Anasayfa
22 Mart 2023, 11:21
sizden3
Abone

Şems-ül Maarif ve Kenzul Havvas

Şems-ül Maarif ve Kenzul Havvas

menekse23
Bu nedir? Okunmamasi gerektigi daha iyi diye yazilmis! Acikcasi meraklandim… Ama internette öyle seyler yaziyorki, sanki cadilarin sihir kitabi gibi…

Yanlis bir şey yaziyorsam kitap hakkinda, lütfen beni aydinlatsinlar…


Cevap: ŞEMS-ÜL MAARİF ve KENZUL HAVVAS

ferah36
"Okunmamasi gerektigi daha iyi " denmesi, okunduğu zaman içindeki bazı yazılar, okuyana zarar verebilir demektir. Yani o kitapta okunan bazı duaların, kelimelerin, harflerin, fizikötesi varlıkları(cin) harekete geçirme ihtimali vardır. Cinlere karşı korunması olmayanların böyle kitaplarla ilgilenmemesi gerekir.


Yanıt: ŞEMS-ÜL MAARİF ve KENZUL HAVVAS

menekse23
peki bu kitabi yzan bir Alimmi? Büyü ve tilsim gibi bisey mi?


Soru: ŞEMS-ÜL MAARİF ve KENZUL HAVVAS

ferah36
"Büyü ve tilsim gibi bisey mi?"
EVET


mumsema
bu sözü edilen iki kitap iyi niyetle yazılmış olabilir ama iyi niyetle kullananı hiç görmedim.
Çevrede ne kadar muskacı/sihirbaz varsa bu kitapları kullanıyorlar.
asla bu kitapları almayın ve okumayın!


