Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:14
missa9
Abone

Eşim sarhoş ve sinirli iken benimle kavga ettiği bir anda bana; “dünya âhiret bacımsın, halamın kızı olarak kalacaksın!”

Eşim sarhoş ve sinirli iken benimle kavga ettiği bir anda bana; dünya âhiret bacımsın, halamın kızı olarak kalacaksın!

Kayıtsız Üye
dayımın oğlu olan eşim sarhoş ve sinirli iken benimle kavga ettiği bir anda bana; dünya âhiret bacımsın, halamın kızı olarak kalacaksın! dedi. bu anda ben de adetli idim. dinen durumumuz nedir?

Okudunuz mu?  Hz.Ali Savaş Sonrası Cariye Edinmiş midir?

Cevap: eşim sarhoş ve sinirli iken benimle kavga ettiği bir anda bana; dünya âhiret bacımsın, halamın kızı olarak kalac

Desert Rose
1. Erkek, ‘dünya âhiret bacımsın’ sözünü söylerken; sadece karısını kendine haram kılmak için söyleyip, boşamaya niyet ve kastetmemiş ise, Şâfiî ve Mâlikî mezhebine göre ‘zıhar’ olur. Zıhar sabit olunca; kadın kocasına haram olur. Erkek, keffaret verinceye kadar, karısına cinsel temasta veya cinsel temasa götürecek hareketlerde bulunamaz. Bu fiillerde bulunmak haram olur. Zıharın keffâreti ise şudur:

Okudunuz mu?  Müslüman olmak için ne yapmak lazım

1- Köle azat etmek ki bu, zamanımızda bulunmamaktadır.

2- İki ay ara vermeden (60 gün) oruç tutmak.

3- Oruç tutmaya gücü yetmez ise altmış fakiri iki öğün doyurmak.
Hanefî mezhebine göre ise ‘zıhar’ vaki olmaz; ama böyle bir söz sarf etmekle mekruh bir fiil işlemiş olur.

Okudunuz mu?  Emekli Parası Haram mıdır?

2. Erkek, ‘dünya âhiret bacımsın’ sözünü söylerken, karısını boşamaya niyet etmiş ise, ‘bâin talak (boşama) olmuş olur. Erkek bir defa boşamayı kastetmiş ise bir ‘bain talak’; birden fazla boşamaya niyet etmiş ise, niyet ettiği sayı kadar talak vuku bulmuş olur. Bir defa boşamayı kastetmiş veya sayı konusunda niyeti yoksa o vakit bir ‘bain talak’ olmuş olacağından, karı-koca birbirlerine haram olurlar.

Okudunuz mu?  Utangaç olmak istemiyorum

Karı-kocadan her biri tekrar birleşmek istemeleri halinde; yeni bir nikâh ve yeni bir mehir lazımdır. Tekrar birleşmeleri durumunda kocanın iki boşama hakkı kalmış olur.
Dört mezhebin ittifakı ile adetli iken yapılan boşama vakidir (sahihtir); fakat adetli iken yapılan boşamanın bidat olması sebebiyle kişi günahkâr olur.

Okudunuz mu?  Esrar içen biri için dua

Ayrıca Hanefî mezhebinde; kızgın, öfkeli ve sarhoş iken yapılan boşama sahihtir.
————
(Celal Yıldırım, c.3, s.1192; Fetevâyı Hindiyye, c.3, s.295-c.2, s.521; İslam Fıkhı Ansiklopedisi, Zuhaylî, c.9, s.318-s.290; Cezîrî, c.6)


Cevap: eşim sarhoş ve sinirli iken benimle kavga ettiği bir anda bana; dünya âhiret bacımsın, halamın kızı olarak kalac

islamyolu
Desert Rose kardeşim güzel anlatmış. Sarhoşta olsa, Şakadanda olsa. boşama ciddi bir konudur. 1 boş lafı edilmesi bile 1 talak gitmesine sebep olur. 3 boş ol dedigin zamanda nikah gider. bunlar çok ciddi konudur. insan çok dikkatli olmalıdır. sinirlide olsa bile böyle anam babam ol , bacım ol gibi kelimeler denilmemesi lazım. Sonrdan pişman olacak laflar edilmemelidir.

Okudunuz mu?  Geçici dövme abdest geçirir mi?

koca sinirliyken dunya ahret bacimsin demenin hukmu nedir

Bu kategoride yer alan Dua ile ilgili dini hikaye başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Eşim sarhoş ve sinirli iken benimle kavga ettiği bir anda bana; “dünya âhiret bacımsın, halamın kızı olarak kalacaksın!” Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.