Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:45
missa92
Abone

İbadetler ahlakımızı nasıl etkiler?

İbadetler ahlakımızı nasıl etkiler?

batuhan137
yok hiçbir yerde yok


Cevap: ibadetler ahlakımızı nasıl etkiler?

Muhasibi
Dinimizin emrettiği ibadetler, sevap kazandıran eylemler olmakla birlikte davranışlarımızı güzelleştiren programlardır. Her bir ibadetin güzel huy ve davranışlarımıza olumlu etki eden çeşitli yönleri bulunmaktadır.

Örneğin zekatı düşünelim. Zekat, Allah’ın zengin olan Müslümanlara farz kıldığı bir ibadettir. Zekat veren biri, Allah’ın emrini yerine getirdiği için çok sevap elde eder ve O’nun hoşnut olduğu bir kimse olur. Bununla birlikte davranış yönünden pek çok kazançları olur. Örneğin:
Para kazanma hırsı, zamanla insanı bencil, acımasız ve hak tanımaz biri haline getirebilir. Zekat vermekle insan, kendini bu tehlikelere karşı korur; paylaşmayı ve yardımlaşmayı öğrenir.

Okudunuz mu?  Cuma namazından sonra öğlenin farzı kılınır mı

Zekat örneğinde olduğu gibi namaz, hac, oruç ibadetlerinde de insan davranışlarını güzelleştirmeye yönelik pek çok yararlar vardır. İnanan bir insan, ibadetlerini düzenli ve amacına uygun olarak yerine getirdiğinde Allah’ın da beğendiği mükemmel bir ahlaka sahip olmuş olur


ibadetlerin ahlakımıza ve davranışlarımıza etkileri

Bu kategoride yer alan Allaha iman edip yararlı işler işleyenler ödüllendirilecekler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İbadetler ahlakımızı nasıl etkiler? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.