ferah36
Bir siteden alıntı:
Kenzul havvas nedir?
kenzül havas bir havas kitabının adıdır yazarı seyyid süleymen el hüseyni dir
havas hz süleymen ve hz ali kaynaklıdır ve biraz değişik bir ilmdir bu ilim genelde ruhanileri harekete geçirme yoluyla yapılan bir ilimdir, gerçektir.
hz. ali istihare yoluyla celcelütiye adlı kitabın yerini bulup oradan kitabı çıkarıyor(süleymaniye) bu şekilde ilk başlangıcı olur islamiyette havasın.
bazı dualar da ayetlerin tamamını veya kısmını alarak aralarına uygun istek arzu ya da Allahü Tealayı öven ya da resulü s.a.s. öven sözler konulur(genelde) bu uygundur. ben bu ilmi yapan biri olarak sizlere tavsiyem, yapmayın. çünkü herşey göründüğü kadar kolay değildir. bu ilmin inceliği çoktur sadece kitap okumayla olmaz aynı zamanda bu ilmin erbabı birinden ders almak da gerekir.
büyü bozma, cin çıkarma, muhabbet, şifa, şirinlik, koruma, kısmet açma, bazı bağlamalar vs… bu konular içine girer
———————————————————————–
Havas Bir Gizli İlimdir…
Havvas ilmi genel kanıdaki düşüncelere rağmen sadece harflerin ve sayıların, esmaların veya ayetlerin sırlarından, hikmetlerinden faydalanılarak çeşitli etkiler elde etmek için esmanın veya ayetin kendisi ya da vefki ve bunlara bağlı harf ve sayılar ile tılısımlar kullanılarak ve bu sistem üzerine kurulmuş basit bir ilim veya ilmin metodu değildir.
Çünkü bu ilmin konusunun özünde Allah’ın takdiri ile bilinen veya bilinmeyen ilahi kanunları ruhani ve manevi alemlerin etkileri barizdir. Kişi eğer derse ki;’Ben havvas ilmini biliyorum’….. Ona tavsiyem şudur: Bu ilimlerin kendisine has özellikleri ve konuları vardır, bu ilmin kendisi ve lisanı evrenseldir. Bu ilimler ruh ve madde ile canlı ve cansız ile harfler ve rakamlar ile yıldız ve burçlar ile nebilöz ve galaksiler ile ses ve renk dalgaları ile kısaca kainatta daha genişi evrende herşeyle bağlantılıdır. Ancak bize düşen gücümüzün yettiği kadar ilmimizin ulaştığı yere kadar Allah (c.c.) izin verdiği yere kadar anlatabilmektir Allah cümlemizi başarılı kılsın, doğru yolundan ayırmayıp kendine kul Resulüne ümmet olmayı ilim ve taat yolunda ilerlemeyi cümlemize nasip eylesin.
Bu ilim asırlardır gelmiş geçmiş alimlerin ve ulemanın bir sır gibi gizlediği ve açıkça öğretmediği ve öğretmekten de çekindiği vebal altında kalmaktan korktuğu ilimlerdendir. Bu ilimler de başarılı olmanın ve zarar görmeden ilerlemenin bazı şart ve usulleri vardır. Havvas ilmini bilmek ve öğrenmek için önceden bilinmesi gereken kurallar ve önemli noktaları sırası gelince özet olarak anlatacağım ama bundan önce bilinmesi gereken bu ilim yıldızlar ilminden bilinen veya bilinmeyen sırlarla alemi semalardan gelmiştir. Bu ilim insanlardan önce yani arz oluşmazdan evvel ruhani alemlerde meleküt ve cinler aleminde bilinen ve kullanılan birçok gizlilikleri, esrarı ve acaibiyeti içinde gizlemiştir. Burada sırası gelmişken belirtmeliyim ki; yaşamış olduğumuz bu maddi alemin yasaları ve fiziksel oluşumları manevi alemlerin etki ve yasalarıyla meydana gelmektedir. Bu ilmin kullanılışı melekler ve cinlerden sonra çok eski kavimler ve uygarlıklar tarafından kullanılmıştır bu manevi yasaları öğrenip etkilerine göre gerektiği şekilde uygulamışlardır. İnsanlar bu bilgileri çok çeşitli yollardan elde etmişlerdir. Hatta kimilerine göre mana aleminden gelen varlık veya varlıklar bazı insanlara bu ilmi ve kullanma metodunu öğretmişlerdir. Bu anlattığıma örnek; Bakara süresi 102. ayetinde olan Harut ve Marut isimli iki meleği örnek olarak verebiliriz. Bu manevi ilimlerin kaynağı şüphesiz ki; Alim olan yüce Allah (c.c.)’tır. Ve bilinmelidir ki; ilim de Allah’tan başka Allah’ın ilim verdiği varlıklardan veya veli kullarından bu ilimlere vakıf olan insanlardan öğrenilebilir.
Eski kavimler ve uygarlıklar da bu ilimleri manevi makamlardan ve rahmani ruhanilerden hayırlı yönde insanlık alemine faydalı olabilmek için öğrenmişlerdir. Fakat zamanlar içinde insanların aç gözlülüğü, hırsı ve bencilliği şeytanın maddi alemdeki hileleriyle birlikte bu ilmin bilgilerini ve kudretini kötü yönde kullanmak isteyince o insandaki rahmani sıfatların yerini şeytani sıfatlar taşıyan negatif unsurlu varlıklar guruplarından insanın nefsaniyetine hitap eden bilgiler gelmiştir. Yine buna da örnek olarak Bakara süresinin 102. ayetini yukarıda olduğu gibi örnek olarak gösterebiliriz. Çünkü bu hadiseler yaşanırken bu ilimler aşikardı ancak yukarıda sıraladığımız gibi bu ilimleri kendi nefsi çıkarları için insanlar kullanmaya başlayınca alimler ve ulemalar kendileri anlayabilecekleri bir dil ve uslupla bu ilimleri rumuzlamak ve gizlemek ihtiyacı hissetmişlerdir. Ancak demişler ki;Arif olanlar anlasın kamil olanlar kullansın. Kısaca buraya kadar anlattıklarımı anladığını ümit eder anladıklarını iyi işler de kullanmanı temenni ederim.
Gerek ruhani varlıklar veya cinlerin bildiği kelamlar, bizzat insanlar için indirilmiş kutsal kelamları veya esmaları gizlemek ya da rumuzlamak amacıyla çeşitli şekiller, çizgiler veya tılısımlardan oluşan birtakım sayılarla sembolleşen vefkler ve tılsımlar oluşturulmuştur. Bazen de sırf sayılar kullanılarak bu ilim de çok çeşitliliklerle beraber çelişkiler de görülmektedir. Zıtlık veya yanlışlıklar ise bu ilimler kaynağından öğrenilmeyip kolaycılık (Kopyacılık) yolu seçilmiştir. Günümüzdeki kitaplar da görülen veya kullanılan tılısımlar yanlış zaman veya yanlış mekanlar da şart ve kaidelerine riayet edilmeden yazılıp hazırlandığından yapılan bir işin çoğu zaman neticeye ulaşmadığını görürüz. Bir de işi karıştıran esas mesele bu tılısım, sembol veya yazıların ilahi isimler ve semboller olmayıp cinler, periler veya ruhani varlık isimlerinden olduğu ibarettir. Veya çok daha iyisi meleküt aleminden bir melek ismi olduğudur.
Ancak; bunların hiçbiri tek başlarına bir anlam ifade etmezler ve bazen işleri olduğundan da karmaşık hale getire bilirler. Bu paragrafa çok dikkat etmelisin; Arifsen beni anlarsın. Tılısımla rumuzlanan gerçek ise aslında Allah’ın ismi olarak bilinen sıfatlar (esmalar) olduğu zaman güç ve kudret ifade ederler.
———————————————————————–
kenzül hawas şimdi bu kitab üç bölümden oluşuyor ama kesnlikle bu kitabı okurken bitirmeden bırakmamalısnız çünkü eğer kitap bitmedn bırakırsanız anında cinler size musallat olur we peşnizi bırakmaz zaten 3 saatlik bir kitab bu kitabı okurken ilk bölümde cinler ailenize we sewdiklerinize işkence acı çektiriyor gibi gözüküyor ikinci saatte çok güzel kadın weya erkek gibi gözüküyor üçüncü saatin sonundada artk cinleri kontrol edebiliyorsunuz ama eğer kitabı bitirmeden bırakırsanız anında işiniz biter.

