Anasayfa
19 Temmuz 2022, 20:56
missa92
Abone

Eşime dünya ahiret bacımsın dedim boşandık 10 ay geçti pişman olduk birleşmek istiyoruz ne yapmalıyız?

Eşime dünya ahiret bacımsın dedim boşandık 10 ay geçti pişman olduk birleşmek istiyoruz ne yapmalıyız?

Kayıtsız Üye
Eşime dünya ahiret bacımsın dedim boşandık 10 ay geçti pişman olduk birleşmek istiyoruz ne yapmalıyız?


Cevap: Eşime dünya ahiret bacımsın dedim boşandık 10 ay geçti pişman olduk birleşmek istiyoruz ne yapmalıyız?

bekir34
Aslında sorunuza net bir cevap verebilmek için eşinize dünya-ahiret bacımsın derken hangi niyetle söylediniz bilmemiz gerekiyor. Şayet bu sözü söylerken boş olmayı kastetmediyseniz boşanma olmaz, evliliğiniz devam eder. Şayet bu sözü söylerken bir talak ile boş olmayı kastetmiş iseniz, tekrar nikah yapmak suretiyle kalan iki talak ile evliliğinize devam edebilirsiniz. Fakat bu sözü söylerken üç talak ile boş olmayı kastetmiş iseniz boş olmuşunuz demektir. Buna göre; sizin boşanmanız bâin, yani boşandığı eşine yeni nikahla dönme imkanı tanınmayan boşanmadır.

Okudunuz mu?  Selatu selam nasıl verilir

sakarya il müftülüğü

Bu kategoride yer alan Kendinizi helak etmeyin yazıyor kur'an-ı Kerimde bu ne demektir. Nasıl helak etmeyelim? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Eşime dünya ahiret bacımsın dedim boşandık 10 ay geçti pişman olduk birleşmek istiyoruz ne yapmalıyız? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.