Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:53
missa03
Abone

İbni sina neler bulmuştur

İbni sina neler bulmuştur

Kayıtsız Üye
İbni sina neler bulmuştur İbni sina neleri icat etmiştir açıklar mısınız ?


Cevap: ibni sina neler bulmuştur

maydın
ibni sinanın yaptığı buluşlar

Doktorların sultanı. Eserleri Avrupa üniversitelerinde 600 sene temel kitap olarak okutulan dahi doktor. Hastalık yayan küçük organizmalar, civa ile tedavi, pastör’ e ışık tutması, ilaç bilim ustası, dış belirtilere dayanarak teşhis koyma, botanik ve zooloji ile ilgilendi, Fizikle ilgilendi, jeoloji ilminin babası.

Okudunuz mu?  Peygamberimiz en çok hangi yemeği hangi tatlıyı severdi?

İbn Sina bir çok alanda çalışmış önemli bir bilim adamıdır.Felsefe, matematik, astronomi, fizik, kimya, tıp ve müzik gibi bilgi ve becerinin muhtelif alanlarında seçkinleşmiş olan, İbn Sînâ (980-1037) matematik alanında matematiksel terimlerin tanımları ve astronomi alanında ise duyarlı gözlemlerin yapılması konularıyla ilgilenmiştir.

Okudunuz mu?  Eşimi hiç sevmiyorum bir dua yokmu

Astroloji ve simyaya itibar etmemiş, Dönüşüm Kuraminın doğru olup olmadığını yapmış olduğu deneylerle araştırmış ve doğru olmadığı sonucuna ulaşmıştır. İbn Sînâ’ya göre, her element sadece kendisine özgü niteliklere sahiptir ve dolayısıyla daha değersiz metallerden altın ve gümüş gibi daha değerli metallerin elde edilmesi mümkün değildir.

Okudunuz mu?  Bankada faizsiz para bekletmek!

İbn Sînâ, mekanikle de ilgilenmiş ve bazı yönlerden Aristoteles’in hareket anlayışını eleştirmiştir; bilindiği gibi, Aristoteles, cismi hareket ettiren kuvvet ile cisim arasındaki temas ortadan kalktığında, cismin hareketini sürdürmesini sağlayan etmenin ortam, yani hava olduğunu söylüyor ve havaya biri cisme direnme ve diğeri cismi taşıma olmak üzere birbiriyle bağdaşmayacak iki görev yüklüyordu.

Okudunuz mu?  Annem beddua ediyor

İbn Sînâ bu çelişik durumu görmüş, yapmış olduğu gözlemler sırasında hava ile rüzgârın güçlerini karşılaştırmış ve Aristoteles’in haklı olabilmesi için havanın şiddetinin rüzgârın şiddetinden daha fazla olması gerektiği sonucuna varmıştır; oysa meselâ bir bir ağacın yakınından geçen bir ok, ağaca değmediği sürece, ağaçta ve yapraklarında en ufak bir kıpırdanma yaratmazken, rüzgar ağaçları sallamakta ve hatta kökünden kopartabilmektedir; öyleyse havanın şiddeti cisimleri taşımaya yeterli değildir.

Okudunuz mu?  Burçlar Nedir? Bediüzzaman'ın BU Konuda Görüşleri Nelerdir?

Kayıtsız Üye
İbni Sina tıp bilimini icat etmiştir.


Cevap: ibni sina neler bulmuştur

Kayıtsız Üye
İbni Sina
İbni Sina tıp bilimini icat etti
Tıp Konusunda
Doktorların Piri Olan İbni Sina’nın Eserleri Avrupa üniversitelerinde tam 600 yıl temel kitap olarak okutulmuştur. Tıp alanında aşığıda zikrettiğimiz konularda büyük ilerlemeler kaydetmiş ve insalığa ışık tutmuştur.

Okudunuz mu?  Meleklere imamlık yapılabilir mi ?

1- Hastalık yayan küçük organizmalar,
2- Civa ile tedavi,
3- Pastör’e ışık tutması,
4- İlaç bilim ustası,
5- Dış belirtilere dayanarak teşhis koyma,
6- Botanik ve zooloji ile ilgilendi,
7- Fizikle ilgilendi,
8- Jeoloji ilmi.


Kayıtsız Üye
çok sağol sayende öğrenmiş oldum

Okudunuz mu?  Kadın ile erkek arkadaşlık yapabilir mi?

Kayıtsız Üye
teşekkürler sayenizde öğrendim


Kayıtsız Üye
10 yaşında kuranı ezbere biliyor
16 yaşında bilgileri sayesinde hocalarını geçiyor
19 yaşında doktor ünvanını aldı


ibni sina neyi buldu, ibni sina ne bulmuştur, ibni sina neyi bulmuştur

Bu kategoride yer alan Hz.Eyyüp ile ilgili kısa kıssalar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İbni sina neler bulmuştur Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.