Okudunuz mu?  Tuhaf Bir Zina Çeşidi ??

menekse23
Bencede sacmalik olmali… Insanlar nasıl böyle bir kitap okurlar… Gercekten Hz. Ali kaynaklimi? Inanmak istemiyorum! O zaman insanlar cin’leri kendi kendilerine musallat ediyorlar…

Bu resmen şirk degilmi?

Bu mübarek günlerde beni aydinlattiginiz için herkesten ALLAh razı olsun.


YaZaROW
Şirk derken ortada bir Allah’a ortak koşma yok. Fakat yaptıkları kendilerine zarar.

Okudunuz mu?  Allahın zatı ile alakalı vesveseler

mumsema
< Ali kaynaklimi? Inanmak istemiyorum! >
Hayır Hz.Ali ile hiç bir alakası yoktur. Alakası var diyen herkes müfteridir.


imam
Şems-ül Maarif ve Kenzul Havvas adlı kitapları asla okumayın


ehli-sunnet
Kenzul Havvas ismi ile piyasada dolaşıyor sanırım Süleyman Hüseyni ismi adı altında
Bu altın bulma bilmem birini kendine aşık ettirme birinin başına musibet getirme gibi vb aslı astarı olmayan şeyler dolu okunmaması gerekir
Mumsema hocanın dediği gibi ne kadar medyum muskacı varsa okuyor

Okudunuz mu?  Çapak ve gusül

vedat
şemsül marif ‘i çok zararlı bir kitap mıdır ufak tefek küçük duaları yapsak bir sakınca olurmu (admin )


Hoca
< şemsül marif ‘i çok zararlı bir kitap mıdır ufak tefek küçük forumduasi.com/dua-ile-ilgili-yazilar-tavsiyeler/20099-cuma-gunu-icinde-dualarin-kabul-edildigi-vakit.htmlduaları yapsak bir sakınca olurmu (admin ) >
Bu kitabı tavsiye etmiyoruz.
Dua kitabı olarak EL_EZKAR – İMAM NEVEVi en güzel dua eseridir.

Okudunuz mu?  Dinimizce cola haram mı hanefi meshebinde?

