geçmiyor. Korkuyorum tedirgin oluyorum olacak mıyım diye düşünmekten harap oluyorum ve gusül almaktan gerçekten çok yoruldum. Bu bir vesvese değil. Napmam gerektiğini bilmiyorum. Gusül gerektirir mi yoksa bir özür yerine mi geçer bilmiyorum. Hiçbir şekilde hiçbir uyaran olmadan kendiliğinden oluyor. Akıntı da geliyor ama ben zaten meniyi ayırt edemiyorum. Meni mi vedi mi mezi mi vajinal akıntı mı hiçbir fikrim olmuyor. Günde 5 vakit gusül alacak duruma geldim. Namazlarımı kılıyorum ama cünüp mü kılıyorum bilmiyorum. Allah rızası için yardım edin. Gün geçtikçe bu his daha şiddetli oluyor. Her seferinde gusül mü almalıyım bu bir özür hükmüne mi geçer? Her seferinde gusül alırsam sadece namaz için alıyım desem günde 5 vakit gusül almam gerekir. Dinde kolaylık vardır. Bunun da kolay bir yolu vardır lütfen yardım edin. 10 15 gündür böyleyim 1 haftada 15 20 sefer guslettim. Bunun bir çıkışı olmalı. Nolur bir şey söyleyin namazlarımı korka korka kılıyorum günde en az 2 kez gusletmeden rahat edemiyorum. Namazdayken bile yaşıyorum bu durumu lütfen yardım edin.

Okudunuz mu?  İki secde arasındaki oturuşta okunan duanın anlamı

Kayıtsız Üye
Öncelikle Allah (C. C.) yardımcınız olsun. İlk söyleyeceğim şey bu rahatsızlığınızın tıbbi olarak teşhisini koyacak ve tedavisini yapacak kişi doktordur. Geçmişte ne yaşamışsanız bu bizi ilgilendirmez, doktoruda tanı koyma, teşhis ve tedavi kadarı ilgilendirir. Bir kadın doğum veya üroloji doktoruna görünün, hiçbir şey saklamadan derdinizi anlatın. Hasta doktor mahremiyeti var sekreter dahil herkesi odadan çıkarabilir, durumunuzu sadece Dr a tam ve eksiksiz anlatabilirsiniz. MaazAllah bilinmeyen yada erken teşhis ile kurtarılacak bir rahatsızlıkda olabilir. Eğer gerçekten ibadetten uzak kalmak sizi rahatsiz ediyorsa, utanmadan Önce tedavi olmak gerektiğini bilirsiniz. Herşey biz kullar için. Saglik durumlarını danışmak, internetten sağlıksız bilgilerinde etkisi altında kalarak araştırma yapmak çok doğru değil diye düşünürüm, senin burnun kanar tansiyondandır, diğer birinin burnu kanar kanser olduğundandır. Bunları bilecek tek merci doktorlardır. Lütfen psikolojik durumlarda dahil olmak üzere sağlık sorunlarınızı önce uzmanı olan dr.’a gidin. İnternette yalan yanlış tavsiyeler karşılığında binlerce kişiye anlatacağınıza, gidin sadece Dr.’ a anlatın ve çözülsün. Allah (C. C.) şifanızı versin.

Okudunuz mu?  16 yaşındayım. bir kızı beğendim ve islama flört günah olduğu için yapmıyorum. ne yapmalıyım?

Kayıtsız Üye
Kardeşim gusül abdestinde dünya ile alakalı her şeyi unut sadece guslunu alıp çık olsun bitti de bende de vardı eskiden gusül abdestini 30 dkda alıyordum abdest alamıyordum namaz kılamıyordum kendin yeneceksin ben yenmek için çok çaba gösterdim ve kurtuldum. Gusül abdestini almak için gitmek bir niyettir zaten . Burnun tıkalıyken yaş ise sıkıntı olmaz ama kuruysa o zaman kaldırıp yıkamak lazım.


Kayıtsız Üye
Ya ben sadece farzını alıyorum o bu da şöyle alıyorum :
Niyet
3 kere ağıza su gargara yapacak şekilde
3 kere burna su Genze gidicek şekilde
Sonra vücüdün her yerini kuru kalmayacak şekilde yıkıyorum

Siz 3 kere yapmak sünnet demişsiniz ben farzını yaptığım için 1 kere mi alıyım 3 kere aldığım için kabul olmaz mı


TÜRKİYE1934
Topçam selamın aleyküm ben sürekli gusül almam gerekiyor hep gusül alıyorum çok vesveseye geliyorum ben hocam bıktım bu vesvese dolayı namazı bıraktım hocam maalesef herkese zarar veriyodum vesvese hastalığı yüzünden dolayı hocam şimdi bise sürekli gusül alıyorum ya gusulu çok uzun sürüyor ondan dolayı kızıyorlar gusulumu bu yüzden yarına bıraktım bıktım artık hocam bide her gusül almadınız vakit için abdest mi almamız lazım yukarıdaki arkadaşımız yazmış Allah razı olsun


ACİLSERVİS
< her gusül almadınız vakit için abdest mi almamız lazım >
Gusül almamak gibi bir seçeneğin yok. Gusül alman Allah’ın emridir. Gusül almazsan İslamın şartlarından olan namazı kılamazsın.


gusül abdesti alırken burun tıkalı ise, sürekli gusül abdesti alıyorum, burun tıkanıklığı gusle engel mi

Bu kategoride yer alan Deaş'ın Bayrağı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ard arda 5 Kere gusül abdesti aldım, yardımlarınıza ihtiyacım var Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.