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar bende birzamanlar büyü ve tılsıma merak sardım ve birkaç kitap alıp büyü yaptım ve kötü bir niyetim yoktu aşk ve bereket ugraştım ama beledan başka bişi gelmedi başıma sevdigim kız beni görmeye bile tahammül edemiyor tabi büyülerden sonra böyle oldu ben ise başarılı bir insan olucagıma pskiyatri tedavisi gören bir şijof rene oldum doktor tastikli bunun sebebi ise dua larıve dini kötüye kullanmaktan diye düşünüyorum Allah beni cezanlandırmıştır belkide belkide cinler musallat olmuştur şuan şu yazı yazmam 15 dk yakın bir zamanımı aldı yazım hatası olursa ksr bakmayın çok agır ilaçlar kullanıyorum

Okudunuz mu?  Sabah namazını İmsak ile Güneş vakti arasında güneş vaktini geçmediği sürece kılabilir miyiz?

Kayıtsız Üye
Ben okudum ne cin geldi ne bir sey hersey yalan


Kayıtsız Üye
Kardeşlerim ben bu kitaptan 15 sene öncce satın almıştım ve bu kitap çok güzel bir kitap. zaten yazar önsözde belirtiyor kim bu kitabı kötü amaş ile kullanacak olursa hakkımı helal etmiyorum diyor. sizler neyin peşindesiniz. birkaç yorum okudum. yok kitabı sonuna kadar okumazsanız cinler sizi ve aileenize zarar verirmiş yok işkence çektirirmiş . türlü türlü safsatalar. kaç defa cinler seni rahatsız etti kardeşim. yalan yazmayın. ben istediğim zaman istediğim bölümden ilgimi çeken kısımları okuyorum ve kapatıyorum. yalnız abdestli ele alın ve okuyun.
Bu tür düşünen kardeşlerimizi cenabı mevlam ıslah etsin ve hidayete erdirir inşAllah.

Okudunuz mu?  İslam dininde mezheplerden birine dahil olmak şart mı?

Bilgin Dede
Arkadaşlar DİKKAT!! Şems-ül Maarifin orijinali bu sitedeki ve diğer sitedeki hiç kimsede yok.Boşa milleti kandırmayın.
Yok 1970 yılı orijinal baskısıymış falan.Bunlar Havastan anlamayan,kendini bilgili sanan ama sadece cahil çoluk çocuğun lafları.
Hiçbiriniz bu ilimle ilgili zerre kadar bişey bilmiyorsunuz..Kitabın orijinali Türkiyede kimsede yok.Bunu iyi bildiğim için söylüyorum.
Türkçe basımlar,türkçe çevirilerin hepsi yalan dolan,çöpe atın gitsin..Hiçbir formül işe yaramaz,size garanti veriyorum.
yok 3 saatlik kitapmış,tamamını okumayan çarpılırmış,yok öss sınavı döneminde biri davet yapmış falan…
Hepsi uydurma hikayeler arkadaşlar..millet burada egosunu,nefsini tatmin ediyor..Buradaki sözde mumsema hocaya falan da inanmayın.
Türkiye’de bu konuda alim,bilgili kişi çok az.Şems-ül maarifin 700 yıllık orijinal el yazması sadece bende mevcut.
o yüzden bu sitede ve diğer sitelerdeki yazılara kahkahalarla gülüyorum.kendi aranızda oyun oynayıp egonuzu tatmin ediyorsunuz sadece.
Allah,o kitabı art niyetli kullanacak kimselerin eline geçmesini nasip etmez,çok şükür.çünkü cahil insanlar hemen birini aşık edeyim,yok cin çağırayım derdindeler.size ne cin gelir nede başka bişey.boşa kendinizi yormayın,yazıktır.
20 yıldır bu ilmi bilen,yaşayan ve 600-700 yıllık el yazmalarına sahip olan tek kişi olarak bunları diyorum.
o kitapların içeriğini,sırrını,havasını,gücünü Asla tahmin bile edemezsiniz,söyliyim…
Namaz kılın,Kuran okuyun,oruç tutun.Uyduruk kitaplarla,yazılarla,yalancı hocaları bırakın.Sadece ALLAH’a ibadet edin..
Mehmet

Okudunuz mu?  Allah (c.c) kainattdaki diger gezegenleri neden yarattmistir?

Kayıtsız Üye
Yeterli bilgiye sahip olmayan, laf olsun torba dolsun hesabı yapmış adeta. Şemsül marif kitabını diğer adıyla marifetnameyi gönül rahatlığıyla okunabilecek bir kitaptır. İyi niyetlilerinde işine yarayacak, kötü niyetli olanlarında işine yarayacak bir kitaptır. İllaki içinde rızık, şifa, zenginlik, kısmet, istihare gibi yararlı dualar olduğu gibi cin cağırma, dil bağlama, kısmet kapatma gibi yararsız dualarda mevcut ama bu kitap Okundu diyede cinler periler kimseye bulaşmaz.

Okudunuz mu?  Kul Hakkını bulamıyorsan

Kayıtsız Üye
Şems-ül marifi kubranin orijinali nerede bilen varmi


Kayıtsız Üye
Hz ali kaynaklı diyenler..!!
Gelsin bütün dünyadaki sihirler ve sihir alimleri güneşi geri çevirsin. Güneşle konuşsun. Evine yıldızlar indirsin…!!!!!


doç.dr.mehme
Ya ey Müslümanlar böyle safsatalara asla itibar etmeyiniz.TEk kitabınız Kuranıkerim olsun.Yok idrarını bağlarmış,yok kızı aşık edermiş, yok define buldururmuş bunlar tamamen palavra.Çalışmadan emek vermeden hiçbirşey olmaz.Bunlar ilahi kanunlara ters şeyler.Madem bu kadar işi bilen eden var bu konularda,onlardan bir şey istiyor rica ediyorum bıraksınlar kız aşık etme ,hırsızı bulmayı define bulmayı, éALLAHAŞKINA AIDSIN CARESİ BİTKİYİ,KANSERİN İLACI BİTKİYİ" bu kitaplardaki yöntemlerle bulsunlar.Herkesi aklıselime davet ediyorum inanmayın böyle asparagas şeylere,itibar etmeyin.Biraz düşünüp idrak edin.vay efendim 700 yıllık orjinali bende,ben akıl idrak sahibiyim benim elimde bu kitap ehlinde, bu kitabın tamamını okumazsanız cin çarpar peri dadanır.Yok böyle şeyler..Dini tek kaynağınız rehberınız kuranı kerım olsun meallarını okuyun tefsirlerini okuyun.

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin cin mektubu hadisi sahihmidir güvenip uygulayabilir miyim ?

Kayıtsız Üye
Yanı kardeşler nıye kafadan dolma bıseyler anlayıp insanları korkutuyorsunuz yok birinci saat yok ikinci saat Allah Allah bız Allah’a inana insanlarız ve tabiki dualarla yolumuzu buluruz sarlatanlık yapmayın


Kayıtsız Üye
Şimdi hocam galiba yanlış bir vehim var bu kitap aslında iyi bir niyet ile te’lif edilmiştir hatta musannif Hazretlerinin "Bu kitap kötü niyetli kimselerin eline geçmesin diye dua etmiştir"

Okudunuz mu?  Üniversite yerine Kur'an kursuna gitmek istiyorum desteğinize ihtiyacım var...

Kayıtsız Üye
Kim ne düşünür bilmiyorum. Bu kitabın aslı bende var 14 sene önce çöpe atmışlar.benim çocuklarda tesadüfen buldular.senelerdir bende duruyor.isteyen çok oldu ama kimseye vermedim.kitabın içeriğine baktım hi kitapta da" bu kitabın içinde cahil ve bilgisiz kişilerin eline geçmesini ve kötü amellerde kullanılmamasını yüce varlığının gizliliklerini bu gibilerden örtmesini dilerim çünkü bu kitap azametlidir "diyor kitapta


şemsül maarif, şemsül maarif nedir, şemsül maarif indir

Bu kategoride yer alan Ramazan ayın da akşam namazı camide kılınmaz mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şems-ül Maarif ve Kenzul Havvas Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.